Geen amateurvoetbal met Reinder Haaksema (SIOS): ''Het is terecht dat PSV gaat overwinteren in Champions League."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ komen personen uit de amateurvoetbalwereld aan het woord die vragen en stellingen voorgelegd krijgen die geen betrekking hebben op het amateurvoetbal. Er wordt ze van alles gevraagd maar niets over een tak van sport waarin ze zelf actief zijn. De volgende  die in dit nieuw leven ingeblazen item geen  blad voor zijn mond neemt  is  Reinder Haaksema. De middenvelder van SIOS beantwoorde eerlijk en helder de aan hem gestelde vragen.
Reinder Haaksema
Is de ‘top drie’, met Ajax, PSV en Feyenoord, in de eredivisie herstelt, of denk jij dat we een andere landskampioen krijgen: ‘Nee ik denk dat dit de drie sterkste ploegen zijn in Nederland. Ik vind het lastig om één ploeg als favoriet uit te roepen, omdat alle drie de ploegen hun eigen kracht hebben en vaak onvoorspelbaar zijn. Geen ploeg is constant en volwassen genoeg om kampioen te worden vind ik, dus zal het spannend worden. PSV won bijvoorbeeld in de CL van Manchester United om vervolgens tegen Cambuur gelijk te spelen. De ploeg die de minste fouten maakt tegen de 'kleintjes' wordt vaak kampioen. Ik schat Ajax hierbij het hoogst in.”
Danny Blind is niet de juiste keuze als bondscoach omdat: ‘Tja, ik zou zeggen geef hem een kans. Ik schat hem van tevoren ook niet heel hoog in, maar veel slechter dan Hiddink wordt het vast niet.’’
Het ‘nieuws’ rond Sabia en andere ‘voetbalvrouwen’ is iets: ‘Wat ik weinig met voetbal te maken vind hebben. Ik houd van het spelletje, niet van de roddels eromheen.”
Dat de Turken enkele weken geleden een Russisch vliegtuig neergehaald hebben zorgt voor nog meer ellende in de wereld: ‘Rusland reageert hier weer op...Anderen gaan zich er wellicht mee bemoeien(vriendjespolitiek, bondgenoten) dat ziet er niet heel lekker uit inderdaad.’’
Het is terecht dat PSV gaat overwinteren in de Champions League omdat: ‘Ze alle thuiswedstrijden netjes gewonnen hebben en één puntje haalde bij United. Heel knap in een op papier hele moeilijke poule. Verrassend.’’
Er paar weken geleden werd er weer een groot kinderpornonetwerk opgerold. Dat is een nog groter gevaar voor de samenleving dan bijvoorbeeld de IS: ‘Nee, niet te vergelijken vind ik. Beide zaken zijn niet te beschrijven, maar wat de IS doet vind ik nóg vele malen erger...”
De UEFA gaf FC Groningen in het Europa League een boete van 28.000 euro voor onder ander vuurwerk in het stadions tijdens duel tegen Liberec. Slapende beveiliging of: ‘Niet slim van de fans..Je doet je club tekort met zulke acties. Fijn dat je dat hele eind reist om je team te supporten, maar dit is dan wel jammer..”
Dat FC Twente dreigt om te vallen is het begin van nog meer ellende in de eredivisie of een incident: ‘Incident. Twente bakt er sportief gewoon niets van en zonder Hakim Ziyech zou de situatie nog veel beroerder zijn geweest.”
Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft zich deze zomer stevig verrekend in een brief aan de Kamer. In plaats van dat de kosten voor een systeem dat fraude moet opsporen 3.259.328 kost bleek dat 3.716.767 euro te zijn. Mag staatssecretaris Dijkhoff er alleen met excuses mee weg komen: ‘Mensen maken fouten...het is slordig maar wat doe je eraan….”
Raak jij ook zo in de ‘war’ van Utopia: ‘Ja, daarom kijk ik nooit haha.”
Jouw favoriete muziekkeuze is: ‘Rekmuziek (aparte soort, vrienden weten wel wat ik bedoel)”
Welke twee clubs degraderen uit de eredivisie en waarom: ‘De Graafschap en Cambuur. De Graafschap gaat dit niet meer redden en ik schat Twente uiteindelijk toch hoger in dan Cambuur.’’
Rutte riep een tijdje geleden dat we in oorlog zijn met de IS. Wat vind jij van dit soort opmerkingen:’ Ik kan zulke uitspraken wel begrijpen. Na de aanslagen in Parijs is het echt heel dichtbij gekomen. Hoe lang duurt het voor de eerste aanslag in Nederland gaat plaatsvinden? Mensen zijn geschrokken van het feit dat IS niet meer zo'n-ver-van-je-bed-show is. Ook al zijn we nog niet rechtstreeks in oorlog met IS...ik vraag me soms af hoe lang het nog duurt.”
R
ODA JC werd vorige maand overgenomen door een Limburgse multimiljonair. Het begin van het einde voor de Limburgers of
: ‘Ik denk dat dit voor Roda een frisse start kan betekenen. Frits Schrouff is iemand met hart voor de club en niet zomaar iemand die voor de lol een club wil bezitten, zonder iets te voelen voor de club of de sport.