Rowan Smit is trots op CVVB4(Bier)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Rowan Smit is een van de drijvende krachten van het vierde elftal CVVB. Het team dat als een vriendenteam door het leven gaat heeft dit seizoen twee doelstellingen waar Rowan in onderstaand interview over vertelt. Een interview waarin verder blijft dat hij trots is op CVVB4(Bier)

Rowan Smit is een van de drijvende krachten van het vierde elftal CVVB. Het team dat als een vriendenteam door het leven gaat heeft dit seizoen twee doelstellingen waar Rowan in onderstaand interview over vertelt. Een interview waarin verder blijft dat hij trots isop CVVB4(Bier  

  rowan_2

 

Wat is de kracht van het vierde binnen CVVB: De grote kracht van het vierde binnen CVVB is dat wij elkaar nooit laten vallen. Wanneer er iets moet gebeuren dan zetten we met z'n allen de schouders eronder. Zowel binnen als buiten het veld. Dit is ook de reden dat wij als team altijd goed vertegenwoordigd zijn bij bijvoorbeeld de jaarlijkse fruitactie, het oud-papier lopen en natuurlijk spekken we op zaterdagmiddag in de derde helft graag de clubkas. We spelen nu drie jaar lang in de senioren zonder trainer of leiders en eigenlijk is altijd alles keurig geregeld geweest. Dit is alleen maar mogelijk als iedereen bereid is een steentje bij te dragen.

Dat wij zeer prestatiegericht zijn als vierde is een must voor mij persoonlijk: Ik wil persoonlijk altijd winnen. Dit jaar is ons doel dan ook kampioen worden en ook de beker willen we graag een keertje winnen, nadat we twee keer achter elkaar in de kwartfinale eruit zijn gevlogen. Tijdens de wedstrijd mag je elkaar naar mijn mening dan ook af en toe even de waarheid vertellen, maar na de wedstrijd moet je alles weer vergeten zijn. De combinatie in het vierde van gezelligheid en de wil om te winnen is voor mij dan ook ideaal.

FC Groningen gaat een matig jaar qua resultaten tegemoet: Vorig jaar heeft Groningen een prima seizoen gedraaid, maar op de momenten dat ze zichzelf konden belonen lieten ze het telkens liggen. De laatste wedstrijd tegen PSV in de reguliere competitie en natuurlijk de verloren penaltyreeks tegen ADO Den Haag in de play-offs. Dit seizoen ben ik blij als ze bij de eerste acht teams eindigen. Heerenveen en Feyenoord lijken het lek boven te hebben en ook in Vitesse zie ik een team dat voor de play-offs gaat strijden. Daarboven heb je AZ, Twente, PSV en Ajax. Groningen heeft een aardig team en ik verwacht dat ze op een keurige 7e/8e plek zullen eindigen en misschien in de play-offs Europees binnen kunnen halen. In de toekomst hoop ik dat ze een nieuwe degelijke keeper aantrekken en een speler die creativiteit in de as van het middenveld brengt (een type Lovre). Het middenveld is op dit moment veel te statisch en Groningen is teveel afhankelijk van de acties van Tadic.

CVVB heeft een prachtige presentatiegids wat aangeeft dat de club professioneel geleid wordt: De presentatiegids zag er goed uit en is een compliment naar de makers ervan. Het was alleen jammer dat er eigenlijk niets over het 4e elftal in voorkwam. De club heeft de meeste zaken prima voor elkaar. Vooral de goede jeugdopleiding met veel goede trainers zorgen ervoor dat CVVB er prima op staat. Veel spelers uit ons team hebben in de jeugd hiervan geprofiteerd.

Volgens jullie site hebben jullie nog maar drie keer getraind.....: Inmiddels als wel een stuk vaker. We trainen twee keer per week in Onderdendam. Een prachtig sportpark. Onze eigen Herdgang kun je het wel noemen. Het grote voordeel is dat wij met niemand de velden hoeven te delen en er dus altijd twee doelen tot de beschikking zijn, een groot veld en er ligt een stuk langer gras op. Het grootste voordeel is echter dat we nu twee keer om 20.00 kunnen trainen i.p.v. één keer op woensdagavond om 21.00 in Bedum op een zandvlakte met alleen maar pionnen. Het sportcomplex in Bedum voldoet allang niet meer en het is ook hoog tijd dat de lokale politiek er eens iets aan gaat doen. Twee kunstgrasvelden om te trainen zijn pure noodzaak en ook een aantal nieuwe kleedkamers zijn gewenst.

Wie is de meest ondergewaardeerde voetballer binnen het vierde elftal Martijn van der Ploeg. Binnen ons team wordt hij juist enorm gewaardeerd, maar ik denk dat een groot deel van de vereniging hem minder kent. Een enorm sterke verdediger, die leiding geeft aan zijn defensie en ook prima kan opbouwen. Zonder hem is onze verdediging toch een stuk minder stabiel. Ik ben blij dat hij bij ons speelt, maar ik weet zeker dat zijn top niet in het 4e elftal ligt.

Jullie staan bekend als een 'feestteam". Wat moet ik mij daar bij voorstellen: Wij kennen in het vierde een heuse activiteitencommissie. Deze groep regelt een aantal keer per seizoen een teamuitje en natuurlijk het afsluitende teamweekend. In het verleden zijn we naar Ameland geweest, hebben een bezoek gebracht aan een wedstrijd van HSV in Hamburg en hebben we meerdere horecagelegenheden bezocht. Daarnaast kent ons team een echte gangmaker voor op de zaterdagen. Na afloop van elke wedstrijd neemt onze 'Ultra Beenes' het voortouw in de sfeer en zet altijd een aantal liederen in. Onze kleedkamer lijkt dan ook vaak op een fanatieke tribune van een betaald voetbalclub. Een populair liedje de laatste tijd is "Wie hebb'n weer wonn'n".

Het derde elftal van CVVB kent veel coryfeeën die in het eerste elftal gespeeld hebben. Speelt er ook een oud-voetballer van het eerste bij jullie: Op dit moment hebben wij geen speler in het team die het eerste elftal heeft gehaald. Twee jaar terug speelde Mark Langedijk in ons elftal (broer van huidige eerste elftal-speler Frank Langedijk). Mark heeft wel een aantal wedstrijden in het eerste gespeeld. Hij studeert nu in Den Bosch, dus heeft helaas geen tijd om meer te spelen. Wel was hij afgelopen zaterdag nog aan het kijken bij ons. Onze oud-spelers blijven toch wel verbonden aan het team. We hebben overigens wel een aantal spelers die altijd in de hoogste teams in de jeugd hebben gespeeld, maar omdat we al vroeg hebben gekozen om als vriendenteam te gaan voetballen hebben deze in de senioren nooit echt hoog gespeeld.

Arjen Robben komt niet meer op zijn oude niveau denk ik. Deel jij mijn mening: Ook als Robben 80% van zijn oude niveau haalt heeft hij nog enorme waarde voor elk team. Wanneer Robben fit is, is hij één van de meest dreigende spelers ter wereld. Hij komt vaak naar binnen om op goal te schieten, maar elke verdediger heeft moeite om hem te stoppen. Arjen Robben heeft overigens vorig seizoen nog een helft bij ons staan kijken in de kraker tegen Groen-Geel 3. Helaas verloren we toen. Als Arjen Robben ooit de drang heeft om coach te worden dan kan die altijd bij ons aankloppen!

De 'brij" aan wedstrijden die we voorgeschoteld krijgen zorgen ervoor dat we niet meer weten wie waar en wanneer speelt: Het aanbod van wedstrijden is tegenwoordig enorm. Ik kijk graag voetbal op tv, maar het is tegenwoordig te veel van het goede. Bovendien zorgt het vele voetbal op tv er ook voor dat stadionbezoekers dwars wordt gezeten met rare tv-tijden. Het zou ideaal zijn wanneer er in de eredivisie alleen nog op zaterdag en zondag wordt gespeeld. Zaterdag alle wedstrijden om 20.00 en zondag om 14.30.

Wat wil Rowan Smit nog graag kwijt maar wat ik niet gevraagd heb: Iedereen is bij deze uitgenodigd om een wedstrijd bij ons te kijken. Elke thuiswedstrijd op zaterdag om 14.30, dus geen rare tijden omdat Eredivisie Live moet uitzenden. Verder kan iedereen die graag meer over ons team wil weten even een kijkje nemen op www.cvvb4.webs.com!