Silke Korpershoek: De Fivel heeft genoeg kwaliteit om een goede middenmoter te zijn."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Silke Korpershoek debuteerde als B-junior in het eerste elftal van De Fivel waar hij snel uitgroeide tot basisspeler. De middenvelder is naast een prima voetballer ook een met een eigen mening. Dat kwam namelijk duidelijk naar voren in het vraaggesprek wat Puurvoetbalonline met Silke had.
Profielfoto van Silke Korpershoek
 Silke, jij voetbalt voor De Fivel uit Zeerijp. Is dat ook de vereniging waar het voetballen voor jou is begonnen: ‘Nee, ik heb tot en met de D bij Noordpool gespeeld. De band tussen het team, de trainer en mij begon wat stroef te lopen en heb ik besloten om naar De Fivel te gaan. Hier speelde een vriend van mij en eigenlijk na de 1e keer dat ik mee trainde was er al een klik tussen mij, het team en de trainer.”
Jij debuteerde onder trainer Ronald Vermeulen in het eerste elftal van De Fivel. Wat heb jij vooral van Ronald geleerd: ‘Ik zou niet zo snel weten wat ik op voetbalgebied heb geleerd van Ronald. Wat ik belangrijker vind is het vertrouwen wat hij me heeft gegeven samen met Henderikus. Ik was een B junior toen hij me bij het 1e haalde en heb sinds de vorige winterstop zo goed als alles gespeeld bij hem. Zelfs als ik een midweek ziek was geweest en misschien nog niet helemaal fit was zette hij me toch in de basis. “”
In Zeerijp is het trainen tussen 31 oktober en 1 maart vaak een drama. Hoe vervelend is dat voor jullie als team: ‘Best klote om het gemakkelijk te zeggen. Vorig jaar was er de mogelijkheid om op het kunstgras bij GRC te trainen, dit jaar helaas niet. We hebben nu wel een alternatief programma met o.a. Spinning en kracht training. We wijken ook geregeld uit naar indoor soccer, maar dit is toch zeker anders dan het veldvoetbal.”
 Wat deed jou besluiten om, nadat je vader Jeroen in 2011 als hoofdtrainer uit Zeerijp vertrok, toch bij De Fivel te blijven spelen: ‘Dat Jeroen trainer was heeft niet zo’n grote rol gespeeld met mijn vertrek naar De Fivel. Ik heb uiteindelijk zelf de keuze gemaakt voor het leuke en hechte team en de trainer en was het ook geen kwestie om weg te gaan toen Jeroen vertrok'. 
Hoe verklaar  jij de enorme terugval van Feyenoord, dat zes competitieduels op rij verloor: ‘Ik zeg het liever niet, maar Feyenoord speelt gewoon zeer matig voetbal en heeft ook niet zo’n geweldige selectie. In het begin van het seizoen hadden ze het geluk en werden er punten gepakt. Ergens was het te verwachten dat het niet de hele tijd goed kon blijven gaan en dat deze terugval zal komen. Als Feyenoord fan blijf je dit het liefst zo lang mogelijk ontkennen. Gelukkig zitten ze nog in de beker, als ze deze winnen is toch een groot deel van het seizoen gered.”
Jouw teamgenoten Jacob Havinga en Emiel Bos noemden het gebrek aan
scorend vermogen dit seizoen het grootste manco van De Fivel. Deel jij hun mening: ‘
Ja, vorig jaar vertrokken Cees en Laurens toch 2 spelers die niet veel moeite hadden met scoren. Dit jaar hebben we pas 11 keer gescoord terwijl we de kansen wel creëren. Ook wordt nog te vaak de verkeerde keuze gemaakt, voor eigen succes gaan terwijl er iemand anders beter voor staat of juist andersom.” Wat doe jij in het dagelijks leven: ‘Ik zit nog op school, tegenwoordig in havo 5. Op vrijdag avond ben ik vaak te vinden bij een zaalteam van Loppersum waar wat vrienden in spelen en ik ‘coach’ ben. Na het voetbal op zaterdag ben ik ook vaak te vinden met vrienden. Voor de rest hoop ik binnenkort een baantje te hebben in de horeca. “
Wie zie je bij jullie in de competitie kampioen worden: ‘Dit vind ik lastig te zeggen vooral omdat we nog niet tegen VVK hebben gespeeld. Op basis van de wedstrijden tegen Boerakker en Amicitia zou ik voor Boerakker gaan. In deze wedstrijd liepen wij achter de feiten aan en scoorden ze vrij makkelijk. Tegen Amicitia was dit een ander verhaal en hadden we zeker een punt verdiend. “
Jouw vader Jeroen is ook als trainer actief geweest. Dat zorgt voor pittige discussies aan tafel of is Jeroen een ander type vader: ‘Hij is aanwezig bij vrijwel elke wedstrijd en wordt de wedstrijd zaterdagavond zeker nog geëvalueerd. We hebben zo goed als dezelfde kijk op voetbal, daarom blijven de echt pittige discussies vaak uit. Ondanks dat ik nog wel even de dingen krijg te horen die beter moeten. “ 
Dit seizoen is Simon Schuil jullie trainer bij De Fivel. Wat voor type trainer is Simon: ‘Simon is iemand die graag uit een bepaalde voorwaarde speelt. Deze voorwaarde vind ik nog wel eens te verdedigend en afwachtend, vooral tegen de clubs met minder kwaliteit. Simon is ook iemand die de gezelligheid en het sociale gebeuren buiten het ook voetbal belangrijk vindt.” 
Wat zie jij als een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: Elia, hij begon goed bij Feyenoord maar sindsdien is het bergafwaarts gegaan en komt hij nu geen mannetje meer voorbij. Hetzelfde is gebeurd bij Southampton. Hij scoorde bij zijn debuut en hierna heeft hij weinig meer laten zien.’’
Is Silke Korpershoek een speler die nog een keer hogerop wil kijken of ben jij honkvast: ‘Ik ben van plan om naar Utrecht of Rotterdam te vertrekken om te gaan studeren. Dit houdt in dat ik geen jaren meer bij De Fivel zal spelen. Daar boven op komt dat ik ben iemand die naar het hoogst haalbare streeft en ik heb genoeg potentie om verder te groeien, tot welk niveau is nog de vraag. We zullen wel zien waar ik uiteindelijk strand. ‘’ 
 Zoals de zaken er nu voorstaan, wordt het in april veel spelen voor De Fivel. In de strijd om uit de onderste regionen te komen is dat een voor of nadeel: ‘Ik zie het niet zozeer als een voor- of nadeel. Misschien zullen er ploegen zijn die ons onderschatten, maar ik zie dit niet als een voordeel. We moeten ons zelf omhoog voetballen en wat de tegenstanders van ons denken moeten wij niet door worden beïnvloed. We hebben genoeg kwaliteiten om een goede middenmoter te zijn.”