Jeroen Mulder :CVVB4((bier ) is prestatie gericht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Sinds zijn zesde levensjaar staat Jeroen Mulder al onder de lat Daarvoor was hij drie jaar veldspeler bij GVAV Rapiditas waar na zijn overstap naar CVVB verandering in kwam. Nu maakt hij onderdeel uit van CVVB4(Bier), het team dat prestatievoetbal koppelt aan andere grollen wat het in teamverband sporten zo leuk maakt. In onderstaand interview maken we kennis met de speler van CVVB4(Bier), het team dat we gedurende dit seizoen gaan volgen richting eventueel mooie dingen in het voorjaar van 2012.

Sinds zijn zesde levensjaar staat Jeroen Mulder al onder de lat Daarvoor was hij drie jaar veldspeler bij GVAV Rapiditas waar na zijn overstap naar CVVB verandering in kwam. Nu maakt hij onderdeel uit van CVVB4(Bier), het team dat prestatievoetbal koppelt aan andere grollen wat het in teamverband sporten zo leuk maakt. In onderstaand interview maken we kennis met de eerste speler van CVVB4(Bier), het team dat we gedurende dit seizoen gaan volgen richting eventueel mooie dingen in het voorjaar van 2012.

1243911497_6_13Cr

Jeroemn Mulder stijlvol in actie in het doel van CVVB4(bier))

Jij staat als doelman bij de selectie van CVVB4(Bier) maar sta je ook wel eens in het veld: Sinds mijn 6e levensjaar sta ik onder de lat. Ik heb vroeger toen ik 4 jaar was 3 jaar voor GVAV gespeeld waar ik begon in het veld. Ik weet mij nog goed te herinneren dat ik in een wedstrijd tegen CVVB, 4 doelpunten maakte tegen mijn vriendjes uit de straat. We wonnen de wedstrijd met 7-2 en voor CVVB scoorde jeugdvriend Hilbert van der Zee (CVVB 2/3) rechtstreeks vanuit een corner.
Toen ik keepte bij GVAV E1 ben ik op den duur naar CVVB gegaan. Ik wilde weer gaan voetballen in het veld. Dit bleek voor mij te hoog gegrepen in E1 en werd daarom ook als voetballer teruggezet naar E2. Ik ben toen als nog maar weer gaan keepen omdat ik daar toch iets beter in was dan in het voetballen. Het jaar daarop zat ik toch weer in E1, als keeper dus.
Daarop volgende jaren ben ik ook altijd blijven keepen totdat het seizoen aanbrak dat ik onder Alfred van der Ploeg in B2 belandde. Ik gaf aan dat ik wilde voetballen. Mijn positie was linksback of linkshalf. Door blessures van andere keepers in de jeugd werd er veel geschoven en zo kwam ik middenin het seizoen terecht als keeper van B1. Tot op heden ben ik nog steeds keeper en sta ik niet in het veld. Op de training sta ik wel vaak in het veld. Op de één of andere manier begint het keepen een beetje saai te worden. Ik wil ook wel eens scoren of een mooie assistje geven. Vorig jaar met zaalvoetbal (CVVB 4 plus 1 Bier (CVVB 5 dus) heb ik verschillende keren in het veld gestaan en een paar doelpunten meegepikt! Aankomend seizoen sta ik ook weer 'gewoon' onder de lat.

De meeste jongens van CVVB4 voetballen al vanaf de C-junioren samen wat ik uniek vind. Deel jij mijn mening: Ja, een groot deel van de selectie speelt al sinds de C-ers met elkaar. In der loop der jaren zijn er natuurlijk jongens gestopt met voetballen of naar andere teams gegaan en er zijn een paar jongens vanuit de standaardteams bij ons terecht gekomen maar de meeste jongens speelden ook al samen in de C-ers.

Jullie zijn naast een feest-team ook prestatiegericht bezig zeg je. Dat betekent dat jullie ook iedere week trainen: Sterker nog, we trainen twee keer in de week! Op dinsdag- en donderdagavond spelen wij op de velden van SV Onderdendam. Dit doen we nu voor het 4e seizoen achter elkaar. Als wij in Bedum willen trainen is dit 1 keer in de week mogelijk. En dat bovendien op een laat tijdstip. Veel jongens beschikken over een rijbewijs, we carpoolen dus vaak richting de training.
CVVB 4 Bier telt 16 spelers. We hebben daarom als regel bedacht dat wanneer je niet 2 keer heb getraind je een speler die wel 2 keer heeft getraind boven je moet dulden. Je speelt uiteraard wel een deel van de wedstrijd maar om iedereen scherp te houden en de trainingen met zoveel mogelijk jongens af te werken hebben we deze regel het leven in geblazen.
In A2 onder trainer Alfred van der Ploeg stonden we soms met 5 mensen op het veld. Als er dan iemand wissel moet staan op zaterdag en iemand in de basis begint die een avondje in de week vrij heeft genomen is dit natuurlijk niet eerlijk. Zo zijn er ook uitzonderingen, zo hadden we vorig seizoen Ramon Bolt en Martijn van der Ploeg die op dinsdagavond naar school moesten.
School gaat voor voetbal ... dus hebben we een regeling met het team getroffen dat deze jongens zaterdags er niet voor worden 'beboet'.

Dat RKC op dit moment meer punten heeft dan FC Groningen verbaasd mij niets:  Oneens, dit verbaasd mij wel! FC Groningen speelt op zich best aardig maar het lijkt wel alsof het mentaal niet goed met die jongens zit. Zodra we een doelpunt tegen krijgen zakt het team in elkaar en komen we zelden terug in de wedstrijd. Ik verwacht wel dat we, met alle respect uiteraard, boven RKC eindigen maar er moet wel wat gebeuren bij de FC. Ik denk niet dat we dit seizoen weer in de top 6 eindigen. Met het verlies van Matavz, Stenman en Granqvist leveren we veel doelpunten kracht in. Ik moet het maar zien of we dit kunnen oppakken met spelers als Kwakman, Suk, Texeira en Burnet. Hoewel ik die laatste toch wel erg goed vind voetballen op het moment. Ook zie ik liever Virgil van Dijk achterin staan in plaats van Ivens. Als trouwe supporter en seizoenskaarthouder met vriend en teamgenoot Rowan Smit bekijken we elke thuiswedstrijd samen. Zondag gaan we samen naar Friesland om Heerenveen te 'slachten'.


Wat is naar jouw mening de meest ondergewaardeerde doelman in de eredivisie: Er is de laatste tijd veel kritiek op de keepers van FC Groningen. Dit is in mijn ogen terecht want ze (van Loo en Luciano) keepen de laatste tijden.
Toch zou ik altijd blijven geloven in Luciano da Silva. Die jongen heeft toch niet voor niets de zilveren schoen gewonnen. Hij zit de laatste tijd in een dip maar ik mag toch van harte hopen dat Pieter Huistra hem er tegen Heerenveen er weer gewoon in zet. Met alle respect voor van Loo, maar die keeper is de eredivisie onwaardig.
Luciano is mijn grote voorbeeld. Wat een reflex heeft die man! En weet je wat ik het allermooiste van die man vind? Dat is zijn Zuid- Amerikaanse uittrappen. Heerlijk om dat te zien en om na te doen! Op de trainingen probeer ik hem vaak na te doen. Ook het showtje wat hij opvoert vind ik schitterend om te zien en stiekem ook wel eens na doe.

We gaan voor het linkerrijtje hoor ik vaak voor aanvang van het seizoen. Roepen jullie dat ook met CVVB4(Bier): We gaan dit jaar voor het kampioensschap! Zoals elke seizoen willen we voor het hoogst haalbare gaan. Vorig seizoen zijn we 3e van de competitie geworden.
Dat was een erg sterke competitie. Ik verwacht aankomend seizoen ook weer sterke tegenstanders maar we willen zeker te weten weer eens kampioen worden want dat is alweer een tijdje geleden.

Wat zijn op papier jullie grootste concurrenten in de competitie: Op papier? Dat kan er maar 1 zijn, dat is v.v. Bedum. We kunnen zoals iedereen overal in de competitie eindigen. Als dit maar boven v.v. Bedum is! Het is niet dat we een hekel hebben aan v.v. Bedum maar we willen in ieder geval van de rivaal winnen. In de beker hebben we tegen v.v. Zuidhorn 2 gespeeld. Dit was een erg harde wedstrijd met veel opstootjes en wat uiteindelijk in 2 rode kaarten en zo'n 6 gele kaarten resulteerde. We wonnen de wedstrijd met 4-1 maar zijn op onze hoede in de competitie. Zuidhorn is daarom ook een grote concurrent van ons.

In welke klasse komen jullie uit: Reserve 4e klasse 08 zaterdag.

CVVB1 wordt geen kampioen zeggen de kenners. Hoor jij ook bij die kenners of heb jij een andere mening: Oei. Dan vraag je me wat. Wij spelen onze wedstrijden ook om half 3 en krijgen dus weinig mee van het eerste elftal. Ik zou het daarom niet weten of ze kampioen kunnen worden. Natuurlijk volg ik de uitslagen wel en geniet er ook van als ze een wedstrijd winnen. Maar om te kunnen beoordelen of ze kampioen kunnen worden weet ik niet. Laat de spelers maar bewijzen dat de 'kenners' ongelijk hebben!

Vertel eens van jouw escapade toen je net terug was van vakantie: Ja, dat is wel een mooi verhaal. Ik ben 16 dagen samen met mijn vriendin Esther naar Gran Canaria geweest. Toen wij vrijdagavond 26 augustus laat landden in Bremen waren we uiteindelijk om 02:00 thuis. Ik had mijn moeder meer dan een maand niet meer gezien en heb met haar 's nachts nog een tijdje gepraat over de vakanties. Uiteindelijk was het 04:30 toen ik voor het laatst op de wekker keek.
Vervolgens ging om 09:00 de wekker omdat ik kaarten moest bestellen voor Rowan en mijzelf voor de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Akkrum-zuid (Heerenveen). Lekker uitgeslapen en fit was ik dus niet. Om 11:30 verzamelden CVVB 4 Bier zich voor de eerste bekerwedstrijd tegen TEO 3. 4 Bier had ook al aantal oefenwedstrijden gespeeld waarbij Nico op doel stond. Het was dus een beetje knullig en onterecht om mij direct in de basis te zetten. Nico heeft de hele wedstrijd goed gekeept en ik mocht het laatste halfuur spelen. De stand was toen inmiddels 3-0 in het voordeel van ons. Ik kwam erin voor Hans en was na 1 sprintje bekaf! Op den duur kwam er een steekballetje van Jan Staal. Ik kon de bal niet meer in de goal schieten omdat de bal bijna over de achterlijn ging. De keeper van TEO kwam ineens uit en beging een sliding. Ik voelde dat hij mij toucheerde en ik kon uiteraard niks anders dan te gaan liggen. De scheidsrechter van dienst gaf een penalty die ik zelf mocht verzilveren. Zo heb ik mijn aandeel nadat ik toen 18 uur geleden nog op Gran Canaria zat in de overwinning gehad.

Wat wil Jeroen Mulder, speler/doelman/leider van CVVB4(Bier) zelf nog graag vertellen Kijk eens op de site van 4Bier voor foto's uit het verleden en wedstrijdverslagen met beeldverslag. En kom gerust eens een kijkje nemen tijdens de wedstrijden. We beschikken al over een mooi vast groepje 'harde kern' van 4 Bier en daar kunnen nog veel meer toeschouwers bij!! De website is: www.cvvb4.webs.com .