Remmert van Stempvoort(v.v. Gorecht): 'Ik hoop dat Bert Vos nog lang trainer bij Gorecht zal zijn."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

Remmert van Stempvoort speelt voor Gorecht 1. Remmert is een voetballer waar je als liefhebber voor naar de velden gaat omdat de aanvaller zorgt dat er binnen de lijnen wat gebeurt. Aan het einde van het seizoen 20 14-2015 werd hij dan ook niet voor niets gekozen tot speler van het jaar. Dat laatste kwam niet aan de orde in het vraaggesprek wat Puurvoetbalonline had een voetballer die denkt dat Gorecht over vijf jaar nog vijfdeklasser is, hoopt dat Feyenoord of Groningen kampioen wordt en Robin Zuidema een meerwaarde voor Gorecht vind.
naamloos
 foto: www.tweenul.nl
Remmert jij komt sinds het seizoen 2011-2012 uit voor het 1e elftal van Gorecht. Heb jij altijd voor Gorecht gespeeld: ‘Ik heb mijn gehele jeugd bij Lycurgus gespeeld met  o.a Frank van der Veen, tegenwoordig ook mijn teamgenoot, en jongens als de gebroeders Oosterhof (nu Groninger Boys). Omdat ik in Haren naar school ging ben ik vanaf de senioren naar vv Gorecht gegaan.”
Met Gorecht staan jullie op de eerste plaats in 2J. Noordscheschut is de enige echte concurrent of: ‘Ik denk dat inderdaad Noordscheschut de enige concurrent is voor ons dit seizoen en andersom ook. Hoewel het seizoen nog lang is en wij tegen de nummer 3 moeten winnen dit weekend, zie ik wel Noordscheschut als grootste concurrent.”
Waar liggen jouw specifieke kwaliteiten als voetballer: ‘Mijn snelheid en het feit dat ik daarbovenop nog een versnelling heb zijn denk ik wel mijn grootste wapens.”
Bert Vos heeft zijn contract als trainer bij Gorecht met een jaar verlengd. Waarom zijn jullie en Bert nog niet op elkaar uitgekeken: ‘ Bert is een fantastische trainer, dus vanuit de spelersgroep en de club zijn we nog lang niet op elkaar uitgekeken. Ik denk dat het echt vanuit Bert moeten komen wil er een einde komen aan de samenwerking, ik snap als hij nog een keer bij een hoofdklasser of iets dergelijks aan de slag wil. Maar hij heeft het hier ook erg naar zijn zin en ik wil hem in ieder geval graag houden als trainer.”
In het Europa League-toernooi zijn de prestaties van FC Groningen niet best. Had jij dat verwacht: ‘ Ik had wel iets meer verwacht van de FC. Dat kan ook zijn omdat ik het niet objectief kan beoordelen misschien omdat ik meer naar m'n hart dan naar m’n verstand luister. Ze zijn echt afgetroefd op ervaring vond ik.”
Waarom moeten we Barca steunen Remmert: ‘Ik ben vanaf kleins af aan al fan van Barcelona. Dat komt omdat ik daar met mijn ouders op 8-jarige heen ging op vakantie. We gingen toen ook naar Camp Nou. Mijn eerste Barca-shirt was het shirt van Luis Enrique. En verder wordt het mooiste voetbal toch echt gespeeld door de Catalanen.”
Wat doe jij in het dagelijks leven: Ik werk in het dagelijks leven. Ik heb twee prachtige meiden thuis, m'n vriendin en m'n dochtertje van ruim twee jaar. En verder is er nog een kleine jongen op komst. Dus ik leef een gelukkig leven.”
Over vijf jaar speelt Gorecht in de: Over vijf jaar speelt Gorecht zeker nog 1e  klasse.”
Ik zag een foto voorbij komen waarop jij staat afgebeeld met de aanvoerdersband. Vaste aanvoerder of: ‘Ik ben vice-aanvoerder. Onze aanvoerder is teamgenoot en kameraad Sander Schuur. Een betere aanvoerder kan ons team zich niet wensen denk ik. Meest ervaren speler, altijd voorop in de strijd. Top captain.”
Het mag bij FC Groningen allemaal wel wat sprankelender: ‘ Ja dat vind ik ook, hoewel de resultaten in de competitie wel goed zijn,. Alleen in de bekertoernooien helaas niet. Ze hebben er wel het elftal voor om sprankelend voetbal te spelen.”
Jullie kregen er voor aanvang van het seizoen een aantal spelers van buitenaf bij waaronder Robin Zuidema die ik goed ken uit zijn periode bij De Heracliden. Hoe doet Robin het op ‘De Koepel’: Robin is gewoon een prima speler. Snel, technisch vaardig en heeft er al acht in liggen dit seizoen. Robin is echt een meerwaarde voor het elftal. En verder heeft hij het gewoon erg naar zijn zin bij Gorecht. We hebben in het veld veel kwaliteit maar buiten het voetbal is het ook gewoon een leuk team.”
Piet ‘Leka’: 'Piet Leka, wat moeten we daar nog over zeggen. Piet is gewoon een man met een gouden hart. Is er altijd en is niet alleen verzorger van het eerste elftal maar eigenlijk van de hele club. Ook met evenementen is hij er vaak. Belangrijke schakel en een fantastische kerel.”
Na ‘Parijs’ wordt het nooit meer hetzelfde in de voetbalstadions: Daar ben ik het mee eens. Het wordt overal nog veel strenger.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen van Nederland en waarom: ‘Eigenlijk hoop ik FC Groningen of Feyenoord maar dat zal waarschijnlijk niet lukken. Feyenoord is gewoon een prachtige club en ik gun het hun heel erg. Maar vaak is het de meest constante ploeg die kampioen word en Ajax is tot nu toe in de competitie wel erg constant. Maar het seizoen is nog lang dus laten we het hopen.”