Erwin Pomstra(CVVB): Dat kunstgras moet er komen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

 Erwin Pompstra speelt sinds het seizoen 2010-2011 voor CVVB en heeft het daar prima naar zijn zin. Dat en nog veel meer vertelde de qua spel, look a like van Theo anssen, in het vraaggesprek voor Puurvoetbalonline

 1348646157N224740 357863007626111 376212000 n

  Erwin Pomstra (CVVB)   foto: Duut Knol Bedum

Erwin wat doe jij in het dagelijks leven:

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als fitnessinstructeur bij Fit For Free aan de Atoomweg in Groningen. Daar werk ik 26 uur in de week en daar heb ik het super naar mijn zin met een leuk team collega’s. Mijn werk varieert van het maken van fitnessschema’s tot aan het geven van buikspierkwartiertjes

Jij kwam voor aanvang van het seizoen 2010-2011 vanaf Lycurgus naar CVVB. Waarom de keuze voor CVVB:

Ik was in die periode toe aan een nieuwe uitdaging en ik kwam in contact met de technische staf van dat seizoen; Rolf de Boer en Remy van der Wal. Na een goed gesprek met de beide mannen en goede verhalen van bekenden bij CVVB heb ik besloten om daar lekker te gaan voetballen. Ook het spelen in de eerste klasse was iets wat mij erg leuk leek. En nu ga ik alweer mijn 3e seizoen in bij CVVB en ik ben nog steeds blij met mijn keuze voor deze club

Jullie kwamen vorig seizoen net te kort voor de nacompetitie en daar ben jij even goed ziek van geweest: Daar ben ik heel eerlijk in dat is ja en nee. Ja, omdat ik vond dat wij het als groep met z’n allen erg verdienden. We hebben hard gewerkt om samen met Remy het seizoen zo goed mogelijk af te maken en dan is het jammer dat nacompetitie binnen hand bereik is, maar net niet lukt. Ook was ik er niet ziek van omdat het een zwaar seizoen was geweest. De laatste wedstrijden zaten wij (ik) er toch wel een beetje door en snakten wij naar het einde van de competitie. Dit jaar nieuwe ronden nieuwe kansen en dan hopen we wel op een toetje!

Ik heb jou een paar keer zien voetballen en als ik zeg dat jij qua spelstijl wel wat van Theo Janssen hebt wat zeg jij dan: Dan moet ik toegeven dat ik dat wel vaker heb moeten aanhoren. Nou het is ten eerste altijd leuk om te vergeleken te worden met iemand als Theo Janssen, die toch veel kwaliteit heeft. Ik vind de vergelijking eigenlijk wel aardig. Hij is iemand die graag het spel naar zich toetrekt en een echte rasvoetballer is. Alles draait bij hem om techniek en inzicht en daar probeer ik ook veel gebruik van te maken. Ook het puntje van af en toe je man laten lopen en niet omschakelen zijn dingen die Theo Janssen en ik nog moeten verbeteren haha.

 Wat vindt jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Ik vind Willy Overtoom van Heracles Almelo een ondergewaardeerde voetballer. Hij voetbalt nu al een tijdje in Almelo en is daar een belangrijke schakel. Als ik een club uit de top/subtop was dan zou ik hem zeker een kans geven. Hij is belangrijk voor het elftal, werkt hard, scoort redelijk veel en heeft een goede trap. Hij voetbalt al een aantal jaartjes op een constant niveau in de eredivisie dus ik vind het tijd voor een stap hoger.

Ik las op voetbalprimeur dat Manchester City 200 miljoen geboden heeft voor Ronaldo. Is de voetbalwereld niet een beetje gek aan het worden: Hartstikke gek! Niemand is het waard om voor 200 miljoen verkocht te worden aan een andere club. Jammerlijk heeft deze discussie weinig zin, want als de voetballers niks willen inleveren komen wij nooit verder.

Jij hebt de studie sport en bewegen gedaan en deel jij de mening van velen dat er te weinig aan sport gedaan wordt op scholen: Helaas is dat inderdaad waar. Ik vind dat alle kinderen recht hebben op sport en bewegen. Ten eerste natuurlijk voor hun eigen gezondheid. Ik zie dat natuurlijk in een latere fase weer terug in de sportschool waar veel forse mensen komen sporten. Ten tweede weet iedereen die bijv. Zelf vroeger voetbalde dat de sociale contacten erg handig zijn voor kinderen die moeilijk vrienden kunnen maken. Ik vind dat het probleem duidelijk bij de scholen ligt. Vaak word er als eerste bezuinigd op een vakleerkracht lichamelijke opvoeding en wordt deze vervangen door een stagiaire of een groepsdocent. De kwaliteit van het bewegingsonderwijs gaat hierdoor dus ook gewoon naar beneden.

Het kunstgrasveld in Bedum blijft de gemoederen bezig houden omdat er verschillende politieke partijen zijn die de credits willen. Ophouden met zeuren en die spade de grond in: Ja absoluut! Het gaat er toch om dat dat veld er te liggen komt, en niet wie het geregeld heeft. Stap a.u.b. over je eigen trots heen en laat ons lekker ons spel vertonen op een goede kunstgras mat!

Louis van Gaal is bezig om de bezem door Oranje te halen. Te rigoureus of een goede zaak: Ik ben van mening dat een verandering noodzakelijk was, en dit mag best rigoureus gebeuren. Alleen vind ik van Gaal niet een man van zijn woord. Hij gaf aan dat hij bijv. Afellay en vd Vaart niet selecteerde omdat zij te weinig speelden bij hun club. Maar toch zie je later in de basis elf Luciano Narsingh staan, dat terwijl hij bij PSV geen vaste waarde is. Dus verandering is prima, maar trek wel een lijn.

Een plaats bij de eerste zes moet voor CVVB mogelijk zijn: Daar gaan wij wel voor met z’n allen! Ik vind dat wij een goed voetballende ploeg hebben die zelfs in deze zware klasse niet onder hoeft te doen voor de rest van de clubs. Wel moeten we er met z’n allen 120 procent voor gaan en lekker ons eigen spel blijven spelen. Dan verwacht ik dat wij gewoon weer een lekker seizoen tegemoet gaan.

Marbella: Ja, wat moet ik hier nou over zeggen? Met dank aan onze club is het ook dit jaar weer mogelijk om met z’n allen naar Spanje te vertrekken. Zon, zee en lekker voetbal wat wil een voetballer nog meer? De hele selectie kijkt nu al uit naar Marbella, je kunt echt merken dat het leeft binnen onze selectie. We gaan er met z’n allen een mooi trainingskamp van maken.

Wat wil jij verder nog vertellen maar heb ik niet gevraagd: Ga zo door met de site, ik lees graag alle interviews van verschillende voetballers en trainers!

\