Marco Vos (Noordwolde): 'Als speler van een 1e elftal moet je bij een wedstrijd maar ook bij een training aanwezig zijn."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marco Vos is aanvoerder bij derdeklasser Noordwolde. De nog maar 19 jarige voetballers is een van de sterkhouders binnen de selectie van trainer Roy Kamps. Voor Puurvoetbalonline beantwoordde Marco een aantal vragen en stellingen waarbij o.a. het trainingsveld en de beleving van spelers richting een 1e elftal aan de orde kwamen.
Marco Vos
 Marco jij voetbalt al je hele voetballoopbaan voor Noordwolde of ben je elders begonnen: ‘Ik voetbal al mijn gehele loopbaan bij Noordwolde. Ik ben begonnen op mijn 5e en voetbal inmiddels dus dik 14 jaar bij de club.”
Welke opleiding volg je en wat doe je verder in het dagelijks leven: ‘Ik heb de Havo afgerond in 5 jaar, daarna heb ik twee jaar de PABO gevolgd. Daar ben ik inmiddels mee gestopt, op dit moment heb ik een tussenjaar en volgend jaar ga ik het studeren weer oppakken.”
Samen met Loppersum hebben jullie in 3C nog maar elf duels gespeeld tegenover zeven ploegen die dertien of meer wedstrijden hebben afgewerkt. Sommige noemen dat een voordeel anderen een nadeel. Wat is jouw mening: ‘Het kan zowel een voordeel als een nadeel is. Wanneer je in een korte tijd veel wedstrijden speelt, kun je in de bekende flow komen en wij hebben in het verleden bewezen dat we dan een mooie reeks kunnen neerzetten. Aan de andere kant hebben nog een relatief fitte selectie. Wanneer dat tegen gaat zitten + eventuele schorsingen die er aan zitten te komen, dan kun je ook zo maar in een negatieve reeks terechtkomen. Maar daar gaan we niet van uit!”
Het complex van Noordwolde is aardig opgeknapt maar ik denk dan, nu het trainingsveld nog: ‘Tja, het trainingsveld van Noordwolde is al jaren het zorgenkindje van de vereniging. De gemeente slaagt er blijkbaar niet in een degelijk trainingsveld neer te leggen en daardoor kunnen we vaker een borstcrawl oefenen dan dat we daadwerkelijk kunnen trainen.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen in zaterdag 3C en waarom: ‘Het gaat tussen VVG en Pelikaan S, dat lijkt me duidelijk. Ik kan het verder moeilijk beoordelen omdat we nog niet tegen Pelikaan S hebben gespeeld. Tegen VVG wel (1-2 verlies) en daarin hadden wij wel degelijk kansen, maar je zag bij vlagen de klasse van VVG wel. Daarom zeg ik VV Groningen.”
Bij welk Tv-programma gaat de televisie bij Marco Vos direct op een andere zender: ‘The Voice of Holland en alle andere programma's die daar op lijken.”
Hobby’s naast het voetballen: Darten, tennis.
Deze week hoorde ik de opmerking, als speler van een eerste elftal behoren  je eigen trainingen/wedstrijden  belangrijker te zijn dan b.v. het bezoeken van evenementen of duels in het betaald voetbal. Eens/oneens: Eens. Normaal gesproken vind ik dat je als speler van een 1e elftal altijd bij een wedstrijd maar ook bij een training aanwezig moet zijn. Natuurlijk zijn er zo nu en dan uitzonderingen voor een training, maar bij een wedstrijd moet je er gewoon zijn.”
Dat Louis van Gaal nog steeds trainer van Manchester United is verbaasd jou wel/niet: ‘Nee dat verbaast mij niet. Ten eerste omdat United helemaal geen geweldige selectie heeft met weinig creativiteit en scorend vermogen. Daarnaast verwacht ik dat Giggs de opvolger van Van Gaal wordt. Wanneer ze Giggs nu voor de groep gooien, is de kans op mislukking vrij groot en dan zit er op Giggs ook alweer een krasje richting het volgende seizoen.”
Een dorpsclub of een vereniging uit de stad: ‘Absoluut een dorpsclub. Als je ziet hoe het nu bij Noordwolde gaat qua gezelligheid en qua verbondenheid met de club, dan denk ik dat je dat veel minder ziet bij clubs in de stad.”
Wat mogen we na de winterstop van Noordwolde verwachten: ‘Onze doelstelling is het linkerrijtje halen. Ik ben er van overtuigd dat we dat gaan halen. We hebben de 1e seizoenshelft veel onnodige punten laten liggen. Maar we gingen met een goed gevoel de winterstop in na een aantal goede resultaten. En ik denk dat we een goede voorbereiding voor de 2e seizoenshelft hebben gehad met een aantal nuttige oefenwedstrijden, dus we richten ons op het linkerrijtje!”
Mooiste stadion in Nederland: ‘de Kuip.”
Muziekkeuze: ‘Heel divers, luister eigenlijk overal wel naar. Kan van Andre Hazes tot Coldplay gaan, als het maar gezellig is eigenlijk. “
De contractverlenging van trainer Roy Kamps is een prima zaak omdat: ‘Roy gewoon een goede trainer voor Noordwolde is en perfect bij onze groep past. Hij is enorm betrokken bij de club, heeft een goede band met spelers en supporters en presteert bovendien uitstekend met het elftal. Wij als spelersgroep zijn in ieder geval erg blij dat Roy nog een jaar blijft!”
Jouw vader Hans is een van de vrijwilligers binnen Noordwolde. Ben jij op dat front ook actief: ‘Jazeker! Ik train zowel de B1 als de A1 voor mijn eigen trainingen aan. Op de woensdag train ik ook de Minipupillen, samen met mijn zusje.”
Met welke Nederlandse sportvrouw wil Marco Vos wel een avondje stappen en waarom: ‘Uiteraard het liefst met mijn vriendin (voetbalt bij SIOS), dat lijkt me duidelijk. En als ik een bekende sportvrouw zou moeten kiezen zal ik kiezen voor Laura Dijkema. Tijdens het afgelopen EK Volleybal viel ze mij enorm op qua beleving en plezier in het spelletje!”