Ivar Zijlema (v.v. Ezinge): 'Ik zou het een eer vinden wanneer ik in de eredivisie mocht fluiten."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 16 jarige Ivar Zijlema kreeg voor de winterstop de complimenten van Corenos voor zijn optreden als scheidsrechter in het duel tussen de E-junioren van Ezinge en Corenos. Dat was voor Puurvoetbalonline reden om Ivar uit te nodigen voor een vraaggesprek waarvan het resultaat hieronder te lezen valt.
image 2016 01 30
 Ivar  jij voetbalt al je hele voetballoopbaan voor Ezinge: ‘Dat klopt ik ben bij Ezinge begonnen als voetballer.”
Welke opleiding volg je en wat doe je verder in het dagelijks leven: ‘Ik volg de HAVO  op het Kamerlingh Onnes verder speel ik veel computergames en luister ik graag naar muziek.”
Naast voetballer ben je ook nog actief als clubscheidsrechter. Doe je dat allang: ‘Dit seizoen ben ik voor het eerste jaar clubscheidsrechter bij Ezinge.
Voor de winterstop kreeg je van Corenos complimenten voor je manier van fluiten. Heb jij ambitie om verder te gaan als scheidsrechter: ‘Misschien wel. Ik zou het best een eer vinden wanneer ik in de eredivisie zou mogen fluiten.”
Wie moet er volgens jou trainer van FC Groningen worden en waarom: ‘Ik vind dat Ron Jans weer trainer moet worden. Dit omdat hij een niet al te goede ploeg een hele boost kan geven ( zie bijv. PEC Zwolle).
Dat Louis van Gaal nog steeds trainer van Manchester United is verbaasd jou wel/niet: ‘Het verbaasd me niet want iedere trainer/ploeg heeft wel een slechte periode. En verder vind ik Louis van Gaal een goede trainer.’’
Een dorpsclub of een vereniging uit de stad: ‘Groninger Boys is een club die is opgericht door mijn opa’s opa. Zelf heb ik er niets mee. Ik heb er zelfs nog nooit tegen gespeeld. “
Mooiste stadion in Nederland: ‘Ik vind de Gelredome een mooi stadion. Er hangt een goede sfeer en er worden concerten georganiseerd.”
v.v. Ezinge: ‘Een mooie dorpsclub met een leuker gezellige sfeer.’
Muziekkeuze: ‘Hardstyle/House en pop muziek zijn mijn favoriete muzieksoorten.”
Wie vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: ‘Ik vind Mahi een prima voetballer die veel tegenstanders het bos instuurt. Hij is nu geblesseerd maar hij moet straks meer speeltijd krijgen.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Voetbal Inside want ik vind het een programma met veel humor. Verder geven ze goed en scherp commentaar en Studio Voetbal is te laat op televisie.”
Ik zag op Facebook jouw voornemens 20 16. Denk je dat er van de vijf voornemens vier van lukken: ‘Ik denk wel dat er 4 voornemens gaat lukken ondanks dat het een automatisch spelletje is.”