Dave Gall (SV Bedum): ' Platini mag alleen maar als 5e of 6e man in de voetbalsport terugkeren."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Dave Gall voetbalt sinds dit seizoen voor SV Bedum-zondag. De aanvaller had een vijftal jaren niet in competitieverband gevoetbald maar het voetballen met vrienden zorgde voor een terugkeer op de velden. Dat en nog veel meer vertelt 28 jarige aanvaller in het onderstaand vraaggesprek wat Puurvoetbalonline met hem had.
Dave Gall
 Dave, jij zat vorig seizoen niet bij de eerste selectie van SV Bedum-zondag. Waar heb jij eerder gevoetbald en waarom nu de keuze voor Bedum: ‘Klopt. Hiervoor speelde ik bij Tynaarlo maar dan praat ik al over bijna vijf jaar geleden. De jaren er tussen kwakkelde ik met blessures en heb ik niet in wedstrijdverband gespeeld. Ik ben naar SV Bedum gekomen omdat mijn vrienden er ook spelen.’’
Jullie zijn matig aan de competitie begonnen. Wat lag daar volgens jou aan ten grondslag: ‘Nieuwe groep en een heleboel nieuwe spelers die allen aan elkaar moeten wennen dat is denk ik wel de voornaamste reden.”
Jij bent niet altijd basisspeler. Hoe frustrerend is dat: ‘Dat klopt. Zoals ik al eerder vertelde heb ik een aantal jaar niet gevoetbald en heeft het dus tijd nodig om weer in het spelletje te komen. Ik ben allang blij dat ik weer op het veld sta dus heel frustrerend is het niet. Ik ben een paar keer belangrijk geweest voor het team en daar gaat het om, belangrijk zijn als je er staat.”
Wat is jouw favoriete club in het buitenland en waarom: ‘FC Barcelona omdat ze het allermooiste voetbal spelen en Leo Messi de beste speler ooit is.”
Als aanvaller is het lastiger spelen op kunstgras dan op natuurgras omdat: ‘Het voetbal gaat sneller op kunstgras maar alles is beter dan de meeste zeer matige grasmatten hier in Nederland.”
Waarom gaat SV Bedum-zondag de nacompetitie halen: ‘Omdat wij er alle vertrouwen in hebben dat we dit jaar direct weer uit deze klasse komen.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik werk bij Jumbo distributiecentrum in Beilen”
Ochtend of avondmens: ‘ Avondmens.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Weet ik zo niet. De eredivisie niet echt mijn interesse.”
Platini mag nooit meer in een functie terugkeren binnen de voetbalwereld: ‘Van mij mag die op de Europese velden terugkeren als 5e of 6e man.”
Europees gezien stelt Nederland weinig meer voor. Denk jij dat daar nog weer verandering in komt: ‘Nee omdat de Nederlandse clubs niet op kunnen boxen tegen het grote geld elders in Europa.
Dick Visser is: ‘ Een goede trainer en een gezellige man. Dick is goed bekend met het reilen en zeilen binnen de club.”
Wel/geen trainingsbeest: ‘Ik doe mijn best.
Door de wijze van fluiten creëren we internationaal gezien ‘watjes’ of is die onzin: ‘Het mag van mij wel wat harder op sommige momenten. Kijk maar naar Engels voetbal.’’
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Voetbal Inside heeft de juiste mensen aan tafel met een flinke dosis humor.”
Nederland heeft wel/ geen schijn van kans in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 omdat: ’Zeker een kans we hebben genoeg talent wat top kan worden maar dan wel zonder Danny Blind.’’