Voor Nick Kramer (v.v.Ezinge) wordt een droom werkelijkheid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Tafel Gereserveerd

 Op het moment dat Ezinge aan de voorbereiding begint voor het tweede seizoen in de vierde klasse is de linkervleugelverdediger van de Ezingers, Nick Kramer, op weg naar Zuid Afrika. Op het Afrikaanse continent zal namelijk het tweede deel van zijn stage plaats vinden voor zijn studie International Business and Management Studies aan de Hanzehogeschool Groningen waardoor hij tot 1 februari 2012 niet voor de Ezingers zal kunnen uitkomen

Op het moment dat Ezinge aan de voorbereiding begint voor het tweede seizoen in de vierde klasse is de linkervleugelverdediger van de Ezingers, Nick Kramer, op weg naar Zuid Afrika. Op het Afrikaanse continent zal namelijk het tweede deel van zijn stage plaats vinden voor zijn studie International Business and Management Studies aan de Hanzehogeschool Groningen waardoor hij tot 1 februari 2012 niet voor de Ezingers zal kunnen uitkomen.

                      nick_peli1

 Nick Kramer in actie in het duel tegen De Pelikanen in het seizoen 2010-2011             foto: Ite Wiersema

bron :Ommelander Courant                                                                                    door : Johan Staal

Op drie augustus vertrekt de 23 jarige Nick Kramer uit Ezinge voor ruim vijf maanden naar Kaapstad om in het kader van zijn opleiding in het managementteam van de meubelfabriek Cabinet Works te gaan werken. Voordat het echter zover was gingen er echter aardig wat e-mails richting diverse bedrijven  over de hele wereld verteld de als sinds zijn jeugd voor Ezinge uitkomende voetballer. ,Ik denk dat ik ruim dertig e-mails verstuurd heb naar bedrijven buiten Europa om te proberen daar het tweede gedeelte van mijn stage te mogen doen. Van zes bedrijven kreeg ik een reactie terug waarin vier aangaven dat ze geen interesse hadden maar gelukkig waren er twee die wel positief reageerden. Van de twee bedrijven bleef uiteindelijk de meubelfabriek Cabinet Works over dat maatwerk in keukens en meubels levert. Het bestaat nu zeven jaar en de eerste vijf jaar ging het prima maar de laatste twee jaar draait het wat minder qua omzet. Mijn taak is om samen met het bestaande managementteam een plan te bedenken om de fabriek betere verkoopcijfers te bezorgen.”

 Een klus waar de jonge student alle vertrouwen in heeft en waarbij zijn karakter als doorzetter hem goed van pas zal komen. Want doorzettingsvermogen zal hij nodig hebben in Kaapstad omdat hij in de ruim vijf maanden dat hij in Zuid Afrika verblijft niet bij Cabinet Works op de loonlijst zal komen te staan. ,In een van de eerste e-mails die ik van de directie terugkreeg werd direct aangegeven dat ze mij geen salaris konden bieden. Dankzij de hulp van mijn ouders, waar ik ze ongelofelijk dankbaar voor ben, komt mijn droom echter toch uit want dit is namelijk wat ik graag wil om op een ander continent dan Europa het tweede gedeelte van mijn stage te volbrengen.”

Nick Kramer heeft dan ook duidelijk geïnvesteerd in zijn toekomst waardoor het voetballen vanaf 1 februari 2011 voor een periode van 12 maanden duidelijk naar de achtergrond is geschoven. ,,Toen ik aan deze studie begon wist ik dat het derde jaar een stagejaar zou worden wat uit twee delen zou bestaan waarbij het eerste gedeelte zich in Europa zou afspelen. Dat betekende dus dat ik in die periode weinig aan voetballen toe zou komen.”

In het begin van het seizoen 2010-2011, het jaar dat Ezinge debuteerde in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal, speelde hij zijn wedstrijden als linksback in het elftal van trainer Wobbe de Vries dat in de eerste vijf wedstrijden zonder punten bleef. De karaktervoetballer leed daar zichtbaar onder en bevestigd dat volmondig als hij daar mee geconfronteerd wordt. ,,Wij  moesten natuurlijk wennen in de vierde klasse en hadden ook nog eens de pech dat Jasper Dijkstra naar VIBOA vertrok wat een enorme aderlating was. Daar kwam bij dat we in het begin niet scherp genoeg aan de wedstrijden begonnen. Ik ben een voetballer die het moet hebben van zijn karakter en als ik heel eerlijk ben dan waren er spelers die het spelen in de vierde klasse iets te licht hebben opgevat. Een ploeg als Ezinge kan zich dat niet permitteren omdat wij voor het grootste gedeelte een ploeg hebben die het van inzet moet hebben.”

De student aan de Hanzehogeschool moest door zijn verblijf in Praag echter van afstand toezien dat de Ezingers het ook in het tweede gedeelte van het seizoen moeilijk hadden. Het degradatiespook hing wekenlang boven het sportpark in Feerwerd en werd uiteindelijk via twee zenuwslopende nacompetitieduels tegen Meeden weggeblazen. Voor de jonge verdediger is er een man in het bijzonder die voor deze prestatie een groot compliment verdiend en dat is trainer Wobbe de Vries. ,,Naast dat we in Dirk-Johan Ritzema een geweldige doelman hebben mag het duidelijk zijn dat trainer Wobbe de Vries een groot compliment verdiend. Wobbe heeft steeds geroepen dat Ezinge in de vierde klasse thuishoorde en hield er naar de groep toe steeds alle vertrouwen in dat het ook zou gebeuren. Ik ben dan ook blij dat hij ook het komend seizoen als trainer in Ezinge actief zal zijn want het is een trainer die fantastisch in de club ligt. Dat is namelijk ook een van de reden dat vanaf het moment dat ik terug ben uit Zuid Afrika weer vol voor een basisplaats in het eerste elftal ga want ik ben een trainingsdier en kan nog een hoop van onze trainer leren.”

Maar eerst Zuid Afrika voor de jonge Nick Kramer waar na ruim elf uur vliegen in Kaapstad aan het tweede gedeelte van zijn stagejaar begint en hij, samen met vijf nu nog onbekende Nederlanders, in een studentenhuis zal gaan wonen wat hij niet als een probleem ziet. ,,In  Praag werkte het ook zo dat ik ergens woonde waar ik niemand kende en daar is het ook goed gekomen en dat verwacht ik eerlijk gezegd in Kaapstad ook.”

Het bewijs dat het in Praag helemaal goed kwam blijkt uit het feit dat op het moment dat het interview plaats vond de Mexicaan Diego Icara uit Mexico-stad en de Canadees Alex Boyd uit Toronto in het ouderlijk huis van Nick Kramer te gast waren. Door de jonge Ezinger wordt dit als een mooie bevestiging van de vriendschap die hij in Praag met Diego en Alex had opgebouwd. ,Mijn verblijf in Praag heeft mijn leven al enorm verrijkt want samen met Diego en Alex heb ik in die periode een groot aantal plaatsen in Oost-Europa bezocht wat, mede doordat het reizen relatief goedkoop is in Oost Europa, zeer interessant was'."

Toch is Nick Kramer er zich van bewust dat het Afrikaanse continent hem ook speciale bezienswaardigheden zal bieden. Een speciale bezienswaardigheid zal zeker door de voetballiefhebber bezocht worden en dat is het Soccer City Stadium. In het met 95.000 zitplaatsen grootste stadion van het afgelopen WK zal de voetballer ongetwijfeld rondlopen en nog eens terugdenken aan de WK-finale Nederland-Spanje toen Oranje wel erg dicht bij de wereldtitel was. ,,Natuurlijk ga ik dat Stadion bezoeken maar toch zal de periode in Zuid Afrika uit hard werken bestaan. Ik zal dat nodig hebben voor mijn studie om als Bachelor te slagen want daarna kan ik nog verder richting de opleiding tot Master.”

Over dat laatste gedeelte heeft Nick al nagedacht uiteraard en duidelijk is te zien dat het niet onmogelijk is dat hij ook dat gedeelte in het buitenland zal uitvoeren. ,,Daar denk ik uiteraard weleens over na want het kan zo maar zijn dat Cabinet Works perspectief in mij ziet en ik via een gedeelte werken en leren mijn Master International Business and Management Studies kan gaan halen.”

Mooie toekomstplannen voor de jonge voetballer die in Kaapstad zijn ‘cluppie” op de voet zal volgen want ook daar verwacht hij een mooie toekomst voor. ,,We zijn helaas Thijs Heemstra en Huug Meijer kwijtgeraakt maar daar komen uit de jeugd Rick Pestoor en Gido Rutgers voor terug en ook Rodi ’t Hoog keert weer terug van een verblijf in het buitenland. Verder verwacht ik veel van mijn broer Tom en Wiebe Leistra. Tom is 20 jaar en speelt als centrale verdediger maar moet nog een beetje rustiger worden zegt onze trainer en dat klopt ook wel. Dat geldt eerlijk gezegd ook wel een beetje voor mij maar dat zit nu eenmaal in ons karakter. We zijn allebei winnaars en schuwen de strijd niet want of het nu in onze studierichting is of in het voetbal we gaan er altijd volledig voor.”