Anne Vaatstra: 'We staan met Middelstum te laag op de ranglijst."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Anne Vaatstra voetbalt voor zaterdag vierdeklasser Middelstum. Met de Middelstumers staat de middenvelder op een tiende plaats waar hij niet tevreden over is. Dat, en nog veel meer, komt aan de orde in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de 20 jarige voetballer.
image 2016 01 20
 Anne jij voetbalt al je hele voetballoopbaan bij Middelstum of ben je elders begonnen: ‘ Ik ben inderdaad bij Middelstum begonnen. Ik voetbal nu inmiddels 14 jaar voor Middelstum.”
Hobby’s naast het voetballen: ‘FIFA spelen met vrienden. Heel veel voetbal kijken en uitgaan is ook één van mijn hobby’s.”
Welke opleidingen heb je gedaan en wat doe je in het dagelijks leven: ‘Eerst heb ik de HAVO in Warffum afgerond. Tegenwoordig volg ik  de studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool. Ik ben bezig met het derde jaar.  Hiernaast ben parttime PR-medewerker bij een bedrijf in Groningen.”
Dat jullie de laatste weken voor de winterstop met Middelstum matig presteerden heeft te maken met: ‘Het heeft vooral te maken met veel pech en gebrek aan communicatie. Samen met persoonlijke fouten heeft dit ons in de eerste seizoenshelft heel veel punten gekost, iets wat erg natuurlijk erg zonde is.”
Je favoriete club in het buitenland: ‘Real Madrid, een genot om naar de Galácticos in de maagdelijk witte shirts te kijken. Vooral leuk om naar te kijken met het commentaar van Sierd de Vos, niemand kan zijn anekdotes overtreffen.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen in zaterdag 4C en waarom: ‘Ik denk dat VVK of Amicitia kampioen wordt, twee uitstekende teams met veel ervaring.”
Ben jij een boekenlezer of meer iemand van kranten en tijdschriften: ‘Ik lees steevast de VI en ook vaak de krant. De enige boeken die ik lees zijn voetbalboeken.”
Ochtend of avondmens: ,Allebei, hoewel ik in de avond wel meer praatjes heb.”
Een dorpsclub of een vereniging uit de stad: ‘Een dorpsclub heeft wel iets speciaals, vooral als je al je hele leven in het dorp woont. Uiteraard zijn er ook genoeg mooie clubs in de stad.”
Wat mogen we na de winterstop van Middelstum verwachten: ,In ieder geval meer punten. Onze selectie is veel te goed voor de positie waar we nu staan, ik verwacht dat we in de tweede seizoenshelft een aantal plaatsen gaan stijgen.”
Nederland is wel/niet te vol: ‘Niet te vol, die vluchtelingen kunnen geen kant op. Ik vind dat wij als welvarend land de vluchtelingen gewoon moeten helpen.”
Wat voor type voetballer is Anne Vaatstra: ‘Vind ik moeilijk om te over mezelf te zeggen. Denk dat ik een speler ben met een aardig linkerbeen en een goed overzicht. Bovendien ben ik een speler die vaak in teambelang denkt en speelt.”
Mooiste stadion in Nederland: ‘Na mijn bezoek aan de bekerfinale ken ik geen enkele twijfel meer, de Kuip is het mooiste stadion van Nederland.”
Muziekkeuze: ‘Behalve rock vind ik alles prima.”
Dat er steeds meer voedselbanken komen is wel/niet de schuld van de regering: ‘Denk het niet echt. Ik denk eerder dat dit komt doordat er nog veel mensen zijn die last hebben van de crisis.”