Enno Braam(De Heracliden): Ik heb niets met de eredivisie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Enno Braam voetbalt zowel op het veld als in de zaal voor De Heracliden. WFR is zijn bijnaam en hoe die tot stand is gekomen verteld de liefhebber van het Spaans en Engels voetbal in onderstaand vraaggesprek.

1349768299N217966 414903985235234 963957992 n

Enno Braam(rechts) met een echte vedette)

Enno jij bent niet alleen actief op het veld voor De Heracliden maar ook in de zaal. Vertel eens wat over dat zaalteam: In de zaal kom ik uit voor het 1e, ook wel ''Vedette United'' genoemd vroeger opgericht als vrienden team door Daniel ''Dani Alves'' Dijk en Frits ''El Snippy'' Tiekstra wat begon in de 4e Klasse.

Slechts een paar spelers van het begin van ''Vedette United'' spelen nu nog; Frank ''Cheddar'' Elzinga, Robert '''Macho'' Landwehr en Frits ''El Snippy'' Tiekstra.

Vedette United 2012/2013

Coach: Arjan ‘’Don Aldo’’ Tiekstra Spelers: Fred ‘’Pappe Oelle’’Uil, Jordi ‘’Ola’’ Dijkstra, Klaas ‘’Clasie’’ Dijkhuis ©, Frank ‘’Cheddar’’ Elzinga, Frits ‘’El Snippy’’ Tiekstra, Robert ‘’Macho’’ Landwehr, Marco ‘’Ninó’’ Consten, Enno ‘’WFR’’ Braam, Ilyas ‘’Ily‘’ Bahar, Peter ‘’Pan’’ Heeres

In welk team speel jij op het veld voor De Heracliden: Ik behoor tot de 1e selectie waarover trainer; Jeroen de Munck kan beschikken, helaas heb ik nog maar weinig wedstrijden gespeeld in de Hoofdmacht van de ''Blue Boys'' door een aantal spierblessures.

 Ook jij denkt nog weleens terug aan de actie De Heracliden speelt voor Spieren voor Spieren omdat: Het was een mooi jaar met vele acties van alle elftallen en met als afsluiter het 24uurs toernooi door mensen met gezonde spieren voor mensen met een spierziekte.

Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Helaas kan ik op deze vraag geen antwoorden geven, ik kijk zelden tot nooit naar de Eredivisie het Engels en Spaans voetbal trekt mij meer.

 Ik ben blij dat PSV en FC Twente zich een goede uitgangspositie hebben verworven richting de volgende ronde in het Europa League Toernooi: Voor het Nederlands voetbal is dat inderdaad goed, voor de rest heb ik niks met beide Clubs.

Wat is er leuk aan het trainen van De Heracliden E2: Om samen met mijn collega-trainer Frank ‘’fredje’’ de Boer de jongens/meisjes van E2 op een hoger niveau te krijgen en om te zien dat ze zich elke week verder ontwikkelen.

Wat betekent WFR: Dat is voorgekomen uit de spits van Manchester United ; Wayne Rooney schijnbaar omdat ik daar op lijk , Al snel werd ik door de mensen van Vedette United ''Wayne Fucking Rooney'' genoemd om het korter te houden is het WFR geworden.

 Geen Sneijder in Oranje tegen Andorra en Roemenië, een ramp of: Geen ramp, Andorra en Roemenië zijn wat mindere tegenstanders dit biedt mogelijkheden voor de rest om zich te bewijzen in Oranje.

 Als FC Groningen bij de eerste tien eindigt dit seizoen is dat een topprestatie: Het zal geen topprestatie zijn, ze kunnen veel beter voetballen dan ze dit seizoen laten zien want het moet echt beter.

Steeds vaker spreekt men over fusies. Zie jij dat in de toekomst ook in de gemeente Eemsmond gebeuren: In de toekomst zie ik het wel gebeuren dat er maar een club in de gemeente Eemsmond speelt, het zal ten koste gaan van alle mooi ‘’ Derby’s “ maar het niveau zal wel omhoog gaan.

Ik zag jou samen met Abel Darwinkel(Bedum) op de foto staan. Waarom was dat: Ik ging met Abel Darwinkel op de foto omdat Vedette Marco ''Ninó'' Consten dit vroeg zulke dingen gebeuren wel vaker, ook waardeer ik zijn voetbalfanatisme enorm je kunt wel zeggen dat Abel Darwinkel een echte Vedette is.

 Wat doe jij in het dagelijks leven: Ik ben nog student en zit in het 3e jaar van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap niveau 3 Grondoptreden, vorige maand heb ik net gesolliciteerd op Onderofficier Infanterie bij de Landmacht.

Wie wordt er eerder kampioen Futsal1 Hera of De Heracliden: In het seizoen 2012/2013 zie ik geen van beide kampioen worden en dat is niet nodig als je naar de doelstellingen kijkt. In het seizoen 2013/2014 hoop ik dat dat zowel Futsal Heracliden als De Heracliden kampioen word.