Allard Komdeur (v.v.Noordwolde) besteedt veel tijd aan zijn hobby

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Allard Komdeur is samen met Hielke van de Vuurst de trainer van Noordwolde D2. Daarnaast is hij actief binnen de organisatie Athletes in Action waar hij ook iets over vertelt.

Allard Komdeur is samen met Hielke van de Vuurst de trainer van Noordwolde D2. Daarnaast is hij actief binnen de organisatie Athletes in Action waar hij ook iets over vertelt.

 

 foto_Allard_Komdeur

 foto: archief pvo

Wat is Noordwolde D2 voor een team: Noordwolde D2 is een heel gezellig en fanatiek team, je ziet echt aan de spelers dat ze veel plezier hebben tijdens het voetbal en dat ze ook echt beter willen worden, helemaal nu ze allemaal voor het eerst op groot veld spelen. Allemaal verschillende types jongens en meiden die allemaal goed samen kunnen werken.

Jullie hebben jongens en meisjes in het team spelen. Is dat erg lastig of is dat een voordeel: Het is niet lastig tijdens de trainingen, juist omdat het ook meerdere meiden zijn kan je ze soms tijdens oefeningen juist bij elkaar of juist niet doen. Misschien worden ze tijdens de wedstrijden wel door de tegenstanders onderschat, maar ze doen niet onder voor de jongens.

Je traint samen met Hielke van de Vuurst de D2 van Noordwolde. Welke kwaliteiten heeft Hielke als trainer die jij nog niet hebt: Hielke kent mede door zijn opleiding (Sport en Bewegen) veel verschillende techniekoefeningen en heeft ook meer kennis als het gaat om blessures voorkomen, indeling van een training en het voordoen van oefeningen. Het B1 team dat we ook training geven heeft Hielke voor het 4e jaar nu, dus weet hij ook hoe we met het D2 team kunnen toewerken naar een bepaald doel voor lange termijn.

Jij werkt gedeeltelijk en zit nog een dag in de week op school en het overige gedeelte van de week werk je. Wat voor werk doe je: Verkoopmedewerker in een winkel in de detailhandel, dit jaar verwacht ik de mbo opleiding ondernemer/filiaalmanager niveau4 af te ronden.

Ik las in jouw profieltje op de clubsite iets over jouw activiteiten voor de christelijke jongeren sportorganisatie Athletes in Action. Kun je iets meer over die organisatie vertellen: Athletes in Action (AIA) is een beweging van jongeren en kerken. Sport is een mooie manier om mensen met het evangelie van Jezus te bereiken, want sport en spel brengt mensen snel samen. AIA heeft een passie voor sport, mensen en Jezus. En brengt dit samen door sportkampen, projecten en events te organiseren. Voor diegenen die ook zo enthousiast hiervan worden: www.athletesinaction.nl

Jij komt bij mij over als iemand die uiterst serieus met zijn taak als trainer omgaat. Daarom de vraag hoeveel uur jij aan je hobby besteedt: Klopt, elke minuut dat ik op het veld sta probeer ik wel optimaal te besteden. Aan het begin van het seizoen zit hier wat meer uur voorbereiding in (site opzetten, trainingen voorbereiden, leiders helpen met schema’s, etc) maar gemiddeld denk ik toch wel minimaal 8 uur per week (2 uur B1 trainen, 2 uur D2 trainen, zaterdag 2 uur aan wedstrijdbezoek van B1 óf D2 en dan nog voorbereiden van trainingen en wedstrijd en af en toe site bijhouden etc).

In de Ommelander Courant las ik dat hoofdtrainer Marinus Siekman in de week van 5 t/m 9 september niet kon trainen door de slechte gesteldheid van het oefenveld. Ik vind dat een schandalige zaak waar de gemeente Bedum wat aan moet doen. Deel jij mijn mening: Dat is ook schandalig! Ik krijg regelmatig mail dat ik (gedeeltes van) de velden niet kan gebruiken voor training en zelfs de 1e competitiewedstrijd van B1 werd afgelast omdat maar één veld gebruikt kon worden en dan krijgt A1 en het 1e voorrang, terwijl de club wel de velden huurt van de gemeente en dus moet betalen voor iets waar we niks aan hebben. De gemeente vindt het overbodig om kunstgrasvelden aan te leggen en te duur om de wedstrijdvelden van lichtmasten te voorzien. De gemeente Bedum vind ik dan ook verantwoordelijk voor het feit dat alle leden (die voor een optimaal voetbaljaar contributie betalen) straks weer een aantal maanden niet kunnen voetballen. Terwijl je zou denken dat de gemeente juist wil dat de jeugd meer aan lichaamsbeweging en sociale betrokkenheid toe komt.

In het gesprek dat we hadden vertelde ik dat ik je een geboren trainer vond. Waarom deed je daar zelf wat terughoudend over: Omdat ik zelf voetballend te kort kom en ook omdat ik dan al veel eerder die beslissing had moeten maken en bijpassende opleidingen had moeten kiezen, zoals ik nu training geef ben ik tevreden.

Wie zie jij als je voorbeeld qua trainer in de eredivisie en waarom: Heb geen voorbeeld, want het is toch niet te vergelijken met hoe wij training geven. 

Veel jongeren van jouw leeftijd doen niet aan sport wat ik niet begrijp. Deel jij mijn mening: Het ergert mij ook wel soms als jongeren helemaal niks actiefs doen, helemaal omdat er hier genoeg keus en mogelijkheden zijn om te sporten…

Vertel mij eens waarom ik binnenkort eens bij de D2 van Noordwolde moet komen kijken: Wanneer je hun enthousiasme en kwaliteit ziet zaterdags om 9.00 uur, dan kan je weekend niet meer stuk…