Simone Sloots( de Pelikanen dames1) getroffen door teveel blessureleed

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Hoeveel pech kan je hebben als je zoals de Pelikanenspeelster Simone Sloots na twee knieoperaties ook nog eens je scheenbeen breekt wat het einde van je carrière betekent. Een interview met een voetballiefhebster die ondanks alles als trainster actief willen blijven.

Hoeveel pech kan je hebben als je zoals de Pelikanenspeelster Simone Sloots na twee knieoperaties ook nog eens je scheenbeen breekt wat het einde van je carrière betekent. Een interview met een voetballiefhebster die ondanks alles als trainster actief willen blijven.

fotosimone1

Hoelang heb je gevoetbald en bij welke verenigingen?

Ik heb vier seizoenen gevoetbald waarvan twee en een half seizoen bij de dames van VV Meeden, half jaartje ongeveer bij de B-junioren van Meeden en ben in september 2009 bij VV de Pelikanen gekomen.

Wat was je positie in het veld en wat voor type speelster was je?

Ik was spits bij alle teams waar ik speelde. Verder was ik een speelster die van een snelle omschakeling hield wat betekende bal naar voren en rennen. Maar bij de Pelikanen heb ik duidelijk beter leren voetballen ook qua omschakelen en het mee verdedigen.
 

Je hebt diverse blessures gehad zoals.....

Het begon met een knie blessure waaraan ik vorig jaar april ben geopereerd en vorig jaar november aan andere knie en heb nu helaas mijn scheenbeen gebroken.

Damesvoetbal wordt door velen nog niet als volwaardig beschouwd( waar ik het niet mee eens ben trouwens) wat vind jij daarvan?

Ja ik vind het allemaal maar onzin inderdaad, bedoel iedereen heeft zo zijn sport/hobby en het damesvoetbal komt er steeds meer aan zetten. En in het damesvoetbal zit gewoon een mooie toekomst.
 

De dameseredivisie komt moeizaam van de grond had jij dat verwacht.

Heel eerlijk gezegd had ik dat wel verwacht, want het mannenvoetbal valt en staat met sponsering en niet alle sponsors staan in de rij voor het vrouwenvoetbal.

De site van jullie damesteam ziet er leuk uit wat mij een beeld geeft vaneen gezellige maar wel prestatie gerichte meiden klopt dat een beetje.
 

Ja dat klopt, ik heb bij Meeden gevoetbald en daar ken je iedereen natuurlijk en hier niet.Maar dit team is voor mij gewoon een 2e familie het is gewoon een heel hecht en leuk team. En als we een wedstrijd hebben dan is iedereen fanatiek en gaan we er ook 100% voor en dat geeft je als voetballer een heerlijk gevoel. Buiten het voetbal om zien we elkaar ook gewoon wel keertje bowlen of dergelijke. Het is gewoon een team op het veld en een familie buiten het voetbal om.

fotosimone2

Heb jij een voetballer waarvan je zegt dat is mijn grote voorbeeld geweest.

Toen ik nog niet voetbalde keer ik altijd met plezier naar Christiaan Ronaldo & Arjen Robben. Hun snelheid en techniek vond ik geweldig om naar te kijken maar echt een voorbeeld had ik niet.

Je schreef dat je nu moet revalideren kun je in het kort vertellen hoe dat traject er voor jou uit gaat zien?

Ja dat is beetje moeilijk nu was net weer gerevalideerd na knie operatie.En nu begin ik weer opnieuw krijg een schema moet na gips 3 keer in de week trainen uur per keer. En moet opnieuw leren lopen, omdat mijn knie nu ook in het gips zit en nu stijf wordt.Maar ik zie het allemaal positief in hoor bedoel heb heel veel steun van familie en vrienden en dat geeft je extra kracht om door te zetten.

Wat doe je in het dagelijks leven en wat heeft de blessure voor consequenties daarin.

Ik had net een baan had er net 1 dag gewerkt en zou in september weer naar school gaan, maar moet nu even zien hoe het allemaal loopt. Dit jaar nog 2 operaties te gaan en dan ga ik weer naar school, wil graag verder studeren.

Waarom wordt Nederland volgens jou Wereldkampioen of juist niet

Ik heb zo mijn twijfels ik hoop het wel maar....... Als je kijkt wat voor spelers er allemaal rondlopen bij andere landen. Dan word het nog moeilijk voor Nederland maar ik zie het wel positief in.

Zien we je na je revalidatie in wat voor rol dan ook nog weer terug in het Amateurvoetbal?

Voorlopig nog niet, ben zo wie zo gestopt met voetbal. Maar in Meeden train ik een meisjesteam en dat wil ik niet opgeven en wil graag nog wat kunnen betekenen bij de Pelikanen. Want heb het er reuze naar m'n zin, en wil er nog lange niet weg. En wie weet ooit in de toekomst wel trainer van een Damesteam maar hou het voorlopig bij Meisjesteam in Meeden.