Jesse Smit(Poolster): Ik wil graag een volwaardige basisspeler worden."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

De 18 jarige Jesse Smit is sinds dit seizoen selectiespeler van Poolster 1. In het duel tegen Loppersum stond de spits voor de eerste keer in de basis en in onderstaand vraaggesprek wat Puurvoetbalonline met de jonge voetballer had kwam naar voren dat hij hoopt door te kunnen groeien naar een volwaardige basisspeler.
Jesse Smit
 Jesse, jij stond laatst in het duel tegen Loppersum in de basis bij Poolster. Door blessures gedwongen of basisspeler: ‘Ik ben volwaardig selectielid, maar heb voorlopig vooral invalbeurten gehad. Door blessures stond ik in de wedstrijd tegen Loppersum in de basis, ik hoop, dat dat vaker gebeurt.”
Wat voor een type speler is Jesse Smit: ‘Ik denk dat ik technisch vrij goed ben en tactisch ook redelijk slim. Daarnaast ben ik ondanks mijn lengte vrij snel. Het liefst speel ik in de spits, maar kan ook op andere posities goed uit de voeten.”
FC Groningen gaat dit seizoen de play-offs niet halen omdat:Ik denk dat ze de play-offs wel halen, maar als dat niet lukt, komt dat omdat ze fantasieloos en angstig voetbal spelen.”
Wat zijn naast het voetballen de hobby’s van Jesse Smit:Naast voetballen ben ik elke dag wel aan het darten, ook zit ik regelmatig achter de PlayStation 4.”
Technisch directeur Martin van Geel wil absoluut niet dat Feyenoord zijn thuisduels op kunstgras speelt. Snap jij dat:Ja, dat snap ik wel. Zelf voetbal ik ook het liefst op natuurgras. Voor de eredivisie vind ik voetballen op kunstgras een vorm van competitie vervalsing, omdat de thuisploeg daar profijt van heeft.”
Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie:Een overgewaardeerde voetballer vind ik Michiel Kramer, als hij geen doelpunten maakt heb je helemaal niets aan hem. Daarnaast loopt hij ook nog geregeld een kaart op.”
Na ‘Parijs’ wordt het onbezorgd naar een voetbalstadion gaan lastig:  ‘Ik vind dat je daar niet te lang bij stil moet blijven staan, je moet je niet laten leiden door angst.”
Teamleider Benny Stam: ‘Ik vind Benny een prima leider voor ons, hij is altijd positief richting onze jonge groep.”
Poolster handhaaft zich in de derde klasse omdat: ‘Wij ondanks de vele blessures in de eerste competitie helft niet vaak kansloos hebben verloren. Ik ga er vanuit dat als wij na de winter compleet zijn zeker genoeg punten gaan pakken om ons veilig te spelen.”
Na dit seizoen is het volgens velen wel klaar met Erwin van Looi als trainer van FC Groningen. Wie zou jij graag als een eventuele opvolger zien:Ik zou Wim Jonk wel een goede opvolger vinden, omdat hij staat voor technisch en aanvallend voetbal en denk ik ook de eigen jeugd een kans gaat geven.”
Jouw vader Pieter is een vader die samen met jou een wedstrijd wel/niet nabespreekt:Wij bespreken eigenlijk na elke wedstrijd hoe het is gegaan, niet alleen over mijzelf maar over het hele team.”
Onlangs maakte de UEFA bekend dat Groningen 28.000 euro boete kreeg i.v.m. ongeregeldheden rond het duel tegen Liberec. Is het geen drama dat er vuurwerk een stadion in kan komen: ‘Ik vind het belachelijk dat je met vuurwerk het stadion binnen komt, je wordt overal gefouilleerd en er is veel controle, maar schijnbaar is dat niet waterdicht. Voor een club als FC Groningen is het ook nog eens veel geld die het beter aan iets anders kan besteden.”
Manchester United blijft maar verliezen. Dat betekent wel/niet snel het einde van Louis van Gaal bij United:Ik denk niet dat de nederlagen het einde van Van Gaal betekend. Ik denk dat Ferguson hem zijn hand boven zijn hoofd houdt want die heeft daar nog veel invloed.”
Wat wil jij zelf nog vertellen wat ik niet gevraagd heb: ‘Ik hoop dit jaar een volwaardig eerste elftal speler te worden.”