Wouter Hoff (De Heracliden ): ' Dat rijke clubs alles maar kunnen kopen is jammer voor de voetbalsport."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 20-jarige Wouter Hoff is nog geen vaste basisspeler binnen het eerste team van De Heracliden. Dat is wel een doelstelling van de jonge verdediger die verder als een supporter van FC Groningen mag worden gezien. Ook FC Groningen kwam namelijk tersprake in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met Wouter had.

image 2016 02 13
Wouter, jij voetbalt voor De Heracliden. Daar is jouw loopbaan ook begonnen:
‘Dat klopt, ik voetbal vanaf mijn achtste bij de Heracliden en ben daar begonnen in de f’jes.”
Met De Heracliden nemen jullie op dit moment een zevende plaats in.
Dat is waar jullie behoren te staan of
: ‘De zevende plaats is wel de plaats waar we ongeveer horen te staan. We hebben in de eerste periode laten zien dat we prima in de middenmoot kunnen mee doen, alleen loopt het in de tweede periode iets minder en dat moeten we weer zien om te keren. Dan kunnen we zeker in de middenmoot eindigen.”
FC Groningen gaat minimaal de play offs in omdat: ‘Ze goed zijn begonnen na de winterstop en als ze zo blijven voetballen als ze nu doen heb ik er alle vertrouwen in dat ze play offs kunnen halen. “
De trainingsomstandigheden in Uithuizermeeden zijn een drama. Hoe
irritant is dat voor jou of heb je iets van het is niet anders
: ‘Het is op dit moment gewoon niet anders en gelukkig kunnen we vaak uitwijken naar kunstgrasvelden in Uithuizen maar het liefst train ik gewoon op echt gras aangezien je daar de meeste wedstrijden ook op speelt.
FC Groningen neemt na dit seizoen van Erwin van der Looi. Wie zie jij
graag als zijn opvolger en waarom
: ‘Henk de Jong zie ik graag als opvolger. Een man met passie en het plezier straalt er bij hem vanaf. Ik denk dat Fc Groningen een trainer zoals hem goed kan gebruiken. “”
Dat Pep Guardiola bij Manchester City twintig miljoen per jaar gaat
verdienen is
: ‘Belachelijk veel geld, op deze manier kan de rijkste alles opkopen en een team neer zetten dat niet te verslaan is. Dat is jammer voor het voetbal.”
Na Siemen Mulder heeft nu ook Chris Mulder zijn eerste wedstrijden in
de Jupiler League gefloten. Had jij dat van de oud-speler van De
Heracliden verwacht
: ‘Ik had wel verwacht dat hij het zou gaan halen, maar zo snel had ik niet verwacht. Als hij zo door blijft fluiten, komt de Eredivisie er ook snel aan. “
Ben jij ook nog anders dan als speler actief voor De Heracliden: ‘Op dit moment niet.”
Jouw oud-teamgenoot Robin Zuidema doet het prima bij v.v. Gorecht. Is
een stap hoger iets wat jij ooit ambieert: ‘
Voor Robin is het de goede keuze geweest om een stap hoger op te gaan, ik zal eerst proberen een vaste kracht te worden bij de Heracliden en daarna zien we wel verder.”
Wie zie jij bij jullie in 3C kampioen worden en waarom: Ik denk dat V.V. Groningen kampioen gaat worden, aangezien ze een uitstekende aanval hebben en een sterke verdediging die weinig weggeeft achterin.
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Simon Tibbling. Een fantastische voetballer die amper een verkeerde pass geeft en die tijdens de wedstrijd niet echt opvalt, maar wel onmisbaar is voor Fc Groningen op dit moment.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Geen van beide, kijk naar geen van de twee programma’s.”
Wat doet Wouter Hoff in het dagelijks leven: Ik zit in de tweede jaar van de opleiding bedrijfsadministratie aan de Noorderpoort. Voor de rest speel ik zaalvoetbal en veldvoetbal bij de Heracliden.