Janny Almoes(GKC): Ik verheug mij alweer op het volgende voetbalkamp."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Janny Almoes is een van de vrijwilligers die namens GKC iedere zomer actief is tijdens het voetbalkamp in Gasselte. Janny is een van de velen die er voor zorgt dat de deelnemers het fantastisch naar hun zin hebben. Als onderdeel van een prima deal die ik sloot met de organisatie zal er met regelmaat wat over ‘Gasselte’ op Puurvoetbalonline en de site www.voetbaldagengasselte.nl te lezen zijn.
Profielfoto van Janny Almoes
Janny, jij bent als vrijwilligster actief binnen de voetbalvereniging GKC. Wat was voor jou de reden om vrijwilliger te worden: ‘De gezelligheid binnen de vereniging, de sociale contacten en als vrijwilliger actief zijn geeft voldaan gevoel.”
Wat doe jij als vrijwilligster binnen de GKC:’ Tegenwoordig help ik alleen nog met de voetbalkampen. Ik heb nog wel een paar keer geholpen met de voetbalvrouwen bingo en als de nood aan de man komt ben ik altijd bereid, wanneer mijn werk dat toelaat, om te helpen.
Ben jij zelf actief geweest als voetbalster of in een andere sport: ‘Als voetbalster ben ik nooit actief geweest. Wel heb ik op recreatief niveau gevolleybald. Vroeger vond ik zelf sporten erg leuk.”
Jij bent een van de vrijwilligsters binnen GKC die actief is bij het voetbalkamp dat jaarlijks in Gasselte wordt georganiseerd. Wat maakt dat voetbalkamp voor jou zo leuk: ‘Het voetbalkamp is in alle opzichten leuk. Het omgaan met iedereen en het de deelnemers naar de zin te maken. Daarnaast mogen we niet vergeten dat we het zelf ook altijd heel gezellig hebben. Er wordt veel gelachen met de nodige humor wat het tot een mooi geheel maakt.”
Hoelang ben je actief bij de voetbalkampen in Gasselte: ‘Hoe lang ik al actief ben weet ik niet precies, maar al heel lang. Mijn eigen zoon ging ook altijd naar het voetbalkamp en die is nu 21 jaar.
Kun jij ons vertellen hoe een dag als vrijwilliger tijdens het voetbalkamp eruit ziet: ‘Degene die vroeg begint moet thee zetten, brood klaar maken en wat verder voor het ontbijt nodig is. Daarna, als de kinderen gegeten hebben, alles opruimen, de afwas doen, kantine aanvegen en de lunch voorbereiden. Dat betekent dat er heel wat borden met kaas en vlees klaar gemaakt worden. En uiteraard drinken we ook zelf koffie en niet te vergeten moet er even gerookt worden. Op bepaalde tijden mogen de kinderen ook nog wat snoep etc kopen in de kantine. Dan zijn er ook nog jongens die voor de ranja zorgen en prullenbakken legen. Het avond eten krijgen wij van Alinghoek, maar voor die tijd worden alle schalen uit geteld, zodat alles goed verloopt. Wanneer alle kinderen " s avonds op bed liggen, worden er voor de leiders en trainers nog heel veel tosti’s, en andere versnaperingen gemaakt, wat vaak tot laat doorgaat.
Zie jij een groot verschil tussen de wijze van hoe en de kampen voor 2015 werden georganiseerd en nu jullie het in eigen beheer hebben: ‘Ik zit natuurlijk niet in de voorbereiding, maar in principe is er voor mij niet veel veranderd.
Ben jij een ‘voetbalvrouw’ die de eredivisie op de voet volgt: ‘Ik ben geen voetbalvrouw, maar als Nederland moet spelen zit ik erg fanatiek voor de tv.’’
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijkse leven ben ik verzorgende IG, volgend jaar werk ik al 40 jaar voor interzorg. Dat zijn verpleeg en verzorgingshuizen in verschillende plaatsen en ik werk al bijna 12 1/2 jaar in het maandhoes in Gasselte. Dat is een woonzorginstantie waar mensen zelfstandig wonen maar hulp van ons krijgen.
Een kranten of tijdschriftenlezeres of een goed boek: ‘De krant maar die lees ik niet altijd even goed.”
Met welke Nederlandse trainer die in het binnen of buitenland actief is zou jij wel een avondje uit willen en waarom: ‘Ik zou het echt niet weten dus zeg ik laat ik dat maar niet doen.”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel graag vertellen: ‘ Ik hoop dat ik nog veel voetbalkampen mag meemaken, ik verheug mij er iedere keer weer enorm op.”