Wietse de Boer(CVVB3):Heeft zelfs fans in het buitenland

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Wietse de Boer is al twee keer verkozen tot speler van het jaar van CVVB3. Hij heeft al alle standaardteams van CVVB gevoetbald behalve de A1 toen hij voor GVAV Rapiditas uitkwam. Verder heeft hij de naam van sfeermaker in het team die zoals in het interview te lezen is fans in zowel binnen en buitenland heeft.

Wietse de Boer is al twee keer verkozen tot speler van het jaar van CVVB3. Hij heeft al alle standaardteams van CVVB gevoetbald behalve de A1 toen hij voor GVAV Rapiditas uitkwam. Verder heeft hij de naam van sfeermaker in het team die zoals in het interview te lezen is fans in zowel binnen en buitenland heeft.

                                                       Wietse1    

Jij wordt door iedereen binnen het derde als de persoon genoemd die niet mag ontbreken op www.puurvoetbalonline.nl. Komt dat door jou voetbalcapaciteiten of als 'beest" in de kleedkamer denk je: Als je twee keer achter elkaar speler van het jaar wordt van het 3e elftal dan moet het haast wel zijn om je voetbalcapaciteiten. Nee hoor, waarschijnlijk als "beest" in de kleedkamer. Deze vraag kan je trouwens beter aan één van mijn medespelers vragen. Wel is het zo dat ik zeker niet vies ben van een dolletje in de kleedkamer of daarbuiten. Gezelligheid en een goede sfeer binnen het team is voor mij in ieder geval heel belangrijk en mede hierdoor krijg je vaak ook goede resultaten. Ik denk dat ik hieraan mijn steen wel bij draag. Dit is dus eigenlijk indirect ook een voetbalcapaciteit.

Jullie hebben een elftal dat bol staat van de oud-spelers van CVVB 1. Heb jij ook op dat niveau jou kunsten mogen vertonen: Ik heb in alle standaard jeugdteams van CVVB gespeeld behalve de A1 junioren, toen ben ik naar de A1 van GVAV Rapiditas gegaan. Daar heb ik ook nog een seizoen in het 1e elftal gespeeld maar raakte halverwege het seizoen geblesseerd aan mijn knie. Vervolgens werd ik benaderd om weer bij CVVB te gaan voetballen. Hier ben ik onder Bert Vos gedebuteerd in het 1e elftal van CVVB. Het jaar daarop heb ik nog tussen het 1e en het 2e elftal ingezeten maar voornamelijk in het 2e gespeeld. Al met al heb ik dus niet veel langer dan één seizoen vast bij CVVB 1 gezeten en ongeveer 13 seizoenen in het 2e elftal gespeeld, iets wat zeker geen schande was gezien we veel in de reserve hoofdklasse vertoefden. Mijn laatste invalbeurt in het 1e elftal was in 2008. Toch vind ik het achteraf jammer dat ik niet iets langer in het 1e heb gespeeld. Inmiddels ben ik 36 jaar en vertoon met veel plezier mijn kunstjes in CVVB 3.

Wat maakt CVVB 3 speciaal voor Wietse de Boer: De sfeer, de gezelligheid, de onderlinge band, de voetbalkwaliteiten, de feestcommissie, de muziekcommissie, de 3e helft, de legendarische weekendjes weg, de mooie spelersvrouwen, de speler van het jaar bokaal. We hebben gewoon een hele leuke en enthousiaste groep. De meeste jongens voetballen al jaren met elkaar en ieder jaar zijn er weer een aantal toppers die we in het vriendenteam mogen verwelkomen.

Zondag was ik in Eelde bij de wedstrijd Actief- LAC Frisia wat op een prachtig kunstgrasveld gespeeld werd. Wordt het niet eens tijd voor een protestmars richting het gemeentehuis in Bedum: Dat zou inderdaad wel eens tijd worden, maar of dit iets oplevert betwijfel ik. Wat mijn voormalige toptrainer Jan van Dijken ook al aan gaf, we lopen ons hier in Bedum al jarenlang te behelpen qua trainingsomstandigheden. Een situatie die echt onbegrijpelijk is bij een club als CVVB en waarbij je hoopt dat de politiek in Bedum hier eindelijk eens iets aan doet. De discussie over een goed kunstgrasveld moet gewoon een keer stoppen want het is voor beide clubs in Bedum een noodzaak. Bij ons zijn er in september zelfs al trainingen afgelast omdat er door de slechte conditie van de velden niet getraind kon worden. En als je ziet hoeveel teams (die maar 1 keer in de week trainen) er alleen al op een woensdagavond op het veld staan, dan is dit echt een drama. Dit moet je als gemeente Bedum toch wel aan het denken zetten, lijkt mij. Tot op heden gebeurt er echter niet veel, maar ze roepen wel dat er meer aan sport gedaan moet worden door de jeugd. Persoonlijk hoop ik overigens wel dat het kunstgrasveld alleen gebruikt gaat worden voor trainingen of voor(oefen)wedstrijden bij slechte weersomstandigheden, want er gaat toch niets boven een potje voetbal op een echte grasmat.

Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Dat is in mijn ogen toch zeker Lasse Schöne. De 25 jarige middenvelder van NEC heeft veel diepgang in zijn spel, een goed gevoel om slim tussen de linies te spelen en heeft ook nog eens scorend vermogen. Ik ben er van overtuigd dat deze speler prima tot zijn recht komt bij een topclub in de eredivisie.

Gerard Schutter is jullie zeer gedreven leider/trainer. Wat zijn echter kenmerken van Gerard waar je wel eens moe van wordt: Dit is wel een moeilijke want ik weet dat Gerard dit gaat lezen en ik wil zaterdag natuurlijk wel weer gewoon starten. Nee even zonder gekheid. Laat ik allereerst vermelden dat wij als 3e blij mogen zijn met een leider/trainer zoals Gerard. Hij is iemand die veel tijd en energie steekt in het 3e elftal. Alles is bij hem tot in de puntjes perfect geregeld. Dit geld niet alleen voor de training op woensdagavond maar ook voor de wedstrijd op zaterdag. Verder is hij op de andere dagen geregeld voor het 3e bezig. Nu weet ik dat wij "maar" het 3e elftal zijn maar kijk bijvoorbeeld eens naar een 1e elftal daar loopt een assistent trainer, een teammanager, een verzorger, een materiaal man en een grensrechter. Als je dit dan, zoals Gerard, allemaal zelf regelt dan kan je daar alleen maar respect voor hebben. Als er dan toch iets is waar ik wel eens moe van word dan is het dat hij me te vaak in de 2e helft wisselt. Dit kan hij beter niet doen.

In de eerste vraag kwam het 'beest" in de kleedkamer al even aan de orde maar snap jij wat Fred Rutten met de opmerking, hij is goed in de kleedkamer, bedoelt: Ik kan daar niet echt een goed antwoord opgeven omdat ik niet precies weet over wie en in welk verband hij deze opmerking gemaakt heeft. Je kunt deze vraag namelijk op verschillende manieren lezen. Iemand kan het bijvoorbeeld in de kleedkamer zelf goed weten maar op het veld niet uitvoeren of iemand kan juist een ander in de kleedkamer door zijn ervaring, uitstraling en aanwijzingen beter laten voetballen. Waarschijnlijk zal Fred Rutten het laatste bedoelen.

Jullie gaan uiteraard voor het kampioenschap. Mijn vraag is hoe vaak ben jij al kampioen geworden en welke was de mooiste: In de jeugd ben ik geregeld kampioen geworden, maar hoe vaak....! Wat ik nog wel weet uit die tijd is dat mijn moeder altijd deegpoppetjes met een CVVB tenue maakte als we kampioen werden. Iedere speler kreeg dan zo'n poppetje. Misschien dat iemand waar ik jaren mee gevoetbald heb (bv. David van der Kam) deze heeft bewaard en ze kan tellen. In de senioren ben ik in ieder geval niet vaak kampioen geworden. In de periode dat ik in het 2e elftal voetbalde, speelden we veel in de reserve hoofdklasse tegen ploegen als Flevo Boys, ACV, Genemuiden en Urk, dan is het moeilijk om kampioen te worden. Het was soms al een hele kunst om er in te blijven. Een kampioenschap die ik me nog wel herinner en zeker één van de mooiste, was in 2006 met ons zaalvoetbalteam. Dit was een geweldig seizoen. We hadden echt een vriendenteam met spelers als Rob van der Werf, Denny Laninga, Koos Rutgers, Vince Engelsma, Wilhelm Dijk, Sander Roorda en Jan van Dijken. 's Avonds verzamelden we ons bij Rob zijn kroeg aan huis, waar we ook geregeld voor de wedstrijd een hapje aten. Na het voetballen en gezelligheid in de kantine werd de nacht afgesloten in de hot tub bij hem in de tuin onder het genot van bittergarnituur en andere lekkere hapjes. Alles was in dat seizoen gewoon perfect geregeld. Zo hadden we bijvoorbeeld een actie op touw gezet die heette "geen stuiver waard". Voor elk gemaakt doelpunt kregen we van onze vrienden van futsal dan 5 cent. Op een gegeven moment hadden we al 175 vrienden en scoorden dat seizoen meer dan 150 doelpunten. Reken maar uit, dat is al gauw € 1312,50. En dan hadden we ook nog vele sponsoren, ons trainingspak stond er helemaal vol mee. Wel werd er afgesproken dat we hier aan het einde van het seizoen een feest van zouden geven voor de vrienden van futsal. Dit werd dus uiteindelijk ons geweldige kampioensfeest. De sporthalkantine was helemaal vol, we hadden de eerste fusten bier vrij drinken. Er was die avond een band en een fantastische Dj. Ook kon men gratis grote prijzen winnen zoals o.a. een prachtige mountainbike, aangeboden door sponsoren. Kortom, dit was echt een kampioenschap om niet snel te vergeten.

FC Groningen heeft met Texeira een spits in huis gehaald die beter is dan Tim Matavz: Dit is moeilijk om na een paar wedstrijden al te zeggen. Texeira heeft in de wedstrijden die hij tot nu toe heeft gespeeld wel laten zien dat hij kan scoren. Dit oogt dus veelbelovend maar het seizoen duurt echter nog lang. Bij Matavz duurde het in ieder geval iets langer, hij is zelfs nog een poosje verhuurd aan Emmen. Ik denk wel dat we in Texeira weer een echte topper in huis hebben gehaald waarvoor je naar het stadion gaat. Dit is toch een verdienste van de FC de laatste jaren om voor elke topper, die over het algemeen goedkoop gehaald is en duur verkocht wordt, weer een nieuwe topper in huis te halen. Was dit ook maar zo met de keeper want die van Loo vind ik echt een trekpop.

CVVB 1 speelt dit seizoen een opvallende rol in de competitie omdat:
Ze aanvallend en fris voetbal spelen. De spelers krijgen de vrijheid om te mogen voetballen, dit kan ook wel eens gepaard gaan met een uitglijder maar dat geeft niets, daar leer je van. Verder heeft het 1e elftal een zeer jonge en brede selectie die nog jaren mee kan. Daar kan je naar mijn mening alleen maar winst mee boeken. En daar komt natuurlijk nog bij dat ze beschikken over een fantastische hoofdtrainer (die het voetbal vroeger van zijn grote broer heeft geleerd). Dit alles bij elkaar en een goede sfeer kan er voor zorgen dat CVVB 1 een opvallende rol in de competitie gaat spelen met misschien wel aan het einde van het seizoen een prijs in de vorm van.....

Wat zou je graag willen vertellen maar wat ik niet gevraagd heb:
Leuk dat je me gevraagd hebt om bovenstaande vragen en stellingen in te vullen. Ik kijk vaak even op de site en vooral de rubriek "even na praten met Jan" mag ik graag lezen.
De 2e foto die ik je trouwens heb meegestuurd was op aanvraag van Raúl zelf. Hij wilde namelijk graag samen met zijn grote voetbal idool Wietse op de site van Puurvoetbalonline staan.

 

                                                                    Ral_1