Jasper Ahlers: 'We moeten met SV Bedum terug naar de vierde klasse.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jasper Ahlers voetbalt voor SV Bedum-zondag en vertelt in onderstaand vraaggesprek wat we na de winterstop van het eerste zondagteam van de Bedumers mogen verwachtten. Daarnaast komt zijn muziekkeuze, zijn invulling van zijn tweede kerstdag en de soms kritische noot van zijn vader aan de orde.
Jasper Ahlers
Jasper, jij voetbalt al je hele voetballoopbaan bij SV Bedum of ben je elders begonnen”:‘Ik ben begonnen met voetballen bij V.V. Bedum toen ik 4 jaar was. Ik heb hier gevoetbald tot dat ik 2e jaar C-junior werd. Daarna ben ik bij GVAV-Rapiditas gaan voetballen, omdat ik graag met vrienden in mijn klas wilde voetballen. Na twee jaar bij GVAV-Rapiditas gevoetbald te hebben werden de twee clubs in Bedum samengevoegd, waardoor ik zoiets had van, ik wil wel weer terug naar Bedum. Als 2e jaar B-junior kwam ik toen weer in Bedum voetballen, wat toen SJO Bedum heette, en ik voetbal nu nog steeds in Bedum.”
Hobby’s naast het voetballen: ‘Naast het voetballen speel ik af en toe wel eens een potje FIFA en in de zomer speel ik wel eens een potje tennis.”
Welke opleidingen heb je gedaan en wat doe je nu in het dagelijks leven: 'Ik heb VMBO-tl en havo op het Kamerlingh Onnes college gevolgd en volbracht. Nu ben ik bezig met het 1e jaar van de opleiding Vastgoed & makelaardij aan de Hanze hogeschool in Groningen. In het dagelijks leven doe ik veel dingen met vrienden en ben ik ‘s nachts wel eens in de stad te vinden.”
Je favoriete club in het buitenland: ‘Ik heb niet echt een favoriete club in het buitenland, maar ik gun Barcelona en Bayern München altijd wel het beste.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen in zaterdag 5D en waarom: ‘Bij ons in de competitie denk ik dat FVV kampioen gaat worden, omdat die gezien de stand er goed voorstaan en van de clubs die veel kans maken op het kampioenschap acht ik hen het sterkste.”
Bij welk Tv-programma gaat de televisie direct op een andere zender: ‘Dat zijn er redelijk veel, maar als ik er 1 moet kiezen dan zou ik Spangas zeggen.”
Ben jij een boekenlezer of meer iemand van kranten en tijdschriften: ‘Ik houd niet echt van lezen en lees dus ook zelden een boek, een krant of een tijdschrift. Maar als ik lees is dat toch liever een tijdschrift of een krant, omdat deze vaak nieuws bevatten en dat vind ik nog wel interessant.”
Ochtend of avondmens: ‘Ik leer het liefst vroeg in de ochtend vlak na het wakker worden, omdat ik me dan het beste kan concentreren. Al is mijn humeur ‘s avonds beter dan ‘s ochtends wanneer ik vaak naar vrienden of trainingen ga. Dus… ik denk een beetje van beide.”
Dat er tijdens de feestdagen veel Engels voetbal wordt uitgezonden ben jij wel/niet blij mee: ‘Van voetbal kijken krijg ik nooit genoeg, dus ik ben er wel blij mee.”
Een dorpsclub of een vereniging uit de stad: 'Een dorpsclub, want een dorpsclub heeft meestal wat meer sfeer in en rondom het voetbal en dat vind ik wel belangrijk.
Wat mogen we na de winterstop van SV Bedum verwachten: ‘Door een teleurstellende 1e seizoenshelft waarin we het onszelf zodanig lastig hebben gemaakt door een achterstand op te lopen van 9 punten op de koploper, hebben we ons doel, kampioen zijn aan het einde van de competitie, moeten laten varen en een nieuw doel moeten vaststellen. Dat doel is een periode pakken of derdes eindigen in de competitie wat recht geeft op de nacompetitie. Via deze nacompetitie willen we dan promoveren na de 4e klasse. Gezien de kwaliteit van de ploeg mag men verwachten dat we die doelstelling gaan halen.”
Nederland is wel/niet te vol: ‘Ik weet zelf te weinig over dit onderwerp om hier een zinnige uitspraak over te kunnen doen.”
Wat voor type voetballer is Jasper Ahlers: ‘Ik moet het hebben van mijn spelinzicht, mijn traptechniek en mijn organisatievermogen. Ik speel bijna mijn hele leven al laatste man. Hierdoor ben ik gewend geraakt aan deze positie, al denk ik wanneer mijn handelingssnelheid nog iets om hoog gaat dat centraal verdedigende middenvelder ook wel een mooie positie voor mij is.”
Mooiste stadion in Nederland: ‘ De Kuip”
Muziekkeuze: ‘Ik heb een hele brede muzieksmaak. Ik vind top 40 muziek altijd wel mooi, sommige oude muziek ook wel en sommige Nederlandse muziek ook wel. Ik houd niet echt van ‘stampmuziek’.”
De Teeven-deal had de val van Rutte moeten betekenen: ‘Geen mening over.”
Dat José Mourinho ruim 40 miljoen meekrijgt nu hij is ontslagen bij Chelsea geeft de waanzin die er in het betaald voetbal heerst overduidelijk aan: ‘Daar ben ik het mee eens. Er gaat veel te veel geld rond in de voetbalwereld.”
Jouw ouders zijn trouwe volgers langs de lijn. Hoe kritisch zijn ze aan de keukentafel: 'Mijn vader, mijn broertje en ik zijn alle drie dol op voetbal, dus er wordt altijd wel veel over voetbal gesproken. Me moeder vindt voetbal ook wel leuk, maar heeft er zelf niet heel veel mee. We praten altijd wel even over de wedstrijd enz. en dan zeggen we altijd tegen elkaar wat we ervan vonden en praten dan een beetje over de goede en slechte dingen. Mijn pa zegt dan bijvoorbeeld van: het was niet best of jullie speelden wel goed en daarna zegt hij meestal: je speelde wel aardig of ik vond je niet goed. Over deze dingen zitten we vaak wel op 1 lijn, maar soms ook niet.”