Raymond Middel:'Als trainer op zoek naar nieuwe uitdaging."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Met Raymond Middel als trainer van de v.v. Eext spreek ik wekelijks voor een verslag van het duel wat hij met zijn team heeft gespeeld. Aan Raymond stelde ik daarnaast voor Puurvoetbalonline een aantal vragen over zijn nieuwe uitdaging die hij zoekt, waar hij rond de feestdagen blij van wordt en hoe hij over Bert van Oostveen denkt en wat in onderstaand vraaggesprek te lezen valt .
image 2015 12 26
Raymond kun jij eerst wat over jouw eigen voetballoopbaan vertellen: ‘Ik ben als 4 jarige begonnen bij Kwiek in Hoogezand met voetballen, was eigenlijk nog te jong maar wilde heel graag. Daarna zijn we verhuisd naar Assen en toen ben ik gaan voetballen bij Achilles 1894, ik was toen 6 jaar. Tot de senioren bij Achilles gespeeld en toen ben ik overgestapt naar Asser Boys. Heb een jaar met het eerste mee getraind maar ben gaan voetballen in een vriendenteam. Een aantal jaren hier in gespeeld en kan wel een boek schrijven met anekdotes wat we hebben mee gemaakt. Vergelijk het maar met All stars!! Uiteindelijk is het team uit elkaar gevallen omdat een ieder zijn eigen weg ging en toen heb ik nog 4 jaar bij Achilles gespeeld.”

Dezelfde vraag maar nu over je trainerscarrière tot nu toe: ‘Ik ben begonnen bij jeugd van Achilles, D3 tot en met D7. Hierna ben ik trainer geworden van Achilles B2 en vervolgens Achilles C1. In die tijd heb ik de cursus jeugdvoetbaltrainer en trainer Coach 3 behaald. Ik heb toen de stap gezet naar senioren voetbal en heb een jaar geassisteerd bij Asser Boys 1 en het jaar daarop stage gelopen bij het 1e van Asser Boys plus mijn TC 2 afgerond. Ik kreeg toen de kans om op mijn eigen benen te staan bij SVZ 1 te Zeijen en tevens heb ik Achilles B1(spelend 3e divisie landelijk) er bij gedaan. Na 2 jaar bij Achilles B1 en SVZ 1 ben ik gestart als trainer van Oranje Nassau 2 spelend in de reserve hoofdklasse. Hier ben ik een jaar trainer geweest en vervolgens heb ik een contract getekend bij HS’88 1 maar dit was uiteindelijk geen goede klik tussen beide partijen dus was dat voor korte duur. Op dit moment zit ik met veel plezier voor het 2e jaar bij VV Eext 1. Wel heb ik zelf besloten mijn aflopende contract niet te verlengen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Hobby’s naast het voetballen: ‘Ik mag graag lekker eten en koken. Kan soms wel wat tijd door brengen om lekkere gerechten te maken. Ook vind ik het gezellig om lekker dagje weg te gaan met mijn vriendin en zoontje. Thuis lekker dollen en beetje met hem voetballen, kan ik ook heel blij van worden.”

Welke opleidingen heb je gedaan en wat voor werk doe je nu: ’Ik heb MEAO gedaan en een middel management opleiding voor leidinggevende. Op dit moment werk ik als traject coach bij Caparis in Drachten. Ik coach en begeleid mensen met een bijstandsuitkering richting de arbeidsmarkt. Tevens geef ik wekelijks workshops over netwerken en solliciteren.”

 Vind je het belangrijk dat je partner van voetbal houdt: ’Mijn vriendin houdt niet zoveel van voetbal maar dat vind ik niet heel erg. Dan gaat het thuis ook nog eens ergens anders over dan alleen voetbal.”

Je favoriete club in het buitenland: ‘Niet echt een voorkeur voor een club in het buitenland. Aantal jaren geleden in de goede periode was het altijd Leeds United maar die is iets afgezakt.”

Wat zijn jouw ambities als trainer: Zoals ik hier boven aan gaf, heb ik besloten om mijn contract bij VV EEXT niet te verlengen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik zou heel graag met mijn Trainer Coach 2 opleiding willen kijken of ik ook op een hoger plan kan acteren. Ik weet zelf zeker dat ik een toegevoegde waarde kan zijn voor een club in 2e of 3e klasse, maar je moet ergens de kans krijgen.”

Bij welk Tv-programma gaat de televisie direct op een andere zender: ‘Geer en Goor.. pff kan die lui niet uitstaan.

Ben jij een boekenlezer of meer iemand van kranten en tijdschriften: ‘Geen van beide.”

Ochtend of avondmens: ‘Ochtend mens

Dat er tijdens de feestdagen veel Engels voetbal wordt uitgezonden ben jij wel/niet blij mee: ‘Volg het rond die dagen niet allemaal live maar als ik een wedstrijdje op tv kan mee pakken dan maak je mij wel blij.”

Een dorpsclub of een vereniging uit de stad: ‘Een dorpsclub”

Mooiste stadion in Nederland: ‘Euroborg”

Bert van Oostveen: ‘Dankzij hem mis ik in de zomer een mooi feest in Frankrijk. Ga al jaren met vrienden naar de EK en WK als Nederland erbij is dus we balen er van dat de komende EK zonder Nederland is. Ook meneer van Oostveen is hier mede verantwoordelijk voor.”

Wat voor type trainer is Raymond Middel: ‘Ik ben een trainer die spelers goed kan motiveren d.m.v. goed geleide trainingen, sociale aspecten en goede, duidelijke communicatie. Ben als trainer eerlijk en recht door zee. Ben zeer toegankelijk voor iedereen en een echte verenigingsmens. Door mijn ervaring op het gebied van arbeidstoeleiding, training en coaching van diverse doelgroepen, zoals WWB, WSW en Wajong. Deze werkzaamheden vind ik leuk om te doen en ik haal hier voldoening uit. Door mijn betrokkenheid en inlevingsvermogen ben ik goed in staat om kandidaten tot een verandering te stimuleren en blijvend te motiveren. Deze bagage neem ik ook mee en kan ik gebruiken als trainer bij een leuke club.”

Bij wie zou jij als trainer wel graag eens in de keuken willen kijken: ‘Pep Guardiola, dus als iemand dat voor mij kan regelen dan hoor ik het graag.”

Deze maand wordt er aardig wat gegeten en gedronken. Dat is aan jouw wel/niet besteed: ‘Als je mij al persoon ziet dan weet je dat het wel aan mij besteed is. Lust graag een hapje en een sapje.”