De 15 vragen aan Merijn Slagter (Omlandia 5)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 

 

 

Voor Puurvoetbalonline vulde Merijn Slagter (Omlandia 5) de 15 vragen aan................ in.

Voor Puurvoetbalonline vulde Merijn Slagter (Omlandia 5) de 15 vragen aan................ in.

foto_Merijn_Slagter

Wat doe je in het dagelijkse leven

Ik ben sinds kort werkzaam als redactioneel medewerker voor Unimax Hertz in Zuidlaren. Hier werk ik samen met nog een collega voor de kranten Oostermoer Noordenveld, de Veldenkrant en de Schakel. Dit zijn allemaal kranten in Noord-Drenthe. Hier ben ik de komende maanden werkzaam nadat ik een poosje heb ‘gejobhopt’. Het grappige is dat deze (tijdelijke) baan via de Ommelander Courant heb gekregen, waarvoor ik als freelancer alweer aan mijn 4e seizoen ben begonnen. Ik heb eerder al eens gefungeerd als tijdelijk kracht in Zuidlaren en dit beviel zo goed dat ik ben gevraagd om er weer te komen werken omdat een vaste medewerker spijtig genoeg een hartstilstand kreeg en daar nog van moet revalideren. Toch hoop ik in de toekomst een soortgelijke baan te krijgen, schrijven is prachtig!  

Wat zijn je hobby, s

Naast het schrijven mag ik ook graag voetballen. Ik doe dit bij VV Omlandia in Ten Boer op zowel het veld als de zaal. Op het veld bij Omlandia 5 (reserve 5e klasse), in de zaal bij Omlandia 1 (1e klasse). In beide gevallen als doelman en incidenteel nog als aanvaller. Een andere hobby is trouwens het sparen van voetbalsjaals, ik heb een vrij leuke collectie van een stuk of 120 exemplaren uit allemaal uithoeken van de wereld. 

Met wie zou jij wel een dag willen ruilen

Poeh, lastig! Het leek me altijd geweldig om radio of tv-commentaar te geven bij een wedstrijd uit het profvoetbal, wat dat betreft zou ik wel eens in de huid willen kruipen van Evert ten Napel of Frank Snoeks. Of ik trap Leo Driessen van z’n stoel en ga er zelf zitten. Bij zijn commentaar val je ter plekke in slaap.. boring! 

Eten/drinken.

Over het algemeen ben ik een liefhebber van rijst- en pastagerechten. Omdat ik zelf ook graag mag koken, probeer ik in restauranten wel eens wat nieuws uit, puur vanwege de nieuwsgierigheid. Zo is gefrituurde inktvis me echt een keer goed bevallen. Met een goed glas bier erbij is het plaatje helemaal compleet. 

Welke internetsites bezoek je regelmatig

Gegarandeerd de voetbalsites Voetbalzone.nl (veel roddel en achterklap, vind ik interessant!) Voetbalprimeur.nl (de beste voetbalsite in Nederland) en Soccernews.nl (vaak up-to-date wat FC Groningen betreft). Daarnaast de site van Omlandia (Omlandia.net) en regelmatig neem ik een kijkje op Hyves. 

Waar kunnen ze je s, nachts voor wakker maken

Voor een vakantie naar het buitenland! Dat is inmiddels alweer een poosje geleden helaas.  

Wat zijn je ambities

Naast een vaste journalistieke baan, wil ik graag gelukkig worden en gezond blijven. Clichématig hè? Maar wel belangrijk! 

Wat is je favoriete muziek keuze

Ik ben toevallig ook nog dj in mijn vrije tijd bij een plaatselijke soos. Daarnaast draai ik ook nog wel eens op feesten en partijen. Hierbij is mijn keuze echt verschrikkelijk gevarieerd. Zo zet ik eenvoudig een Apres Ski-cd’tje op, maar de dance- en housescene van tegenwoordig vind ik ook geweldig om naar te luisteren 

Wie is jouw idool

Een specifiek idool heb ik niet, als ik mensen moet noemen, dan maar mijn ouders. Twee geweldige mensen! 

 Ik maak me wel eens kwaad om

Onrecht en misselijkmakend gedrag. Maar over het algemeen ben ik niet zo heel snel kwaad te krijgen 

Belangrijkste nieuwsfeit

Al die berichten over de opwarming van de aarde zijn soms best verontrustend. Als ik later kinderen krijg wil ik later vanaf een wolkje toch niet zien dat ze verdrinken omdat vorige generaties de aarde naar de gruzelementen hebben geholpen. Toch zal er uiteindelijk vast wel een oplossing voor komen…  

Welke kranten lees je

Naast de genoemde kranten waar ik voor schrijf, lees ik ook nog het Dagblad van het Noorden. Voor de rest praktisch alleen maar digitale media zoals Nu.nl. Op termijn zal alles digitaal worden en zullen de kranten waarschijnlijk verdwijnen.

 Ik ben trots op 

Uiteraard m’n ouders, en ook mn twee broertjes en zusje. Alle vier hebben we binnen hetzelfde gezin een hart voor allemaal totaal verschillende vakken. Opmerkelijk en leuk!  

Je favoriete club in Nederland

Dat is in Nederland FC Groningen, simpelweg omdat ik uit de regio kom. Ik snap ook niet dat mensen uit dezelfde omgeving als ik voor bijvoorbeeld Ajax zijn, maar laat ik me daar maar niet teveel over uit wijden ;) In het buitenland ben ik overigens als jarenlang een fanatiek supporter van Valencia, al sinds halverwege de jaren negentig. Sinds 2002 heb ik zelfs geen enkele officiële wedstrijd van Valencia in Nederland gemist. In de zomer van 2011 wil ik eindelijk eens naar Valencia toe. Ook wil ik graag nog een CL-wedstrijd meepikken van Valencia in Manchester of Glasgow. 

 Wat wil je verder nog kwijt

Dat weer zin heb in een nieuw voetbalseizoen