Bert Koster( Middelstum4): Een liefhebber van het pure voetbal en U2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Bert Koster voetbalt in het vierde elftal van de voetbalvereniging Middelstum. Ik las de column, Een moment" op de site van de Middelstumers en plaatste deze met zijn goedkeuring op www.puurvoetbalonline.nl. Als 'tegenprestatie" deed hij mee aan een van de rubrieken en dat is dankzij zijn prachtige, en lange, antwoorden Tafel Gereserveerd geworden want 1200 geschreven woorden zat dit interview met de man met de prachtige pen ruim boven de marge. Lees en geniet!

Bert Koster voetbalt in het vierde elftal van de voetbalvereniging Middelstum. Ik las de column, Een moment" op de site van de Middelstumers en plaatste deze met zijn goedkeuring op www.puurvoetbalonline.nl. Als 'tegenprestatie" deed hij mee aan een van de rubrieken en dat is dankzij zijn prachtige, en lange, antwoorden Tafel Gereserveerd geworden want 1200 geschreven woorden zat dit interview met de man met de prachtige pen ruim boven de marge. Lees en geniet!

 

                                 Middelstum_4

                                Bert Koster( derde van rechts voorste rij) met het vierde elftal van Middelstum

 

 

 

 

 

 

Bert jij voetbalt voor het vierde elftal van Middelstum maar kun je iets meer vertellen over jouw voetbalcarrière: Ik ben op 8-jarige leeftijd begonnen en heb uiteraard mijn hele leven bij de plaatselijke VV gevoetbald. Na alle jeugdelftallen te hebben doorlopen volgde op 18-jarige leeftijd de overstap naar de senioren. Daar in de afgelopen 21 jaar alle elftallen en niveaus wel doorlopen. Af en toe ook wel een tijdje in het 1e gespeeld. Eigenlijk zag alleen Gerke Kersaan (momenteel actief bij Viboa 2) het echt in mij zitten. Mijn sportief hoogtepunt heb ik dan ook onder hem beleefd. Kampioen geworden in de (toen nog) 4 klasse KNVB. Na mijn 30-ste langzaam maar heel zeker afgedwaald naar de kelders van het Noordelijke amateurvoetbal. De beleving is allicht wat minder geworden maar het plezier zeker niet!

In de stand zag ik dat jullie de vijfde positie innemen. Is dit volgens jou de plaats waar jullie horen: Het is op dit niveau elke week weer een loterij. Je bent niet alleen afhankelijk van blessures binnen je eigen team maar ook van die van de overige elftallen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de verenigingen waar je tegen speelt. Regelmatig wordt er een wedstrijd afgelast door een gebrek aan spelers. Jammer, maar je hebt het er mee te doen. Gelukkig kunnen we gebruik maken van andere elftallen waaronder voornamelijk de A-junioren. En daar we dit seizoen net zo gemakkelijk met 9-1 verliezen (2 x gebeurt tegen Appingedam en Groen Geel) als winnen (tegen Noordpool) ben ik wel content met de huidige 5e plaats met kans op zelfs nog ietsjes meer. Helemaal met in het achterhoofd het gegeven dat we de voorgaande 2 seizoenen onderin meedraaiden.

Jou droom is dat Nederland het WK in Brazilië wint. Maar hoe denk jij over de kansen van Oranje tijdens het EK: Ik denk dat de keiharde nederlaag tegen Duitsland net op tijd komt. We staan weer met beide beentjes op de grond na jaren van opeenvolgende overwinningen. Op het EK is het zaak om eerst maar eens de Poule des doods te overwinnen. Maar daar hebben we afgelopen jaren natuurlijk ruime ervaring mee opgedaan. En als al het beschikbaar toptalent aanwezig is dan zie ik Nederland wel weer schitteren in minimaal de halve finale. Dat Duitsland en Spanje de overige favorieten zijn behoeft natuurlijk geen verdere uitleg.

Middelstum 1 is wel erg kwetsbaar zonder de broertjes Milkovic. Deel jij mijn mening: Ik ben helaas geneigd om je gelijk te moeten geven. Zonder de gebroeders mis je de broodnodige creativiteit en scorend vermogen voorin. Vooral Ivan heeft het dit seizoen op zijn heupen. Leon bewijst al meerdere jaren een absolute topper te zijn op dit niveau. Ik heb hem vroeger ook in de jeugd meegemaakt en had eerlijk gezegd niet gedacht dat hij zich zo zou ontwikkelen. Er waren vroeger toch wel 3, 4 spelertjes die beter waren. Alleen Martijn Poort voetbalt van deze lichting nog zeer verdienstelijk in het eerste elftal.

In jou column 'Een moment" heb jij het over Arjen Robben. Is dat ook een van jouw favoriete voetballers: Jazeker, als hij het op zijn heupen heeft is het een genot om na kijken. Geen speler is denk ik zo snel met de bal aan de voet als hij. Onnavolgbaar zijn dribbels, verwoestend zijn afstandschoten. Hij voert het soms weliswaar iets te lang door maar dat mag de pret niet drukken. Ik wens hem eindelijk eens een lange periode toe zonder blessures!

Wat vind jij op dit moment een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Dit vind ik een lastige vraag. Door de media-aandacht zijn er bijna geen ondergewaarde spelers meer. Vroeger had ik het wel geweten, Jantje Wouters. Je miste hem pas als hij niet aanwezig was. Stofzuigend op het middenveld, als echte strateeg de balans bewarend. Na lang en stijf nadenken kom ik toch op 2 namen. Immers van Den Haag en Clasie van Feyenoord. Niet echt opvallend maar altijd hard werkend voor het team.

Jij put in 'Een moment" ook uit jouw herinneringen als jeugdspeler. Vind jij dat het voetbal toen leuker was dan tegenwoordig: Nee! Vroeger was de beleving wel veel sterker bij mij. Ik was altijd met een bal bezig. Het maakte niet uit waar. Tegenwoordig is dat veel minder en schiet er af en toe door omstandigheden wel eens een training bij in. Des al niet te min blijft het spelletje fantastisch. En daarbij natuurlijk het kleedkamergebeuren. Dat zou ik niet graag willen missen. Lekker slap ouwehoeren en daarbij de dagelijkse beslommeringen vergetend....

Jij hebt tot nu toe vijf keer gescoord las ik. Daarbij was je veel dank verschuldigd aan je teamgenoten. Bert Koster is geen man van de individuele actie:Dat klopt wel hoewel ik soms ook nog wel eens versteld sta van mijzelf. Overigens heb ik dit seizoen 4 x gescoord. Onze prachtige nieuwe site laat alleen op dit punt aan actualiteit iets te wensen over. Vorig seizoen maakte ik 5 treffers. Mijn mooiste goal dit seizoen was inderdaad een teamprestatie. Ik had de eer om een prachtig uitgevoetbalde zaalvoetbalgoal in te mogen tikken in een leeg doel..... Bij De Fivel worden ze er nog wel eens wakker van dat tikkie-takkie moment denk ik.

Als je even in gedachten naar het WK in Brazilië gaat hoe zal het Oranje er qua basisspelers, en los van blessures, dan uit zien denk je:

Doel: Stekelenburg

Verdediging: Van der Wiel- Douglas- Bruma- Burnett

Middenveld verdedigend: Strootman- De Jong

Middenveld aanvallend: Robben- Snijder- Affelay

Spits: Van Persie

De derde helft zal bij Middelstum 4 ongetwijfeld ook belangrijk zijn. Wie zijn de sfeermakers bij jullie in het team: Tja, de 3e helft is soms (meestal) het mooiste wat er is aan voetbal. Vooral na een overwinning. Ik zeg het wel eens na een wedstrijd: 'zo, het weekend is eindelijk begonnen'. Ik noem geen namen van sfeermakers. Een ieder is hierbij belangrijk. De een door een opmerking, de ander door een onnavolgbare actie in het veld, weer een ander door een gulle lach of door het halen van een kistje bier. Wel is het zo dat ons elftal op dit gebied soms veel scherper is dan in het veld. De ene na de andere sneer wordt uitgedeeld. Lichamelijke afwijkingen en ongemakken genade- en schaamteloos ontleed.

Misschien mag ik een kleine anekdote noemen. Onlangs deed een nieuwe speler bij ons mee. Hij maakte na afloop kennis met onze genadeloze kleedkamerhumor en zal zich ongetwijfeld achter de oren gekrabbeld hebben toen hij na een douchebeurt hoorde dat hij beter weer bij het 3e kon gaan voetballen want hij hebben het niet zo op met kaal......      

                                                                                    kantine_1

Met wie zou jij weleens een dag willen ruilen en waarom: Ik zit te twijfelen tussen Messi en Bono Vox, zanger van mijn favoriete band U2. Beiden weten een bomvol stadion moeiteloos op te zwepen. Daar dit een voetbalsite is ga ik maar voor Messi. Het lijkt mij een prachtige ervaring om op eigen helft aan een solo te beginnen, daarna een dubbele 1-2 met Xavi en Iniesta aan te gaan en de keeper middels een schijntrap gevolgd door een stift het bos in te sturen gevolgd door een minutenlang staande ovatie waarbij 80.000 toeschouwers luidt roepen: Messi, Messi! (voor mij als gewone aardse sterveling helaas niet weggelegd).