Erik Rentema( Poolster): Ik ben trots op mijn club

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Erik Rentema voetbalt voor het eerste team van Poolster uit Spijk. De middenvelder is trots op zijn club geeft hij aan in onderstaand vraaggesprek waarin hij het verder heeft over de winterstop, de prestaties van FC Groningen en de zware strijd waar SC Veendan mee bezig is.

1362815417Nerik

Erik, jij bent een type Jan Wouters die een tegenstander het bloed onder de nagels weg kan halen of heb ik het helemaal mis: Ik zou het niet weten, het valt allemaal wel mee volgens mij. Ik wil alleen veel strijd leveren waarbij een harde overtreding of een woordje met de tegenstander er wel bij hoort. En soms maakt een gespannen sfeertje in het veld het voetbal alleen maar mooier. Alles er voor willen doen om de 3 punten binnen te halen past wat dat betreft wel bij mij.

Poolster zou in de toekomst door kunnen groeien naar een tweede klasser omdat: Misschien in de toekomst een mogelijkheid. We hebben een paar prima jeugdspelers die hard op weg zijn om bij ons aan te gaan sluiten. Ik neem als voorbeeld jongens als Tom Dijkman en Roy Schuit. Ze gaan regelmatig met het eerste mee en doen het hartstikke goed, maar of we in de toekomst in de tweede klasse kunnen voetballen moet ik eerst nog zien. Eerst maar met Poolster ervoor zorgen dat wij een stabiele derde klasser worden. Maar qua jeugd wat we hebben, en ze blijven voor Poolster voetballen en zitten straks niet met studies of werk, zie ik die kans niet als onmogelijk.

SC Veendam verkeerd weer in zwaar weer en allerlei reddingsacties worden op touw gezet. Zinloos of de redding van Veendam: Zinloos denk ik niet alleen houdt het een keer op wat ik overigens wel heel erg jammer vind voor de club SC Veendam. Ze staan momenteel in de middenmoot en doen het niet onaardig dacht ik zo. Maar op langere termijn is het op een gegeven moment wel een keer afgelopen voor SC Veendam.

Jullie hebben een grote aanhang en die zijn ongetwijfeld erg kritisch richting jullie prestaties: Wij hebben zeker een groot aantal, dat er bij thuis en uitwedstrijden altijd zijn en wat wij als team echt fantastisch vinden. Natuurlijk kunnen onze supporters kritisch zijn over onze prestaties en er wordt ook wel eens over gesproken na de wedstrijd onder het genot van een biertje. Ik begrijp wel dat als wij als team erg slecht voetballen dat horen van de supporters. Maar ik denk dat de meeste supporters van Poolster de laatste tijd alleen maar trots zijn op de ploeg maar ook zeker op de club. Poolster voetbalt dit jaar in de derde klasse, en wat jaren geleden is en voor een dorpje als Spijk is dat alleen maar mooi.

Er was de laatste weken veel te doen om de bekerfinale PSV-AZ omdat de UEFA de KNVB verplicht om, mocht AZ de finale verliezen en PSV de Champions league bereikt, de Alkmaarders zich plaatsen voor Europees voetbal. Waanzin of terecht: Ik vind het eerder waanzin, ik zag het niet echt zitten als PEC Zwolle had gewonnen van PSV dat zij Europa in zouden gaan. Dat is denk ik niet goed voor het Nederlands voetbal. Aan de andere kant, de ploegen die de finale hebben gehaald die hebben daar zelf voor gezorgd en als ze dan zo ook nog in Europa mogen voetballen is dat mooi voor de betreffende club.

FC Groningen gaat de play offs voor Europees voetbal halen omdat: Als ze zo wisselvallig doorgaan met presteren lukt het niet om de play offs te bereiken. Maar misschien is het ook wel beter dit seizoen. Proberen dit seizoen zo goed mogelijk af te maken en dan er volgend jaar weer helemaal voor gaan met misschien wel een andere trainer.

Dit seizoen hebben Advocaat, MC Laren en De Boer zich in de vingers gesneden door niet met het sterkste team te spelen. Onbegrijpelijk of een gevolg van een overvolle agenda: Aan de ene kant wel begrijpelijk, ze voetballen wekelijks en met de Europese wedstrijden en beker wedstrijden erbij wel vaker in de week. Nu ze zich allemaal kunnen richten op alleen de competitie omdat ze niet meer Europees voetballen, zal het niet meer gebeuren! Je spelers wat meer rust gunnen om echt te knallen in competitie begrijp ik wel hoewel het heel jammer is dat Ajax nu niet in de beker finale staat. Maar aan het eind van het seizoen met de schaal in de handen is toch het belangrijkste voor de clubs.

Poolster doet het uitstekend in de derde klasse maar welke club verrast jou verder in jullie klasse: Wij doen het goed in de derde klasse alleen hadden wij er nog wel wat meer puntjes bij kunnen hebben, als we als team in sommige duels even wat scherper waren geweest. Een echte ploeg in de 3e klasse die mij verrast is er niet echt want hoe het nu op de ranglijst staat had ik wel een beetje verwachten eerlijk gezegd.

Wat zijn jou drie meest memorabele wedstrijden en waarom:

1.De 2 wedstrijden in de 5e klasse in de nacompetitie tegen Onstwedder-Boys. 2 geweldige wedstrijden die wij uit en thuis wonnen met 2-1, door uit en thuis 1 keer een fantastische goal van Dennis van Dijk. Waardoor we in het eerste jaar weer bij Poolster met veel spelers terug zijn gekomen gelijk promoveerden naar de 4e klasse.

2. De twee wedstrijden van vorig seizoen tegen SC Angelslo in de nacompetitie om te promoveren naar de 3e klasse. Eerst uit met twee bussen supporters op een bloed hete zaterdag en daar winnen met 2-1 door Dennis en Ronnie en een week later thuis het afmaken met weer 2-1 door Dennis en Ronnie. En eindelijk na zoveel jaar weer 3e klasse te spelen waar wij als dorp Spijk en met de supporters die wij hebben ook zeker thuis horen. Moet ik nog wel bij zeggen dat SC Angelslo voetballend beter was maar des te mooier maakt het dan om zo met strijdt en passie de 3e klasse te halen. En wat een geweldig feest we hebben gehad.

3.Deze is niet een bepaalde wedstrijd maar meer een seizoen waarin we overigens degradeerden. Dat was in de 2e klasse met v.v. De Pelikanen waar ik voetbalde met Rene van de Duin en waar ik als voetballer wel veel van geleerd heb. Mooi om een seizoen in de 2e klasse te spelen maar na dat jaar met spelers als Jeroen de Groot, Johan de Groot en Mathijs Lips hebben we samen besloten om weer terug te keren naar Poolster in de 5e klasse.

De winterstop zorgde weer voor veel discussie en dat zal binnen Poolster niet anders zijn. Waar ben jij een voorstander van qua winterstop: Nou deze winterstop die wij dit jaar weer hebben en vorig jaar was het volgens mij niet anders worden wij wel heel zat van. Het is alweer bijna half maart en er zijn genoeg wedstrijden afgelast. Ook konden wij weinig trainen i.v.m. harde velden of te natte velden. Nu moeten we wedstrijden midweeks inhalen zoals dinsdag 9 april om 20.00 uur in Frieschepalen tegen RWF, ik denk dat daar niemand echt op zit te wachten. Afgelopen weken hebben we weinig kunnen trainen en maar een paar wedstrijden gespeeld op kunstgras. Het lijkt mij beter dat wij wat langer doorgaan voor de winterstop en dan wat later weer beginnen. En als ik zo de weerberichten hoor moet ik ook nog zien of er de komende weken wel gevoetbald word. Er komt zo totaal geen ritme in het team en moet je maar weer zien wanneer je weer voor de punten moet gaan voetballen.

Door een aanstaande herindeling van de gemeenten zal het voor voetbalclubs en andere sportverenigingen nog meer op zelfwerkzaamheid aankomen: Ik denk dat het voor heel veel clubs een probleem kan worden i.v.m. vrijwilligers. Toch zie ik bij Poolster dat probleem niet echt. Er kunnen natuurlijk altijd meer vrijwilligers bij maar bij Poolster hoeven ze daar denk ik niet over te klagen. Hoop alleen dat Poolster een vereniging blijft en niet samen gaat op den duur met of Holwierde of Godlinze want in Spijk loopt het nog goed met Poolster en zijn ze gezond en spelen wij 3e klasse en met de goede jeugd die wij hebben mogen wij alleen maar trots zijn. En ziet Poolster denk ik de toekomst positief in.

Wat heb ik niet gevraagd maar zou jij nog wel willen vertellen: Dat ik trots ben op de club Poolster en ons team zoals wij het doen in de 3e klasse, natuurlijk moeten er nog genoeg punten bij en kan het altijd beter maar als we maar blijven strijden met elkaar! Voor de rest wil ik jou bedanken voor dit interview Johan en laten we hopen dat het voor iedereen nog een heel mooi seizoen mag worden!