Pieter van der Zee (CVVB) Ik was zeker geen speler die het ALLEEN maar van zijn fysieke kracht moest hebben.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

Dit seizoen zal Pieter van der Zee niet meer in de hoofdmacht van CVVB opereren maar in het derde elftal van de Bedumers. De fysiek sterke Bedumer doet bewust een stapje terug omdat hij op een punt in zijn carrière is aangekomen dat hij aan andere bijzaken in het leven voorrang wil geven.


Dit seizoen zal Pieter van der Zee niet meer in de hoofdmacht van CVVB opereren maar in het derde elftal van de Bedumers. De fysiek sterke Bedumer doet bewust een stapje terug omdat hij op een punt in zijn carrière is aangekomen dat hij aan andere bijzaken in het leven voorrang wil geven

                          .  puurvoetbal1

                                     Pieter van der Zee met op de achtergrond een van zijn voetbalvrienden Peter Langeland (nummer 7)

Dus geen beelden meer van Pieter van der Zee zoals in Norg op 29 mei 2010, toen hij ‘netjes” de bal vroeg aan de wisselspelers van Heerenveense Boys. Dat hij daar twee seconden op moest wachten betekende even later dat de Dug Out op het complex van Gomos bijna herbouwd moest worden toen de aanvoerder met de bal in de hand ,en vijf woedende Friezen in de achtervolging het veld weer instormde. Beelden waar ik, nu ik ze aan het papier toevertrouw, nog steeds om moet lachen. Want nog steeds is de ‘Thriller in Norg” mede door de goede afloop voor CVVB, een van mijn hoogtepunten als sportverslaggever van de Ommelander Courant yot nu toe. Nu dus CVVB 3 waar de centrale verdediger lekker samen met zijn voetbalvrienden gaat spelen. Maar als we goed tussen de regels doorlezen en waarom zouden we dat niet doen, zien we de 28 jarige Pieter van der Zee na zijn actieve carrière zeker actief blijven in het amateurvoetbal. Voor Puurvoetbalonline liet hij dan ook zijn licht schijnen op voetbalzaken die betrekking hebben op niet alleen maar CVVB.

De reden dat ik aan het einde van het seizoen stopte bij het eerste elftal van CVVB was omdat: Dat heeft met meerdere aspecten te maken. Ten eerste omdat ik vind dat bij het 1e elftal je voor de volle 100% inzet moet hebben, aangezien ik verhuis plannen heb richting de omgeving van Roden/Leek en een oudere woning zoek waar nog wel wat aan mag/moet gebeuren weet ik gewoon dat ik dat niet kan/wil combineren met het voetballen in het 1e elftal. Ten tweede zijn er dit jaar twee van mijn goede vrienden (Peter Langeland en Hans Vos) gestopt en zou ik als enige van onze generatie overblijven, dat neemt dan ook een beetje het plezier om te presteren weg. En ten derde heb ik vanaf mijn 11e jaar (begonnen bij de jeugd van BV Veendam) eigenlijk tot nu toe alles aan de kant gezet om te voetballen en daar heb ik zeker geen spijt van gehad. Maar als je wat ouder wordt merk je wel dat er ook andere dingen zijn waar je veel plezier uit kunt halen. Lekker een weekendje weg met mijn vrouw, beetje zeilen, gewoon genieten van het leven dus. Aangezien wij allebei een drukke baan hebben vind ik het ook wel lekker om eens een weekend wat anders te doen dan te voetballen. En verder heb ik eigenlijk nog nooit met mijn jeugdvrienden (Jan Geenhuizen en Merijn Stapert) gevoetbald en dat lijkt mij ook wel heel erg leuk!. Dus omdat ik al wel zie aankomen dat ik mijn niet voor de volle 100% kan inzetten voor CVVB 1 heb ik besloten om lager te gaan voetballen in CVVB 3, stoppen met voetbal is geen optie omdat ik gewoon teveel van het spelletje hou!!.

Ik  denk dat CVVB binnen drie jaar een serieuze kandidaat voor een stap richting de hoofdklasse: Denk het niet! Als je naar de hoofdklasse wilt dan zul je betere spelers moeten gaan “halen”, en zodra je als club CVVB spelers gaat betalen dan is het einde zoek! Dan vervalt alles waar je als club CVVB voor staat qua normen en waarden, en dat is het laatste wat je volgens mij moet willen. Tevens krijg je dan voor de supporters minder binding met het 1e elftal omdat er dan geen echte Bedumers meer in spelen. Momenteel heb je een hele talentvolle groep, met redelijk wat jongens uit Bedum aangevuld met jongens van buitenaf. Qua groep van nu zit er zeker potentie in, maar ik denk dat je eerder moet proberen om een stabiele 1e klasser te gaan worden en dan meestrijden voor de bovenste plekken met als toetje nacompetitie.

 

              puurvoetbal2

              Pieter van der Zee in een karakteristieke houding, en met volle inzet

Het beeld van dat ik een voetballer ben die het alleen maar mijn fysiek moet hebben klopt niet: Haha, tja denk dat andere mensen daar beter over kunnen oordelen! Maar persoonlijk vind ik dat ik wel wat meer kan dan alleen maar gebruik maken van mijn fysiek. Echter als je eenmaal bekend staat als iemand die nergens voor wijkt dan houden mensen heel lang dat beeld van iemand vast. Aan het begin van vorig seizoen heb ik veel over deze vraagstelling met Rolf gesproken en hebben we ook afgesproken dat ik minder kaarten zou moeten gaan halen (uiteindelijk deels gelukt) en dat ik er voor moest zorgen dat mensen een andere van der Zee zagen, volgens de trainers is dat ook zeker gelukt! Ben altijd al een speler geweest die zeker de duels niet schuwde en er echt van kon genieten om tegen iemand te spelen die net zo speelde, daarvan groeide ik in de wedstrijd. En zeker heb ik wel dingen gedaan waar ik mij voor zou schamen als mijn vrouw stond te kijken (die kwam niet vaak kijken), maar dat gebeurde alleen maar in het heetst van de strijd. Ik ben iemand die na het laatste fluitsignaal ook alles vergeet en gewoon gebroederlijk met iedere tegenstander een biertje kan drinken. Menig voetballer die mij iets beter kent weet wel dat ik niet een complete idioot ben, echter als de wedstrijd begint dan zal ik er 90 minuten lang altijd alles aan doen om te winnen en om belangrijk te zijn voor mijn team en als daar wat fysiek geweld bij moet komen dan moet dat maar. De mooiste wedstrijden die ik gespeeld heb waren de “derby’s “ dat was niet altijd mooi voetbal, maar wel altijd strijd. En dan helpt het wel als je een beetje fysiek in de strijd kan gooien.

Dat Kees Kwakman als centrale verdediger gehaald werd door FC Groningen verbaasde mij zeer: Absoluut! Dacht dat hij altijd middenvelder met veel diepgang was dus toen gezegd werd dat hij de vervanger van Granqvist werd heb ik wel even gefronst.

Raymond Beerens gaat waarschijnlijk naar AZ waar naar mijn mening de beste trainer uit de eredivisie, Gertjan Verbeek werkzaam is. Deel jij die mening: Verbeek lijkt mij zeker een hele goede trainer, gezien al zijn behaalde resultaten, echter vind ik dat Verbeek een “aparte” persoonlijkheid heeft en vaak als een botte boer om de hoek komt en daarom ben ik geen fan van hem. Voor Beerends is AZ zeker een goede keuze, Beerends vind ik echt een goede voetballer!

Ik ga in CVVB 3 lekker een beetje in de spits voetballen: Die lijkt mij net wat. Samen met Hans Vos en Peter Langeland zijn wij terug gegaan naar het 3e elftal omdat hier heel veel van onze vrienden in voetballen. Mijn beste vrienden waar ik nog nooit samen mee gevoetbald heb spelen daar ook in dus voor mij was de keuze snel gemaakt. Onze trainer/leider Gerard Schutter is een goede vriend van mij en hij wil wel dat wij bij de eerste drie eindigen, daar kan ik mij zeker in vinden omdat ik nog wel wil voetballen om te winnen. Verder hebben we een heel gezellig team met eigenlijk alleen maar goede gasten, waar gezelligheid en plezier op 1 staan en als je die twee zaken hebt dan volgen de goede prestatie van zelf wel.

Dat Nederland voor velen de grootste kandidaat is voor de Europese titel volgend jaar is volgens mij een beetje voorbarig: Denk niet dat dit voorbarig is als je kijkt naar het geleverde resultaat in Zuid-Afrika. Echter denk ik nog wel dat Spanje nog steeds iets verder en completer is dan Nederland, dus een finale Spanje-Nederland zou heel goed mogelijk kunnen zijn.

Ik ben zelf niet in de wieg gelegd om na mijn actieve carriere trainer te worden: Dat klopt, al lijkt het mij wel leuk om iets als leider/assistent te gaan doen. Ik bezit wel redelijk wat organisatorische vaardigheden dus zoiets lijkt mij nog wel wat. Verder is het gewoon leuk om betrokken te zijn/blijven bij een team, en niet alleen het voetbalspelletje met zeker het gebeuren om een team heen is prachtig!! Mocht ik ooit kinderen hebben die ook willen voetballen (wat ik zeker hoop!!) dan ben ik absoluut hun nr.1 fan, ik vind het prachtig om kinderen te zien voetballen. De onbevangenheid en het spel plezier is het mooiste om te zien.

De mening dat Nederland geen verdedigers op wereldniveau heeft is een terechte constatering. Denk het wel! Er is eigenlijk nooit een vervanger gekomen voor Jaap Stam. Dat was echt een verdediger waar menig spits met knikkende knietjes tegenover stond, die man was keihard en ging overal dwars doorheen. De verdedigers van nu zijn hele goede “voetballer” maar geen killers. Niet qua uiterlijk maar ook niet qua spel, er is denk ik geen wereldspits die bang is voor bijvoorbeeld Joris Mathijsen, ze zullen meer angst hebben voor John Terry of Charles Puyol.

De ‘thriller in Norg” op 29 mei in Norg tegen Heerenveense Boys is een van de hoogtepunten uit mijn voetballoopbaan: Uit mijn loopbaan bij CVVB zeker wel! Als aanvoerder zijnde mocht/moest ik de verantwoordelijkheid nemen om de 1e strafschop te nemen en dan is het wel heel erg fijn als die er in gaat. Dan loop je met een iets beter gevoel weer terug en vervolgens maakte Hans Setz het af. De ontlading was enorm en het was erg belangrijk voor de club CVVB om in de 1e klasse te blijven voetballen. Kan je wel vertellen dat wij die overwinning nog tot in de late uurtjes hebben gevierd.

puurvoetbal3

              Pieter van der Zee als aanvoerder voorop in de strijd met op de achtergrond Richard de Boer

De aanstaande fusie tussen Bedum en CVVB zal het voetbal in Bedum zeker op een hoger plan brengen: Absoluut!! Maar dat is ook noodzakelijk voor de accommodatie en trainingsfaciliteiten voor alle voetballers van beide clubs. Wat je nu ziet is dat Bedum ook al teams op zaterdag laat voetballen, terwijl CVVB eigenlijk de zaterdag club is. Verder heb je nu constant te maken met inkomsten die verdeeld moeten worden tussen de beide clubs, geeft erg veel rompslomp en spanningen tussen de verschillende leden van de beide clubs.Denk dat iedereen een fusie aanmoedigt, gelukkig starten ze als proef dit jaar met de A-jeugd, echter zal de “oude” garde er niet om staan te springen. Maar als beide clubs met een gedegen plan komen hoe de fusie zal uitpakken etc dan zal ook de oude garde met een fusie instemmen. Tevens is het van belang voor het verkrijgen van kunstgras velden, als je als een club richting de gemeente moet praten, dan sta je sterker dan wanneer je als twee verschillende clubs dit doet!! En goede trainingsmogelijkheden is de basis voor goede jeugd en dat is weer de basis voor een zo sterk mogelijk 1e elftal met zo veel mogelijk spelers uit het dorp en uit de eigen jeugd opleiding.