Youran Mus (v.v. Middelstum): 'Ik ben geen afwachtende keeper."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Youran Mus speelt voor de voetbalvereniging Middelstum waar hij een van de twee keepers is in de selectie van trainer Jan Jaap Zijlstra. In de laatste wedstrijden voor de winterstop keepte de 17 jarige inwoner van Kantens maar wat niet betekent dat hij ook na de winterstop de eerste keeper zal zijn.  Dat en nog veel meer kwam tersprake in het vraaggesprek wat Puurvoetbalonline had met de goalie die Manuel Neuer als zijn voorbeeld ziet.


Youran Mus
Youran ben jij je voetballoopbaan bij Middelstum begonnen: ‘ Nee. Ik ben niet bij Middelstum begonnen. Ik ben als veldspeler bij KRC begonnen. Maar keepen ging mij beter af maar dat kon niet in Kantens. Toen ben ik naar Middelstum gegaan. “
Wat zijn naast het voetballen je hobby’s: ‘Naast het voetballen heb ik niet veel hobby’s. Ik steek veel tijd in school. Ik hoop mijn Havodiploma te halen. Ik heb eerst mijn VMBO gehaald en heb daarvoor al twee jaar HAVO/VWO gedaan waar ik toen drie jaar over deed. “
Wat is jouw favoriete doelman en waarom: ‘Mijn favoriete doelman is Manuel Neuer. Dat is een doelman waar ik mij mee associeer. Neuer is geen afwachtende doelman. Dat probeer ik ook niet te zijn. Ik kom vaak best wel ver buiten mijn zestienmetergebied. Dat pakt soms wel en soms ook niet goed uit.”
Ben jij een doelman, zoals de aan het eind van het vorig seizoen gestopte Alwin Zwerver, die veel aandacht aan zijn materiaal , besteed: ‘In vergelijking met Alwin ga ik niet zo goed met bijvoorbeeld mijn keeperhandschoenen om. Daardoor ben ik per seizoen snel zes paar nodig.”
Een kranten of tijdschriftenlezer of kies je voor een goed boek: ‘Ik  lees niet echt veel maar voor school moet ik best veel boeken lezen dus ben meer een boeken lezer.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Ik kijk niet echt naar Studio Voetbal of naar Voetbal Inside.
Een dorpsclub of een club uit de stad: ‘Als ik moest kiezen tussen een dorpsclub en een vereniging uit de stad zou ik toch kiezen voor de stad. Daar zijn  de clubs  groter en heb je  meer concurrentie. Maar voor nu heb ik het nog goed naar me zin bij Middelstum. “
Jij krijgt keeperstraining van oud-doelman Dirk Pijl. Wat heb je vooral van Dirk geleerd: ‘ Bij de keeperstraining van Dirk is het veel herhalen zodat je het blijft onthouden. Voordat ik van Dirk  training kreeg had ik training van Remo Krol . Daar heb ik aardig wat dingetjes  van geleerd maar het meeste heb ik mezelf aangeleerd met herhalen en in de vakanties voor de lol gaan voetballen met vrienden.”
Ben jij eerste doelman in Middelstum: ‘Zo voel ik het nog niet. Ik hoop het wel natuurlijk maar weet het nog niet zeker. Dus dat is afwachten.”
Wat mogen we na de winterstop van Middelstum verwachten: ‘Na de winterstop hoop ik dat het weer net zo goed gaat als in het begin van het seizoen . Alleen moeten we  dan niet weer zo ver  terugvallen maar punten pakken.”
Wie moet de opvolger van Erwin van der Looi worden: ‘Het maakt mij niet echt uit wie er trainer wordt van  FC Groningen. Zolang ze maar punten blijven pakken mag iedereen trainer worden.”
Wat is het mooiste stadion in Nederland: ‘Het mooiste stadion is  natuurlijk de Euroborg.”
Je favoriete muziekkeuze is: ‘Ik luister wel naar alle soorten muziek dus ik heb niet echt een voorkeur.”