Geert Timmer(v.v Kloosterburen): Een voetbalicoon uit het Marnegebied neemt afscheid.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Tijdens het interview dat ik in juli voor de Ommelander Courant had met voorzitter Geert Timmer van de voetbalvereniging Kloosterburen, en wat ook op puurvoetbalonline te lezen is, kwam een artikel van raadslid Folkert van der Zee tersprake. De politicus deed richting de toekomst van de leefbaarheid in het Marnegebied een paar vreemde uitspraken die bij de preses bijna het stoom uit zijn oren liet komen.

Tijdens het interview dat ik in juli voor de Ommelander Courant had met voorzitter Geert Timmer van de voetbalvereniging Kloosterburen, en wat ook op puurvoetbalonline te lezen is, kwam een artikel van raadslid Folkert van der Zee tersprake. De politicus deed richting de toekomst van de leefbaarheid in het Marnegebied een paar vreemde uitspraken die bij de preses bijna het stoom uit zijn oren liet komen.

                                                               DSC06925                                                                 

 Voorzitter Geert Timmer die op 30 september afscheid neemt als voorzitter van de voetbalvereniging Kloosterburen

Waardeloos vond hij de uitspraken en hij beloofde mij plechtig dat hij op dit artikel zou reageren. Deze week zag ik zijn reactie opeens op de website van de voetbalvereniging en een glimlach kon ik niet onderdrukken. Geert Timmer was in vorm en nam geen blad voor de mond richting Folkert van der Zee wat in onderstaand artikel te lezen valt:

Reactie op "van de Raadstafel" juni 2011 door raadslid Folkert v/d Zee.

Toen ik dit stuk las kreeg ik bijna tranen in de ogen, als je de prognoses moet geloven blijft er over dertig jaar weinig van de Marne over en blijkbaar berusten de dames en heren politici daar nu al in.
Het is niet te geloven, al die negativiteit, als je deze mensen aanhoort dan hebben we in de verre toekomst nog maar 1 sportpark (dus Kloosterburen gaat dicht), drie basisscholen (dus die van Kloosterburen gaat dicht) 1 zorgcentrum (dus gaat Oldeheem dicht) etc. etc.
Volgens de politici is deze ontmanteling de oplossing tegen krimp. Wij als bevolking willen dit natuurlijk niet. Zou het niet veel verstandiger zijn om de krimp positiever te benaderen? En is dertig jaar vooruitkijken niet wat ver?
Ik denk aan het Sint Jan project, wanneer dit door gaat is dat een enorme stimulans voor Kloosterburen e.o. alleen al voor de werkgelegenheid. Ik las ook het boek ”Bedreigd bestaan” van 50 jaar geleden ook toen voorspelde men een leegloop, het is gelukkig niet uitgekomen. Een krimpgebied heeft één probleem n.l. er worden te weinig kinderen geboren en om dat te bevorderen zou je jonge ouders financieel kunnen ondersteunen in krimpgebied en dat trekt wellicht weer jonge mensen aan. Dat is beter dan veel geld uitgeven aan allerlei prognoses die toch niet uit komen.
Het voorbeeld dat Folkert aandraagt, dat de voetbaldames van Kloosterburen en Eenrum samen gaan omdat er te weinig dames zijn vanwege krimpproblemen, is absolute onzin. Deze problemen zag je ook al in de jaren zeventig. Ik ben ervan overtuigd dat over een aantal jaren weer een damesteam bij Kloosterburen gaat voetballen. 
De vv Kloosterburen is momenteel een bloeiende vereniging, we hebben 153 leden, 75 vrijwilligers, 64 donateurs, 58 vrienden van vv Kl’buren, 17 scheidsrechters en meer dan 90 sponsoren. Bij thuiswedstrijden van ons eerste team staan ca. 150 supporters langs de lijn, tegen Eenrum zelfs het dubbele, nog nooit heeft de vereniging in haar 80 jaar bestaan zoveel support gehad. Folkert zal zich hierover verbazen aangezien ik hem nog nooit op ons sportpark heb gezien.

Krimp: Niemand binnen de voetbalvereniging die daaraan denkt en voor de toekomst zijn wij niet bang integendeel wij zien die met vertrouwen tegemoet daar kunnen de dames en heren politici een voorbeeld aan nemen.

Geert Timmer, scheidend voorzitter voetbalvereniging Kloosterburen.

Een geweldig artikel waarin de afscheid nemende voorzitter duidelijk geen blad voor zijn mond neemt richting de heren en dames politici. Tijdens het interview mocht ik het artikel van Folkert van der Zee lezen en ik snapte Geert zijn irritatie cq woede volledig. Als je geen kennis van zaken hebt dan moet je ook geen mening ventileren was een conclusie die we die avond gezamenlijk trokken. Geert Timmer, na elf jaar vertrekt hij als voorzitter omdat de pensiongerechtigde leeftijd eraan zit te komen en hij een periode van nog eens drie jaar niet meer zag zitten gezien zijn leeftijd. Een te respecteren besluit dat door de op 30 september afscheid nemende preses weloverwogen genomen is.

Rondje rond het veld

Zondag 18 september stond voor mij de wedstrijd Kloosterburen- Kwiek op het programma en opeens bedacht ik mij dat dit duel, door het terugtrekken van Yde de Punt, voor de oud-voetballer van Zeester en Kloosterburen dit zijn laatste officiële wedstrijd van het eerste elftal was als voorzitter. Dat maakte Kloosterburen- Kwiek voor mij tot een speciaal duel want met de bijna oud-voorzitter heb ik namelijk ook nog eens een band als oud-teamgenoot. Samen hebben we enkele jaren in het derde elftal van Zeester gespeeld met coryfeeën als Gerrit Arkema, Reint Busscher, Arie Groen, Jan Gerdez, Jan Waal, Rieks en Cees van Ham, Jan van der Laan en niet te vergeten grensrechter Joop Busscher en leider Klaas Batema. Geert was een voetballer die, weliswaar met geoorloofde middelen, ook op latere leeftijd altijd wilde winnen. Een speler waar je ook toen hij wat ouder werd aan kon zien dat hij in zijn gloriejaren een uitstekende voetballer was geweest, die zoals gezegd altijd voor de winst ging.

Voorzitter

Zijn carrière sloot hij af in Kloosterburen waar hij snel daarna als voorzitter tot het bestuur toetrad. Een periode van elf jaar waarin de club aan de hand van Geert Timmer, gesteund door een groot aantal vrijwilligers, uitgroeide tot een club die er financieel en qua ledenbestand uitstekend voor staat. De nog een paar dagen voorzitter zijnde Geert Timmer is daar trots op en wat hij in mijn ogen ook mag zijn. Zondag 18 september tijdens het duel van Kloosterburen tegen Kwiek volgde ik hem toen hij zijn rondje rond het veld liep wat een van zijn laatsten als voorzitter van Kloosterburen zou worden. Misschien verbeelde ik mij het maar ik vond hem wat stiller dan anders waar ik mij overigens wel iets bij kon voorstellen. Geert is namelijk iemand die uitstraalt dat hij van de voetbalvereniging, de leden en alle vrijwilligers houdt. Hij is trots op wat er allemaal gerealiseerd is op en rond Sportpark Westerklooster. Hij vindt het geweldig dat oud-trainers en spelers graag eens een bezoek aan Kloosterburen komen brengen en geniet iedere keer weer van het groot aantal toeschouwers dat op de duels van het eerste elftal afkomen.

 Elf jaar voorzitter

Daarom begreep ik zijn woede en irritatie op die avond in juli ook zo goed wat het artikel van Folkert van der Zee betrof. Ik deel Geert zijn mening dat als je nog nooit je gezicht ergens hebt laten zien je ook niet mag oordelen, wat van der Zee wel deed. Een slechte zaak waar de afscheid nemende voorzitter via een vlammend artikel terecht een stevige portie kritiek op leverde. Een artikel dat precies het karakter van de gevoelsmens en voetballer Geert Timmer weergeeft. Strijdend met open vizier en volop in de aanval tegen het onrecht wat van der Zee met zijn teksten uitsprak over de bevolking van het Marnegebied, en die van Kloosterburen in het bijzonder, zag ik tussen de regels weer de oud-voetballer die voorop ging in de strijd. Dat deed de bijna oud-voorzitter voor de club die hij elf jaar met verve heeft geleid en waar hij, de voetbalvereniging kennende, op 30 september passend voor zal worden geëerd. Dan zal ongetwijfeld de conclusie getrokken worden dat Geert Timmer al ruim vijftig jaar een sieraad voor het amateurvoetbal in het door hem zo geliefde Marnegebied is waarbij ik mij afvraag of Folkert van der Zee dat wel weet…….