VVSV’09 massaal achter KIKA

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus staat Sportpark de Kley in Ulrum volledig in het teken van de actie, VVSV’09 voor KIKA. Dan zal er namelijk 24 uur gevoetbald worden door alle teams van de fusieclub uit Zoutkamp en Ulrum als afsluiting van een actie die er voor moet zorgen dat minimaal het streefbedrag van 20.000 euro op de rekening van de Stichting KIKA gestort kan worden.

1359100112NVVSV Kika Ulrum 19 01 13 2690  1

van links naar rechts: Martine de Boer, Irene Dijkstra-Tol, Kor Oosterheerd, Jan Noorda en Cor Brands,

vooraan links: Kim van Zanten en rechts: Alfred Venhuizen

Bron: Ommelander Courant                             foto: Ronnie Afman Baflo

Op zaterdag 19 januari kwam de projectgroep, VVSV’09 voor Kika’ voor de eerste keer weer bijeen nadat op 4 januari bestuurslid Freddy Bos plotseling was overleden. Freddy Bos was naast bestuurslid ook elftalleider en was samen met Cor Brands, Irene Dijkstra-Tol, Alfred Venhuizen, Jan Noorda, Kim van Zanten, Kor Oosterheerd en Martine de Boer een van de leden van de projectgroep. De voorzitter van de projectgroep, Cor Brands, geeft direct aan dat het geen gemakkelijke herstart is na het overlijden van Freddy Bos  ,,Het plotselinge overlijden van Freddy zorgde voor naast ongeloof ook het besef dat hij uniek was. Zijn enthousiasme, en het bezitten van een enorm netwerk, doen ons beseffen dat hij zowel binnen onze groep als ook binnen de vereniging VVSV’09 een enorme leegte achterlaat. Maar we moeten verder maar merken nu al dat het overlijden van Freddy er voor gezorgd heeft dat de iedereen met nog meer inzet wil meewerken aan de actie, VVSV’09 voor KIKA.”

Dat is ook de mening van Jan Noorda die de PR van de projectgroep voor zijn rekening neemt en vertelt dat de eerste acties al vanaf december 2012 gaande zijn. ,,Op de laatste kerstmarkt hebben de eerste acties al plaats gevonden en de opbrengsten daarvan waren zeer hoopvol moet ik zeggen.

Een eerste aanzet richting het bedrag van 20.000 euro en waarvan de projectgroep denkt dat het een reëel bedrag is, volgens Kim van Zanten, die samen met Martine de Boer, op het idee kwam om richting KIKA iets te organiseren. ,,Samen met Martine ben ik onderdeel van de activiteitencommissie van VVSV’09 en wij vonden dat we eens iets anders moesten organiseren dan activiteiten die al jaren hetzelfde zijn. Zo kwamen we op het idee om een grote actie richting een goed doel te organiseren en dan kom je al snel bij KIKA terecht. De stichting heeft namelijk als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker.”

Toen het doel eenmaal bepaald was, vult Martine de Boer aan, was het voor de beide dames zaak om een projectgroep te formeren want gezien de ervaringen van bijvoorbeeld De Heracliden werd duidelijk dat ze het als duo nooit alleen van de grond zouden krijgen. ,,Wij waren gevraagd of we met ons damesteam vorig jaar juni tijdens de afsluitende voetbalmarathon bij De Heracliden wilden komen voetballen maar toen hadden we ons eigen toernooi. We kregen toen echter wel al het beeld van dat bij een evenement van een dergelijke omvang, aardig wat komt kijken.”

Duidelijk wordt echter wel dat ze bij VVSV’09 niet opnieuw het wiel proberen uit te vinden en er meer gekeken werd naar de activiteiten die er vorig seizoen in Uithuizermeeden plaatsvonden verteld Kim van Zanten. ,,Je kunt wel allerlei dingen opnieuw willen bedenken maar als je hoort en leest dat de formule die De Heracliden hanteerde uitstekend heeft gewerkt dan moet je daar je voordeel mee doen. Het is namelijk geen competitiestrijd tussen verenigingen want ik denk dat men het ook in Uithuizermeeden leuk vind dat een vereniging zich inzet voor het goede doel al is dat in ons geval KIKA .”

Waar de projectgroep echter wel op hoopt, zo geeft Kor Oosterheerd aan, is dat de teams van VVSV’09 er onderling juist wel een competitie van maken wat de team-acties betreft. ,,Als organisatie hopen wij, en verwachten dat ook een beetje, dat de acties die de komende maanden plaats zullen vinden tussen de teams een onderlinge competitie zal opleveren. Een competitie van, wie krijgt het hoogste bedrag bij elkaar. Dat maakt het alleen maar leuker want vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus moeten, als het aan ons ligt, in het teken staan van de laatste loodjes richting het streefbedrag en het liefste zijn we daar dan al ruim overheen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het de onderlinge teamgeest verbeterd en dat is alleen maar goed is mijn idee.”

Als de slotmanifestatie vervolgens tersprake komt wordt duidelijk dat de in totaal 20 teams van VVSV’09 voor een geweldig festijn op sportpark de Kley willen zorgen tijdens de voetbalmarathon die vrijdag 23 augustus om 18.00 begint en vierentwintig uur later eindigt. Een evenement waar echter wel 24 tegenstanders voor nodig zijn weet Alfred Venhuizen en die daar graag iets over kwijt wil. ,,Van de teams die willen deelnemen, verwachten wij bijvoorbeeld geen vaste bijdrage maar een vrijwillige gift. Daar hebben wij een goed gevoel bij en ik denk de deelnemende teams ook.”

Vierentwintig tegenstanders moeten er dus komen en uiteraard heeft de projectgroep zelf ook al het nodige in werking gezet en is het zeker dat een team van Kids United, de voetbalclub voor kinderen met een handicap, tegen een jeugdteam van VVSV’09 zal spelen. Verder is het zo goed als zeker dat Oud-FC Groningen op de 23e of 24 augustus aanwezig zal zijn in Ulrum. Maar bijna was er nog een team van oud-coryfeeën te bewonderen geweest in Ulrum want de onder de naam, Lucky Ajax’ voetbalde team van oud-Ajacieden werd enkele weken geleden ook al benaderd. Helaas voor de organisatie waren de Amsterdammers die dagen in augustus al bezet en dit werd keurig telefonisch gemeld door, mister Ajax, Sjaak Swart. Toen de oud-rechtsbuiten van Ajax vervolgens te horen kreeg dat de persoon aan de andere kant van de lijn geen idee had wie hij eigenlijk was werd het opeens een heel kort gesprek. Deze, en nog meer anekdotes zorgt voor de nodige hilariteit aan tafel en wat tekenend is voor de sfeer binnen de projectgroep geeft Irene Dijkstra-Tol aan. ,,Daar staat of valt alles mee vind ik persoonlijk, want alles moet harmonieus verlopen binnen een commissie want door een prima onderlinge verstandhouding ontstaan de mooiste ideeën zeg ik altijd.

Daar is Kor Oosterheerd het roerend mee en die daar nog een extra motivatie aan toevoegt om de actie tot een groot succes te laten worden, Tegenwoordig hoor je bijna niets anders dan dat iemand in zijn of haar directe omgeving wel met deze verschrikkelijke ziekte te maken heeft of heeft gehad. Dat geeft mij, en ik denk dat ik voor ons allemaal spreek, de motivatie om er een groot succes van te willen maken. Maar we merken dat het niet alleen bij ons enorm leeft maar ook bij de ons omringende verenigingen. De bereidheid daar is ook groot want overal mogen we collectebussen van KIKA in de kantines plaatsen en dat wil ik graag benadrukken, dat wordt door ons als projectgroep zeer gewaardeerd.”

Zo zullen de acties richting de slotmanifestatie op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus alleen nog maar meer toenemen en zal er, zo hoopt de projectgroep, uiteindelijk een fantastisch bedrag bekend gemaakt kunnen worden op de afsluitende feestavond.

Maar voordat het zover is moet er nog het nodige gebeuren geeft Cor Brands aan. ,,Waar we niet zonder kunnen zijn de vrijwilligers, want die zijn er nooit genoeg. Er worden zoveel acties georganiseerd waar hulp bij nodig is dus wat dat betreft wil ik zeggen laat iedereen die ook op deze manier KIKA wil steunen zich aanmelden. Dat geldt ook voor voetbalteams die als tegenstander van een van onze teams willen fungeren, meldt je aan en wat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Verder hebben we begrepen dat er particulieren en bedrijven zijn die geld willen doneren en dat kan natuurlijk ook. Daarvoor is het volgende rekeningnummer beschikbaar: 335212352 waarop men een donatie kan doen onder vermelding van, VVSV’09 voor KIKA’ want dat is de kreet die de komende maanden veelvuldig in Ulrum en Zoutkamp te horen zal zijn.”