Amsterdamse voetballiefhebber mede door echtpaar uit Leens bekende Nederlander.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Het artikel over John Panhuizen in de Voetbal International heeft wel wat teweeg gebracht. De Amsterdammer die alle amateurclubs in Nederland graag uit en thuis aan het werk wil zien wordt namelijk steeds meer een bekende Nederlander.
Geert Dijkhuizen
John Panhuizen uit Amsterdam wordt op zijn 63e nog een bekende Nederlander zou een kop boven een artikel kunnen zijn. De Amsterdammer die in 2012 door de Ommelander Courant werd ontdekt als een voetballiefhebber die kris kras door Nederland trok om alle voetbalclubs in een uit en thuisduel in actie te zien weet namelijk niet wat hem overkomt. Een mailbox dagelijks een groot aantal mails bevat van verenigingen en media die hem graag willen ontmoeten. Ruim 500 mails heeft John al mogen ontvangen begreep ik van Geert Dijkhuizen die ik graag wil noemen. Geert en zijn echtgenote Mina kwamen, zoals eerder verteld, John in 2012 tegen in Zeerijp. Een kennismaking die daar in Zeerijp niet stopte maar verder ging. Nog steeds hebben Geert en Mina contact met de Amsterdammer die met regelmaat in Leens te gast is of door het echtpaar naar een wedstrijd ergens in Noord Nederland gebracht wordt. Bescheidenheid siert Geert en Mina Dijhuizen. Maar ik weet dat John het zeer waardeert dat hij door een echtpaar dat hij bij toeval tegenkwam een beetje wordt begeleidt in zijn belevenissen kris kras door Nederland. Ieder weekend is er wel even telefonisch contact tussen Amsterdam en Leens wanneer John zijn verhaal graag kwijt wil en Geert en Mina weer een luisterend oor hebben. Talloze keren hebben ze samen met de Amsterdammer ergens lijn gestaan waar ik met regelmaat de verhalen over te horen. Verhalen die bol staan van een vorm van bezorgdheid richting hun Amsterdamse voetbalvriend. Maar ook doordrenkt van anekdotes die John ieder weekend weer beleeft. Hij zou er een boek over kunnen schrijven zei Geert ooit en inderdaad ook ik denk  dat hier wat moois voor Michel van Egmond klaar zou liggen. Maar nu is John eerst ontdekt door de landelijke media waar hij, en terecht, met volle teugen van geniet. Naast dat ik van John zijn belevenissen geniet is er nog iets wat wel een keer extra benoemd mag worden. De rol van Geert en Mina die als voetballiefhebbers een grote rol in het geheel spelen. Nergens heb ik daar iets over gelezen wat we John niet kwalijk mogen nemen. Ik geef het iedereen te doen om van een anonieme voetballiefhebber opeens als een BN-er in de landelijke media op te duiken. En iedereen die weleens voor radio of TV aan het woord is geweest weet dat je heel veel mag vertellen maar waar maar weinig van wordt gebruikt. Daarom dit artikel omdat ik van mening ben dat Geert en Mina Dijkhuizen ook een beetje de credits verdienen van het feit dat de landelijke media eindelijk John Panhuizen heeft ontdekt als een ware amateurvoetbalambassadeur die nu nog ‘ontdekt’ moet worden door de KNVB. Want iemand die

al ruim dertig jaar het amateurvoetbal in Nederland een warm hart toedraagt verdiend het volgens Geert, Mina en ondergetekende om eens in het zonnetje gezet te worden. Iets waar, als ik de KNVB was, het echtpaar uit Leens ook bij zou betrekken.