Robert Majoor (TEO Ten Post): Jammer dat er bij TEO geen keepertrainer actief is ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Robert Majoor kwam op 16 jarige leeftijd als doelman in het eerste elftal van TEO uit Ten Post. Ondertussen is hij aan zijn zesde seizoen bezig als doelman maar baalt hij er van dat er op dit moment geen keepertrainer bij TEO actief is. Dat en nog veel meer is te lezen in onderstaand vraaggesprek met een gedreven doelman.
image 2016 02 05 2
 Robert ben jij je voetballoopbaan bij TEO Ten Post begonnen: ‘Ja ik speel mijn hele leven al bij SV TEO. Ik ben op mijn 6e bij de f’ers begonnen en speel nu ruim 17 jaar bij deze club.”
Jij kwam volgens mij al op jonge leeftijd als doelman in het eerste elftal. Klopt dat: ‘Ja dat klopt. Ik maakte op mijn 16e mijn debuut voor het 1e elftal. Dit kwam doordat wij in die tijd- geen A-junioren hadden en ik dus vrij vroeg doorstroomde naar de senioren. Inmiddels ben ik nu aan mijn 6e jaar bezig als eerste keeper van SV TEO.”
Wat zijn naast het voetballen verder je hobby’s: ‘Ik ben een groot liefhebber van de natuur. Naast voetbal mag ik graag de natuur ingaan en foto’s maken van wilde dieren. Ik volg de opleiding Wildlifemanagement en ben in mijn vrije dagen vrijwilliger bij een opvang voor wilde inheemse diersoorten.”
Wat is jouw favoriete doelman en waarom: ‘Dat is zonder twijfel Gianluigi Buffon. Hij is naast een fantastische keeper ook een echte leider in het veld. In mijn ogen is hij het schoolvoorbeeld van een complete keeper.”
Ben jij een doelman die veel aandacht aan zijn materiaal, lees handschoenen en voetbalschoenen besteed: ‘Aan mijn voetbalschoenen besteed ik niet zoveel aandacht als aan mijn handschoenen. Als ik handschoenen koop pak ik altijd even een bal om te kijken of de grip goed is. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan handschoenen met fingersave”.
Als speler van een 1e selectie kun je het wel/niet maken om af en toe een weekendje weg te zijn: ‘Persoonlijk vind ik dat dit wel een keer moet kunnen. Vaak gaan spelers in het voorjaar of vlak na de zomer nog een weekendje weg. Ik heb dit zelf ook wel eens gedaan. Hoewel ik ook wel een keer terug ben gekomen van Ameland voor een wedstrijd.  Als je daarnaast gewoon zoveel mogelijk aanwezig probeert te zijn bij de trainingen en de andere wedstrijden is het wat mij betreft geen probleem.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Voetbal Inside. Ik hou wel van de humor en de directe aanpak van de mannen. Geen blad voor de mond, gewoon zeggen waar het op staat en wat ze vinden.”
Een dorpsclub of een club uit de stad: ‘Absoluut een dorpsclub. De sfeer die bij een dorpsclub hangt vind je niet bij een club uit de stad. Ik denk dat veel spelers die bij een dorpsclub spelen dit zullen beamen. Bij een dorpsclub kent iedereen, van de man die de lijnen trekt tot de mensen achter de bar tot de trainers van de jeugd. Dat maakt een dorpsclub zo gezellig”
Jij krijgt wel of geen keepertraining bij TEO en zo ja van wie: Helaas niet meer. Ik heb jaren training gehad van John van de Klok. Toen ik in de jeugd zat was hij keeperstrainer bij SV TEO. De afgelopen jaren was hij keeperstrainer bij SC Loppersum en ging ik daar elke dinsdagavond heen. Ik trainde daar samen met Peter Paul Datema. Ik zeg altijd dat John mij gemaakt heeft tot de keeper die ik nu ben. Hij heeft mij enorm geholpen en hield mij altijd het hele seizoen scherp. Dit seizoen heb ik helaas geen keeperstrainer meer. John is gestopt en de club vond het niet nodig om een andere keeperstrainer te regelen. Je mag best weten dat ik er enorm van baal dat een keeperstrainer niet op het prioriteitenlijstje van de club staat. Als ik kijk naar de jaren dat ik wel keeperstraining had en de jaren dat ik dat niet had zie ik een heel groot verschil. Ik heb er altijd heel veel baat bij gehad en merk aan mezelf dat ik het echt nodig heb. Dit jaar verkeer ik niet in de vorm van de voorgaande jaren en dat is erg frustrerend. Ook is een keeperstrainer enorm belangrijk in de ontwikkeling van onze jeugdkeepers.”
Wat mogen we na de winterstop van TEO Ten Post verwachten: ‘Voor de winterstop hebben we een hele slechte reeks neergezet. Deze hebben we afgelopen zaterdag gelukkig doorbroken en zijn we na de winterstop goed begonnen met een 0-2 overwinning op GVAV. Wij strijden nog steeds voor de top 5 en ik denk dat dat ook zeker haalbaar is met deze selectie in deze competitie.”
Wie moet de opvolger van Erwin van der Looi bij FC Groningen worden: ‘Ik hoor vaak de namen Joop Gall en Henk de Jong vallen, maar persoonlijk denk ik niet dat deze trainers veel beter zijn dan van der Looi. Ik denk dat Verbeek een goede trainer is voor FC Groningen.”
Wat is het mooiste stadion in Nederland: ‘De Euroborg natuurlijk.”
De bedreiging richting Feyenoord-speler Marko Vejinovic is een dieptepunt in de geschiedenis van het betaald voetbal: ‘Ja absoluut. Deze mensen kun je niet als supporters beschouwen. In ieder geval zijn alle bedreigingen richting spelers, scheidsrechters, assistent scheidsrechters of trainers een dieptepunt in het voetbal.” 
Je favoriete muziekkeuze is: ‘Ik hou van veel verschillende genres. Van country tot pop, ik vind het meeste wel leuk. Waar ik absoluut niks mee heb is rap, opera en metal.”