Alfred Venhuizen(VVSV'09): Calimero-gedrag van PSV begint behoorlijk vervelend te worden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Alfred Venhuizen voetbalt voor het eerste elftal van VVSV’09 en is daarnaast een van de leden van de projectgroep VVSV’09 voor KIKA. Puurvoetbalonline vroeg de 22 jarige voetballer in onderstaand vraaggesprek onder meer naar de reden van zijn activiteiten voor KIKA, de sportieve toekomst van VVSV’09 en waarom hij denkt dat AJAX ook dit seizoen de terechte kampioen wordt.

 1367658489N381168 269692916427191 1082171895 n

  Alfred Venhuizen hier in actie voor VVSV'09 op het Leekster Voetbalgala.

Alfred dit seizoen was jij langdurig geblesseerd wat was er precies aan de hand: Tijdens een zaalvoetbaltoernooi van VVSV’09 in januari ging ik door m ’n enkel in een duel. Hij werd gelijk blauw en dik. De weken erna bleef hij dik en pijnlijk. Na zeven week ben ik naar een sportarts geweest en die zei dat ik met een brace om m’n enkel in principe weer kon voetballen. Ik kon niets beschadigen. Op dit moment voetbalt het nog steeds niet fijn maar langs de kant staan is al helemaal niets.

Jullie staan met VVSV’09 duidelijk te laag op de ranglijst: Als je na 23 wedstrijden niet meer als 25 punten hebt sta je natuurlijk terecht zo laag. Al hebben we dit seizoen veel pech gehad met blessures en schorsingen. Ook hebben we dit seizoen veel te vaak een zeker lijkende overwinning nog weer weggegeven. Al met al is dit geen best seizoen geweest. Met deze spelers moeten we volgend seizoen toch echt een stuk hoger staan.

De KIKA-actie van VVSV’09 wordt op dit moment bedreigd door de problematiek rond twee complexen of heb ik het mis: Ik denk dat je het mis hebt. Iedereen van de vereniging zet zich volledig in voor de actie. De problemen van de club vallen natuurlijk in het niet bij de ziekte waar nog zoveel kinderen mee te maken hebben. Ik heb dan ook het volste vertrouwen dat deze actie een groot succes wordt en dat er veel geld wordt opgehaald voor KIKA.

Jij hoefde geen seconde na te denken over jouw deelname aan de projectgroep VVSV’09 voor KIKA. Vanwaar jouw enthousiasme: Kinderkanker is een verschrikkelijke ziekte en bijna iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel te maken gehad met de ziekte kanker. Toen ik werd gevraagd twijfelde ik dan ook geen moment om mij in te zetten voor dit goede doel.

Ajax wordt door velen als de terechte kampioen gezien maar zo ver is het nog niet of zie ik dat verkeerd: Voor mij als Ajacied is Ajax natuurlijk de terechte kampioen. Ik ben er zeker van dat ze tegen Willem II drie punten pakken en anders wel tegen FC Groningen. Wat ik dan niet begrijp is dat Van Bommel in een interview zegt dat Ajax kampioen wordt omdat zij faalden. Ajax wint dit seizoen twee keer van PSV en laat het hele jaar al goed voetbal zien. Het gaat erom dat je als team de minste fouten maakt. Dat is Ajax dit seizoen gelukt en is daarom de terechte kampioen. Dat calimero gedrag van PSV begint behoorlijk vervelend te worden.

Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie volgens jou en waarom: Dat is wel een lastige vraag. Ik denk dat ik dan ga voor Christian Poulsen van Ajax. Toen hij werd aangetrokken vroeg iedereen zich af wat Ajax met deze speler moest en nog steeds kreeg hij de nodige kritiek. Hij heeft echter in belangrijke wedstrijden laten zien dat hij van grote waarde is voor dit Ajax.

Dat FC Groningen nog kans maakt op de nacompetitie is de verdienste van Robert Maaskant: Ik vind van niet. FC Groningen heeft geluk gehad dat de rest van de ploegen onder de top 6 ook zeer matig gepresteerd hebben. Het niveau is niet bijzonder hoog onderin en met een beetje geluk behaal je dan de play offs. Het verschil tussen plek 7 en plek 16 is maar 12 punten.

Wat hebben jullie je als projectgroep als doel gesteld qua bedrag voor KIKA: We hebben als projectgroep het mooie ronde bedrag gesteld van € 20.000. En we zijn inmiddels al een mooi eind op weg. We zitten namelijk al op een kleine € 5.000 voor KiKa na een aantal mooie acties!

Jullie sluiten af met een 24 uurs voetbalmarathon. Zit dat qua teams al vol of kunnen er zich nog ploegen aanmelden: Op dit moment is het concept wedstrijdprogramma klaar en hoeven daar geen teams meer bij. Deze zal binnenkort op de website www.vvsv09voorkika.nl verschijnen.

Wat is de eerstvolgende grote actie die er voor KIKA op het programma staat: De eerstvolgende grote actie is de actie van het derde elftal van VVSV’09. Ze organiseren op vrijdagavond 10 mei een bazaar en rommelmarkt op het sportpark in Zoutkamp. Er valt onder andere een gesigneerd FC Groningen shirt te winnen en twee vip tickets voor een thuiswedstrijd van FC Groningen! Verder is er muziek, lekker eten en nog veel meer. Dit alles begint ’s middags om 16:00 uur.  

Binnen nu en drie jaar moeten we met het eerste team van VVSV’09 door kunnen groeien naar de vierde klasse: Die ambitie moet er natuurlijk altijd zijn. Het zal echter wel lastig worden omdat we maar een kleine selectie hebben en er vanuit de jeugd ook nog niet veel nieuwe aanwas is. Als je kijkt naar de grootte van onze vereniging zouden we toch minstens in de top van de 5e  klasse moeten meedraaien.

Velen denken dat Oranje volgend jaar op het WK zeker tot de halve finale komt. Denk jij dat een te optimistische kijk op de prestaties is of deel jij die mening: Op een WK tref je vaak mindere landen dan op een EK en sta je zomaar in de kwartfinale. Ik denk echter dat dit Nederlands Elftal nog te zwak is achterin tegen echte topploegen. Op het EK 2016 of WK 2018 liggen er meer kansen. Maar wie weet kunnen ze toch voor een verassing zorgen.

Wat doet Alfred Venhuizen in het dagelijks leven: Ik studeer bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar ben ik bijna klaar mee. Ik hoef alleen nog mijn scriptie te schrijven. Verder heb ik een bijbaantje op een administratiekantoor en zit ik in het bestuur van de Jeugdsoos Ulrum.

Met wie zou jij weleens een dagje willen ruilen en waarom: Ik zou wel eens een dag willen ruilen met onze kat. Het lijkt me heerlijk om hele dagen alleen maar te slapen.