Aanvoerder Robert Oud (CVVB3) :Er moet wel gepresteerd worden bij ons

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Robert Oud is de aanvoerder van het derde elftal van CVVB. Sinds vier jaar speelt hij voor de zaterdagclub uit Bedum en begon in het eerste van de Bedumers. Studie en andere prioriteiten kregen echter de voorrang waardoor Robert Oud twee seizoenen geleden in het derde ging voetballen wat hij gezien zijn antwoorden met veel plezier doet.

Robert Oud is de aanvoerder van het derde elftal van CVVB. Sinds vier jaar speelt hij voor de zaterdagclub uit Bedum en begon in het eerste van de Bedumers. Studie en andere prioriteiten kregen echter de voorrang waardoor Robert Oud twee seizoenen geleden in het derde ging voetballen wat hij gezien zijn antwoorden met veel plezier doet.

                                         Robert_1

 

Jij speelde een paar seizoen geleden nog in het eerste elftal van CVVB. Hoelang heb je voor het eerste gespeeld: Toen ik 4 jaar geleden besloot om naar CVVB te gaan, verwachtte ik dat dit voor 1 seizoen zou zijn. Ik werd destijds ‘getipt’ door mijn 2 jeugdvrienden Patrick Beek en Marcel Mraz om eens bij CVVB te komen meetrainen. Ik heb jaren met deze jongens bij VV Gasselternijveen en bij het zaalteam van Gieten gevoetbald en zij hadden de overstap naar CVVB reeds gemaakt. We waren alle drie woonachtig in de stad en Bedum was voor ons prima bereikbaar. Hun positieve reacties en de uitdaging om toch nog eens (op inmiddels 31-jarige leeftijd) op eersteklasser niveau te gaan voetballen, hebben mij doen besluiten om de stap te nemen. En ik heb daar geen moment spijt van gehad!! CVVB is een prachtige club die alles goed voor elkaar heeft. Zowel voor de jeugd als voor het senioren- en damesvoetbal wordt alles tot in de puntjes geregeld. De inzet van zowel de bestuursleden, trainers als alle vrijwilligers is enorm en ik voelde me er direct thuis. Dat ik me er direct thuis voelde, werd alleen maar versterkt door de vele vriendschappen en contacten die ik er in korte tijd heb gesloten. Die eerste proeftraining (waarbij ik nog als gouden tip van Patrick meekreeg: ”Zorg dat je de eerste training de slidings van Vos en Van der Zee een beetje ontwijkt..”), werden uiteindelijk twee seizoenen in het 1e van CVVB. Ik heb nog vreselijk veel geleerd van trainer Rene Wollerich en m’n medespelers en heb vrijwel alles gespeeld. Met name het laatste seizoen, waarin we nog bijna de nacompetitie behaalden, was sportief een geweldig jaar. Na twee jaar hield ik het toch voor gezien. De overstap naar Bedum bracht mij namelijk meer dan alleen voetbalplezier. Ik ontmoette er tevens mijn huidige vriendin Jeannette. Samenwonen, een nieuwe studie en werk kon ik moeilijk meer combineren met het vele voetballen en daarom heb ik twee jaar geleden besloten een stapje terug te doen. Nu voetbal ik voor het 2e seizoen bij het inmiddels beroemde 3e elftal van CVVB.

Jij bent aanvoerder van het derde heb ik begrepen. Dat je die functie bekleed heeft je waarschijnlijk veel rondjes gekost of werkte het anders bij het derde: Hahaha, nou met die rondjes zit bij ons altijd wel goed!! In de loop van het vorige seizoen heb ik de aanvoerdersband overgenomen van Peter Kuipers. Peter was rond de winterstop enige tijd afwezig en in overleg met trainer/leider/held Gerard Schutter heb ik toen het aanvoerderschap op me genomen. Uiteraard een zware last gezien het voetbalintellect dat wij in het team hebben! Nee, er is eigenlijk een hele simpele en logische verklaring voor het feit dat ik aanvoerder ben geworden. Ons team bestaat namelijk uit een stel ‘jonge’ honden die sturing nodig hebben. Daarom hebben we een leraar basisonderwijs (Gerard Schutter) als leider, hadden we een leraar basisonderwijs (Peter Kuipers) als aanvoerder en ben ik hem als (eind van dit jaar afgestudeerd) leraar basisonderwijs opgevolgd. We hebben natuurlijk heel veel voetbalervaring in het team en het is bij ons niet zo dat de leider en de aanvoerder alles bepalen. Er wordt veel gesproken over wat we willen bereiken en op welke manier we dat gaan doen. Gerard vertaalt dit op de trainingen en  tijdens de wedstrijdbesprekingen naar de groep en ik hoop dit binnen de lijnen op de groep over te brengen.

De kracht van jullie team is al een paar keer verteld maar hoe kijk jij daar als aanvoerder tegenaan: Gerard, Pieter en Jan Geenhuizen hebben inderdaad op jouw site meerdere keren als onze grote kracht de term “vriendenteam” laten vallen. Ik denk echter dat onze kracht vooral het fanatisme voor het spelletje is. Wij zijn allemaal echte liefhebbers en ondanks dat we ‘maar’ in het derde voetballen, willen we altijd winnen en proberen we het beste uit onszelf te halen. We hebben de motivatie om dit jaar kampioen te worden en die gedrevenheid zie je terug op de trainingen en in de wedstrijden. Als team zetten we elkaar ook geregeld even terecht als er fouten worden gemaakt of als er te makkelijk wordt verzaakt op trainingen. Het is dus zeker niet alleen maar gezelligheid. Er moet ook gepresteerd worden!

Met Pieter van der Zee en Hans Vos krijgen jullie er spelers bij die in het eerste wel eens een kaart, pakten”. Ga jij die mannen een beetje in het gareel houden denk je: Hoewel het niveauverschil tussen het eerste en het derde elftal natuurlijk niet heel groot is, moet je er wel rekening mee houden dat je bij ons in de competitie weleens een houthakker of een bijziende scheids tegenkomt. Ik heb me hier zelf vreselijk aan geërgerd toen ik van het 1e naar het 3e ging. Ik geloof dat ik in de eerste 4 wedstrijden 3 gele kaarten pakte. Puur uit ergernis. Maar je moet simpelweg inzien dat je bij het 3e even tot 10 moet tellen en dat het niveau qua spelers en scheidsrechters niet altijd even goed is. Ik heb hier met Pieter en Hans ook al over gesproken. Ik ga ze niet in het gareel houden. Die jongens zijn oud en wijs genoeg en bovendien is hun fanatisme  juist hun grote kracht in het veld. Ze moeten er alleen op letten dat ze geen domme kaarten pakken. Ook zal onze Speler van het Jaar competitie ervoor zorgen dat ze zich een beetje inhouden. Iedere gele kaart levert minpunten op en de strijd om de beker én de eeuwige roem zal weer groot zijn dit seizoen.

Wat vind jij van het niveau van het eerste elftal van CVVB op dit moment: Wij spelen met het 3e eigenlijk altijd op hetzelfde tijdstip als het 1e dus we kunnen helaas niet zoveel wedstrijden bekijken, maar ik heb er een goed gevoel over. Het 1e elftal heeft vorig jaar een andere weg ingeslagen met trainer Rolf de Boer en assistent Remy van der Wal. Aanvallender voetbal en vooral de spelers de vrijheid geven om te mogen voetballen. Fouten maken mag, want daardoor leer je te corrigeren. Vorig seizoen zijn ze matig begonnen, maar in de loop van het jaar begonnen ze goed te spelen en hebben ze mooie resultaten behaald. Het elftal heeft momenteel een gemiddelde leeftijd van ongeveer 22. Veel jonge jongens en ook weer een aantal nieuwe gezichten. Afgelopen zaterdag hebben ze gelijk gespeeld tegen Blauw-Wit. Toch wel een graadmeter, want de afgelopen seizoenen was deze ploeg ongeveer gelijkwaardig aan  CVVB. Ik denk dat ze dit jaar leuk bovenin mee kunnen gaan draaien. Een top 5 positie is mogelijk. Wellicht zelfs nog met een leuk toetje…

                                        Robert_CVVB_1

 

Dat Nederland door velen gezien wordt als topfavoriet voor het EK is een mening die ik niet deel. Hoe denk jij daarover: Tsja, bij het Nederlands elftal is het meestal “net niet” hé… Ik zie mezelf na de WK-finale nog zitten in de tuin met een afzichtelijke oranje outfit aan en een half kratje bier achter de kiezen, waarvan  het laatste flesje bijna door de breedbeeld-tv was gegooid…. Het Nederlands elftal is de afgelopen jaren beter gaan voetballen, waarbij ik ook blij ben met spelers als Van Bommel en De Jong. Voetballend goed en keihard als het moet. Daarmee kun je kampioen worden. Niet alleen met mooi voetbal. Ik beschouw Nederland als één van de favorieten, maar niet als topfavoriet. Spanje en Duitsland komen ongetwijfeld ook weer sterk voor de dag. Maar ik zet de pils alvast weer koud hoor! Kan niet wachten!

Het dragen van die rare gekleurde voetbalschoenen is bij het derde taboe omdat: Wij zijn allemaal jongens met de instelling “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Gekleurde en vooral witte schoenen hebben wij niet nodig om op te vallen ;-)

Dat de transferperiode tot 31 augustus doorloopt is een schande richting de supporters: Helemaal mee eens! Kijk nou naar FC Utrecht. Ik zou mijn seizoenskaart weer inleveren bij de Primera en mijn geld terugvragen. Ik vind dat de selecties bij aanvang van de competitie vast moeten staan en dat er daarna niet meer gekocht/verkocht mag worden. In totaal zijn er meer dan 500 transfers geweest deze zomer. Gaat toch nergens meer over. Natuurlijk is het vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog even leuk cashen voor de clubs die gokken op een laatste topaanbieding, maar voor de supporters is het maar afwachten wie er na de eerste 2 wedstrijden nog op het veld staan. Je moet er als club heel goed rekening mee houden dat er nog een speler verkocht kan worden op het laatste moment. Zo heeft FC Groningen gelukkig al tijdig nagedacht over een opvolger voor Matavz.

Jij bent werkzaam bij Transcom Worldwide wat is je functie daar precies: Ik ben daar inmiddels 7 jaar werkzaam als teamleider. Transcom is een outsource-serviceprovider, die diensten levert aan opdrachtgevers in de vorm van facturatiebeheer, klantenservice en klantwinning. Momenteel werk ik daar nog maar 2 dagen per week. Zoals vermeld ben ik vorig jaar begonnen aan de PABO-Top opleiding. Dit is een versnelde Hbo-opleiding van twee jaar. Mijn doel is om volgend jaar rond deze tijd voor de klas te staan in het basisonderwijs.

Skiën is ook een hobby van je. Wat vind trainer/leider Gerard Schutter van deze hobby: Als ik ga, wil hij waarschijnlijk mee haha! Tsja, het kan voorkomen dat de ski-vakantie in een competitieweekend valt. Maar ik de winterperiode zijn er zoveel afgelastingen dat je daar al bijna geen rekening meer mee kunt houden. We hebben dit jaar gelukkig een bredere selectie van het vorig seizoen. Daarom is het mogelijk om eens een keer een wedstrijdje te missen. Tinga en Wietse kunnen rustig een weekendje weg en ook Homan en Geenhuizen kunnen even bijslapen op de reservebank na een nachtdienstje. Gelukkig kwaliteit genoeg dit jaar!

Wat is iets wat ik niet gevraagd heb maar wat je wel graag wilt vertellen: Ten eerste bedankt voor de uitnodiging om dit digitale interview in te mogen vullen. Het is leuk om het regionale voetbalnieuws op deze manier te volgen en middels deze interviews krijgt CVVB3 natuurlijk landelijke bekendheid. VI en Sportweek kunnen nu bijna niet meer achterblijven. Ik ben benieuwd wie de volgende CVVB3-coryfee zal zijn! Ten tweede ben ik blij dat het balletje weer rolt. Het is heerlijk om weer op de velden te zijn. Het plezier en de gezelligheid zijn alweer volop aanwezig. Nu de resultaten nog ….. !!!