Gertjan van der Ploeg(FC LEO): Dat Totti in Rome als een god word gezien is absoluut terecht."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Gertjan van der Ploeg is iemand die absoluut niet zonder voetbal kan. Door een vervelende blessure was hij dit seizoen lange tijd uitgeschakeld maar naar de winterstop hoopt hij weer aan te sluiten bij de selectie van FC LEO. Aan de voetballer die een groot bewonderaar van Francesco Totti is stelde Puurvoetbalonline een aantal vragen die bijna allemaal over het amateurvoetbal gingen.

 
GertJan, wat is je mooiste ervaring als voetballer tot nu toe: ‘De nacompetitiewedstrijden tegen VVK na afloop van het seizoen 2010-2011! Dat waren twee fantastische wedstrijden!”
Hoe belangrijk is voetbal voor jou: ‘Voetbal is voor mij erg belangrijk. Hoewel het met mijn werkzaamheden moeilijk is om iedere week aanwezig te zijn, volg ik toch nog veel wedstrijden in de omgeving.”
Moet jouw partner een voetballiefhebster zijn: ‘Nee, ik vind het zelfs wel prettig dat mijn vriendin geen voetballiefhebster is! Haha.”
Wat is jouw favoriete voetballer en wat maakt hem zo bijzonder: Totti, een speler met een prachtige pass en een super spelinzicht. Hij is een god in Rome en terecht.”
Welke club wordt komend seizoen kampioen van Nederland en waarom: ‘PSV, in Eindhoven hebben ze de beste selectie. Nog twee wedstrijden tegen Atletico Madrid dan is het Europees avontuur weer over en kan PSV de focus weer op de competitie richten.”
Het amateurvoetbal trekt steeds minder publiek, zijn de vele mutaties tijdens de overschrijvingsperiode daar debet aan: ‘Vast en zeker. In de dorpen zie je nog wel redelijk wat publiek, dit komt vooral dankzij de families die trots zijn op hun dorpsjongens. Maar in de stad is er weinig tot geen animo voor het amateurvoetbal.”
Van welke voetbaltrainer heb jij het meest geleerd: ‘Ik heb het meest geleerd van mijn vader. Maar dat was niet alleen tijdens zijn trainersperiode bij FC LEO. Dat waren ook gewoon de gesprekken thuis waar we veel over voetbal spraken. Van Egbert Darwinkel heb ik in mijn jaar bij Hunsingo ook veel geleerd, en als persoon een mooie kerel!”
Welke club wordt er kampioen in jullie klasse, 3B kampioen en waarom: Fc Grootegast, prima selectie met veel spelers in de gelederen die enkele doelpunten kunnen maken!”
Jij hebt voor alle soorten ondergrond een paar voetbalschoenen: ‘Niet nodig, wij spelen bijna geen wedstrijden op kunstgras.”
Het vrouwenvoetbal komt aardig opzetten maar wordt nog steeds niet serieus genomen in Nederland. Begrijp jij dat: Ik heb nu het idee dat er steeds meer aandacht is voor het vrouwenvoetbal.”
Waar erger jij je het meest aan en waar heb je veel respect voor op het voetbalveld: ‘Doordat we met FC LEO in de ‘Friese klasse spelen is het bijna alleen maar Fries wat ik hoor. Daar erger ik mij aan haha! Respect heb ik voor de vele vrijwilligers, die iedere week weer klaar staan voor hun cluppie!”
Ochtend of avondmens: ‘100% avond.”
Een boek of tijdschriftlezer: ‘Geen van beide.”
Verder wil ik een ieder, het allerbeste voor 2016 wensen! dat het weer een mooi jaar mag worden.