Jimi Hoeksema (Bedum E1): Ik wil heel graag Profvoetballer worden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

De 9 jarige Jimi Hoeksema komt als eerste jaars E-junior uit voor de E1 van Bedum. De jonge voetballer was een van de deelnemers van het voetbalspektakel ‘Klokje Rond” dat vrijdag 21 oktober in Bedum georganiseerd werd. Uit de 114 deelnemers werd Jimi tot ‘Speler van de dag” gekozen wat hem naast een KNVB-voetbaltenue ook een interview op www.puurvoetbalonline.nl opleverde en waarvan het resultaat hieronder te lezen is.

De 9 jarige Jimi Hoeksema komt als eerste jaars E-junior uit voor de E1 van Bedum. De jonge voetballer was een van de deelnemers van het voetbalspektakel ‘Klokje Rond” dat vrijdag 21 oktober in Bedum georganiseerd werd. Uit de 114 deelnemers werd Jimi tot ‘Speler van de dag” gekozen wat hem naast een KNVB-voetbaltenue ook een interview op www.puurvoetbalonline.nl opleverde en waarvan het resultaat hieronder te lezen is.

 jimi

 Jimi Hoeksema stijlvol in actie voor Bedum E1 tegen de E-junioren van Hoogezand 

 De 9 jarige Jimi Hoeksema voetbalt dit seizoen voor het eerst in de E1 van Bedum en het bevalt de jonge voetballer goed in het team van met als begeleiders Menko Swieringa en Davey Jurna waarvan de laatste ook de trainingen verzorgt. ‘We hebben een leuk team en we doen het in de competitie wel goed hoewel het zaterdag ( 30 oktober) tegen GRC even wat minder ging. In de eerste helft speelden we niet echt goed, het leek namelijk wel of we nog niet wakker waren. In de rust zei Menko dan ook dat we de tweede helft beter moesten voetballen omdat we anders zouden verliezen. Gelukkig speelden we in de tweede helft beter zodat we toch met 3-2 wonnen.”

Spelen naast voetballen

Als de namen van de leiders van team zijn gevallen, Menko Swieringa en Davey Jurna, dan blijkt dat Jimi wel weet dat Davey in het eerste elftal van CVVB speelt terwijl de jonge Bedumer logischerwijs niet weet dat Menko Swieringa in zijn actieve periode als voetballer een van de betere op de Noord-Groninger voetbalvelden was. ‘Dat wist ik niet, dat Menko zelf ook heel goed kon voetballen. Ik weet wel dat Davey in het eerste elftal van CVVB voetbalt maar heb hem nog niet zien spelen want 's middags ga ik na het voetballen altijd met mijn vriendjes spelen. Maar misschien doe ik dat nog wel een keer hoor.”

De in de verdediging of op het middenveld voetballende Jimi is gezegend met een prima traptechniek want uit de verslagen blijkt dat hij de speler is die vaak de corners mag nemen.‘Corners nemen vind ik mooi en helemaal als er dan ook nog uit gescoord wordt natuurlijk wat al een paar keer gebeurd is.”

Klokje Rond

Zo praten we verder over het voetballen en krijgen we het over ‘Klokje Rond” waar de voetballers van Bedum dit jaar voor het eerst aan meededen. De jonge voetballer is bijna twee weken later nog steeds enthousiast over die dag en laat dat ook duidelijk blijken. "Klokje Rond was erg leuk want we moesten allemaal voetbalspelletjes doen en hadden daarnaast ook nog een quiz. Nadat we 's avonds eerst patat hadden gegeten deden we nog het Transferspel waarbij we spelers van het Nederlands Elftal konden kopen. Ook dat was erg leuk want het was erg donker op het sportpark en we moesten de managers echt goed zoeken."

Zo werd het een drukke dag voor de deelnemers die twaalf uur actief waren en waarvan velen, zoals onder andere Jimi en zijn teamgenootjes, de volgende dag weer moesten spelen. ‘De volgende dag hadden we weer een wedstrijd maar dat vond ik wel leuk want ik mag graag voetballen. Als ik met mijn vriendjes speel dan gaan we ook heel vaak naar het Robbenveldje om daar te voetballen.”

Pupillenuurtje

Als ik de opmerking maak dat het altijd redelijk druk is op het Robbenveldje, en je daarom misschien soms moet wachten, blijkt dat de jeugd in Bedum het in de meeste gevallen wel snapt want Jimi geeft aan dat er dan voor een simpele oplossing gekozen wordt. ‘We hoeven eigenlijk nooit te wachten want we maken dan gewoon de partijtjes wat groter zodat iedereen mee kan doen.”

Door het Robbenveldje komen we bijna automatisch op het pupillenuurtje wat door Bedum en CVVB gezamenlijk georganiseerd wordt waar de F en E-junioren van beide clubs aan deel kunnen nemen. Jimi is uiteraard een van de voetballers die vrijdags aanwezig is om daar met en tegen de rest van zijn teamgenootjes te voetballen in partijtjes van vier tegen vier. ‘Dat is erg leuk want je weet niet bij wie je in een team zit en dat we dan op kleine veldjes spelen is ook mooi omdat je dan veel aan de bal bent.”

De naam van Arjen Robben is al even gevallen en een carrière zoals zijn beroemde oud-dorpsgenoot ziet de getalenteerde voetballer uiteraard wel zitten. ‘Ik zou best profvoetballer willen worden hoor want wie wil dat nu niet.”

Op mijn opmerking dat natuurlijk niet iedereen profvoetballer kan worden reageert de jonge Bedumer echter zeer adrem met een antwoord waar hij duidelijk al over heeft nagedacht ‘Als ik geen profvoetballer wordt dan ga ik bij het bedrijf van mijn vader, Hoeksema Print, werken denk ik.”

 Christian Eriksen

 

Aldus komt automatisch het onderwerp, ouders langs de lijn, aan de orde en blijkt uit Jimi zijn woorden dat hij het leuk vindt dat zijn vader, moeder en opa altijd komen kijken bij hun voetballende zoon en kleinzoon. Zo loopt het interview langzamerhand richting het einde en krijgen we het uiteraard ook even over het Nederlands Elftal dat volgend seizoen zal proberen om de Europese titel naar Nederland te halen. De rechtsbenige voetballer denkt wel dat Nederland een goede kans maakt om Europees Kampioen te worden. ‘Nederland heeft hele goede aanvallers en ik denk dat Nederland in de finale tegen Spanje moet spelen en dan gaat winnen.”

Nederland heeft inderdaad uitstekende spelers maar toch speelt de grote favoriet van Jimi niet voor Oranje. Als je de foto van de jonge voetballer uit Bedum goed bekijkt dan is het niet helemaal onlogisch dat Ajacied Christian Eriksen zijn grote favoriet is. ‘Eriksen kan echt heel goed voetballen en ik droom best weleens dat ik ook zo goed kan voetballen.”

Een mooi en eerlijk antwoord van Jimi want welke jonge voetballer droomt daar niet van dat hij later in volle stadions de mooiste goals maakt en als een held toegejuicht wordt. Maar voordat het zover komt is er een lange weg te gaan weet ook Jimi die al enkele keren bij de voetbalschool van FC Groningen heeft meegetraind. Trainingen die hem goed zijn bevallen en waarvan hij hoopt dat ze in de toekomst nog een vervolg zullen krijgen. ‘Ik heb drie keer meegetraind maar ben eerst afgevallen maar scouts komen geloof ik nog wel bij ons kijken. Daarom blijf ik mijn best doen want misschien lukt het in de toekomst wel want ik zou wel heel graag profvoetballer worden.”