Jan Geenhuizen (CVVB3): Spits van beroep!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Jan Geenhuizen wordt door trainer/leider Gerard Schutter van het derde elftal van CVVB ‘Spits van beroep” genoemd. Jan reserveerde tijdens zijn vakantie  op Curaçao een tafeltje en beantwoorde op zijn gemak de vragen en stellingen waarin hij onder andere verteld wie hij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie vind en wat voor hem de beste Nederlandse spits aller tijden is.

Jan Geenhuizen wordt door trainer/leider Gerard Schutter van het derde elftal van CVVB ‘Spits van beroep” genoemd. Jan reserveerde tijdens zijn vakantie  op Curaçao een tafeltje en beantwoorde op zijn gemak de vragen en stellingen waarin hij onder andere verteld wie hij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie vind en wat voor hem de beste Nederlandse spits aller tijden is.

                                                     1314900898Nfoto

 

                                                                               Jan Geenhuizen: 'Spits van beroep

 

Zou je wat meer willen vertellen over je voetballoopbaan voor CVVB3: Ik voetbal al vanaf mijn  achtste jaar bij CVVB en dit is ook echt mijn club. Toen ik 17,5 jaar was ben ik tijdelijk gestopt met voetballen omdat ik naar de politieopleiding in Lochem ging. Zodoende was ik de hele week van huis en kon dus niet meer trainen! Ik vond dit erg jammer maar goed. Toen ik klaar was met mijn opleiding ben ik weer gaan voetballen in het tweede en derde van CVVB. Door mijn onregelmatige werktijden kon ik op een gegeven moment niet meer twee keer in de week trainen waardoor ik besloten heb om te stoppen met veldvoetbal en ben gaan zaalvoetballen. Ik doe dit nu nog steeds, in het derde zaalvoetbalteam van CVVB. Dit is een super leuk vriendenteam en we draaien leuk mee in de tweede klasse.Na een jaar begon ik  het veldvoetbal toch weer te missen en ben ik op zoek gegaan naar een elftal waar ze 1 x in de week trainden en je af en toe ook eens zaterdag af kon zeggen ivm werk. Via twee collega''s kwam ik bij Viboa 5 terecht. Haha..dit heb ik geweten! Ik kreeg van veel vrienden van CVVB te horen wat ik daar wel niet deed. Ondanks alles heb ik daar twee prachtige seizoenen meegemaakt! Viboa 5 is echt een super mooi elftal met fantastische jongens. Na twee seizoenen daar gevoetbald te hebben ging het derde van CVVB over na 1x in de week trainen wat het voor mij mogelijk maakte om daar weer te gaan voetballen. Ik wilde dit ook graag omdat een aantal hele goede vrienden van mij hier ook nog voetbalden. Ik voetbal nu alweer twee jaar voor CVVB 3 en heb het super naar mijn zin. Ook de derde helft en de uitjes zijn geweldig, want wij hebben een paar jongens in ons elftal, met Wietse de Boer in de hoofdrol, die er echt een feestje van maken. Geweldig dus!!!

Spits van beroep wordt je door Gerard Schutter genoemd. Betekent dat hij jou daarom als eerste op het wedstrijdformulier zet: Haha..dat wil je als spits natuurlijk altijd. Ik denk alleen dat Gerard bedoelt dat dit de plek is waar ik het beste tot mijn recht kom. Ik vind dit de mooiste plek om te voetballen alhoewel ik rechtsvoor of linksvoor ook een mooie plek vind. Ik denk dat ik door mijn postuur en lengte goed balvast ben en kan zodoende de bal ook prima vasthouden voor opkomende mensen. En natuurlijk heb ik ook een neusje voor de goal. Scoren met de kop vind ik het mooist!  Met mijn drieënnegentig  kilo kan ik dus nog aardig wat.. :)! Eigenlijk moet Gerard mij dus zeker opstellen..haha!

Dat de concurrentie groter is geworden door de komst van enkele coryfeeën uit het eerste maakt mij alleen maar sterker: Absoluut! Ik ben een jongen die graag hard werkt en krijg de balletjes het liefst perfect aangespeeld. Dit kan alleen als je goede spelers om je heen hebt die dit kunnen en het spelletje zien. Zo kunnen ze mij ook sturen en mij helpen op de goede plekken te lopen en druk te zetten. In onze eerste oefenwedstrijd leidde dit gelijk al tot een mooie goal met Pieter van der Zee en Hans Vos in de voorbereiding. Maar de concurrentie was er voor die tijd ook al. We hebben genoeg jongens die een aardig balletje kunnen trappen!

Wat is de kracht van CVVB3 als totaalplaatje: Als eerste de SFEER! Als je als spelers buiten het veld niks met elkaar hebt dan is dit op het veld helemaal ver te zoeken. Ten tweede denk ik dat wij in de as er erg sterk op staan. Iedereen in ons elftal voetbalt al een aardig tijdje en zodoende hebben we ook de nodige ervaring. Als het balletje gaat lopen bij ons dan gaan de andere ploegen in onze competitie moeite met ons krijgen. Dit willen we ook als team, zodat het middenveld lekker kan voetballen en het spel gaat verdelen en mij natuurlijk in scoringspositie brengt..haha! Als laatste denk ik dat wij als een van de weinige, zo niet de enige ploeg zijn, die twee top (reserve) keepers hebben! Robert-Jan Poel (FC Groningen) en Rene Homan (1e CVVB) en bovendien kunnen deze mannen ook nog eens goed kunnen voetballen.

FC Groningen zal het dit jaar moeilijk krijgen om de Play Off’s te halen: Dat denk ik wel! Ik ben bang dat op het scheiden van de transfermarkt Tadic en Matavz nog weg gekaapt worden bij Groningen. Als dit het geval is wordt het helemaal moeilijk. Toch doet Groningen het de laatste jaren goed en vooral in eigen huis. Ik hoop natuurlijk wel dat ze weer hoog gaan eindigen. We zullen in ieder geval weer een paar mooie wedstrijden van Groningen gaan zien.

Wat denk je dat jullie concurrenten zijn om de bovenste plaatsen: Ik denk Viboa en ACV! Dit zijn prima ploegen met veel voetbal in huis. Ze hebben beide oud eerste elftal spelers. Toch vinden wij dit mooie potten om te voetballen en is de beleving en de inzet tijdens deze wedstrijden erg hoog. Ik denk dat wij ook punten tegen hun gaan pakken. Ik weet zeker dat zij ook zo naar ons kijken!

CVVB 1 hanteert een zeer aanvallende speelstijl wat volgens Jan van Dijken spectaculaire scores zal opleveren in positieve en negatieve zin. Deel jij zijn mening: Ja dat denk ik wel. Als je naar de oefen en bekerwedstrijden kijkt is dit al het geval geweest. Ze hebben 2 goede verdedigers verloren die wij hebben ingekaapt..haha! Ondanks dat zijn er ook weer goeie jongens bij gekomen. Het is alleen een erg jonge ploeg. Zodoende missen ze wat ervaring maar zullen er zeker mooie wedstrijden gespeeld gaan worden en zullen ze ook bovenin gaan eindigen. Als wij even kunnen komen kijken zullen we ze als derde zeker komen aanmoedigen. Zet hem op mannen!!

Wat is voor jou de beste spits aller tijden in Nederland en waarom: Zonder twijfel: Dennis Bergkamp! Wat een held is dat! Als jonge voetballer was ik al fan van hem. Af en toe zit ik nog op internet filmpjes van hem te kijken. Die acties en de goals van hem zijn de mooiste van alle spitsen. Tevens is hij, als enige Nederlander, opgenomen in de English Football Hall of Fame en is hij tweemaal als derde geëindigd  in de Wereldvoetballer van het jaar verkiezing van de FIFA. Jammer dat hij op een gegeven moment stopte voor het Nederlandse elftal en niet durfde te vliegen, dan hadden we er nog veel meer gezien. Arsenal heeft in Van Persie wel een prima vervanger gevonden.  Ik vind hem op dit moment de beste spits van Nederland.

Dat Gerard Schutter als trainer/leider fanatiek is komt ons spel duidelijk ten goede: Absoluut! Gerard heeft alles voor elkaar. Van materiaal tot wedstrijdbespreking. Voorbeeld: hij heeft voor iedereen een mapje gemaakt met daarin trainingsschema's, was en rijbeurten, wedstrijden enz. Deze kregen wij bij de eerste training.  Als je ziet hoeveel werk hij in het derde steekt en er ook nog plezier in heeft dan voel ik mij verplicht om van mijn kant ook mijn uiterste best te doen. En met mij denk ik alle andere jongens. Gerard heeft zeker kijk op het spelletje en is altijd vrolijk en optimistisch.  Ik denk alleen dat dit niet onopgemerkt blijft en wij Gerard nog wel een keer kwijt raken. Tenminste als wij hem laten gaan want hij heeft nog een contract van drie jaar..of niet dan Gerard ;-) !

Wat is naar jouw mening een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: Ja das een lastige! Ik ben niet op de hoogte van alle clubs en spelers maar ik vind dat  Mounir El Hamdoui als spits zeker moet spelen bij een topclub. Als mens zal hij zelf wel wat moeten veranderen als je de verhalen leest. Het is jammer dat hij niet speelt. Hij zou zonder meer in de top drie van topscorers eindigen als hij dit seizoen alles gespeeld zou hebben.

 

Wat heb ik niet gevraagd maar wil je wel graag kwijt: Leuk dat je mij gekozen hebt voor deze rubriek! Ik zit op dit moment op Curaçao en heb lekker op mijn gemak de vragen beantwoord in  de zon en met een biertje erbij. Ik mis zodoende de eerste twee competitieduels en wil de mannen dan ook succes wensen met deze wedstrijden. Pak ze mannen!