Cor meijer (hoofdtrainer v.v. Haren): 'Schandalig er zoveel gezinnen in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbank"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Cor Meijer is op dit moment trainer van de voetbalvereniging Haren. Voor Puurvoetbalonline beantwoordde Cor een aantal vragen en stellingen over niet alleen het amateurvoetbal maar ook over zaken die het leven leuk of minder leuk maken.
Rocco Corro
Cor kun jij eerst wat over jouw eigen voetballoopbaan vertellen: ‘Al 30 jaar voetbal ik en ben begonnen bij v.v. Gorecht; 8 jaar in de jeugd en 4 jaar in het 1e. Vervolgens bij v.v. Haren 3 seizoenen in de hoofdmacht en daarna overgestapt naar Be Quick 1887. Als voetballer bij BQ absoluut de mooiste ervaring! Ook al moest ik daar in die tijd vanwege de enorme concurrentie in de spits op m'n tenen lopen. En vaak genoegen nemen met een reserverol, als pinchhitter. We hadden bij 1 en 2 een geweldige groep met allemaal voetbaldieren onder leiding van Jans Deenen en Wim Vos. 3x in de week trainen, kampioenschap, trainingskamp in Spanje, kaartje legt, een mooie tijd!  Als voetballer moet je toch kijken wat je plafond is, die van mij daar dus. Daarna ben ik terug gegaan naar v.v. Haren en heb nog een aantal jaren in Haren 1 gespeeld. Nu speel ik af en toe nog in een vriendenteam met een aantal oud 1e elftal spelers.
Dezelfde vraag maar nu over je trainerscarrière tot nu toe: ‘Ben nu 15 jaar als trainer actief bij nu v.v. Haren 1 en daarvoor bij Vako Za1, assistent-trainer bij Achilles 1894 en v.v. Glimmen, dames Haren/Amicitia, d-jeugd Gorecht en trainer bij Voetbalacademie Noord. Na mijn TC2 vond ik geen passende uitdaging. Een club moet bij mij passen en anders maar even niets. Met plezier ben ik toen op vrijwillige basis assistent-trainer geweest bij Achilles 1894 1 onder Wim Bakering. Voor velen een onbegrijpelijke keuze, voor mij niet, zag het als investering, ervaring opdoen. Het werd een mooi seizoen met een kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Bij v.v. Haren heb ik net verlengd voor een derde jaar.”
Hobby’s naast het voetballen: ‘Ik heb samen met een vriend van mij een harddraver gehad, Earl Arriba, een Zweeds toppaard. In Noordlaren, bij stal-Hauber trainden wij op de sulky de paardjes. Geweldig om te doen. De eerste keer dat hij trouwens uitkwam op Groningen won hij direct. Vervolgens geen winst meer maar af en toe een mooi 2e of 3e plek in Nederland of Duitsland. En verder in mijn jongere jaren naast het voetballen o.a. fanatiek aan boksen gedaan. Een prima sport om je conditie op peil te brengen en je leert wat discipline is. Het sparren is natuurlijk het leukst maar tegen sommige wedstrijdboksers ben je ook wel weer blij als het belletje gaat haha!” 
Welke opleidingen heb je gedaan en wat voor werk doe je nu: ‘Na HAVO/VWO vroegtijdig gestopt met de HEAO en aan het werk gegaan bij een reclamebureau. Van daaruit een aantal jaren voor mijzelf en met een aantal vrienden gewerkt. Tussendoor nog barkeeper geweest en diverse cursussen en opleidingen gevolgd, waarvan een jaar naar het CIOS in Heerenveen voor mijn TC2. Geweldig toch, naar school gaan en alleen maar theorie en praktijklessen volgen over alleen voetbal!”  
Vind je het belangrijk dat je partner in voetbal geïnteresseerd is: ‘ In mijn situatie is dat wel handig.” 
Je favoriete club in het buitenland: ‘Niet specifiek een club, maar ik kan wel genieten van het Engelse en Spaanse voetbal.”
 Wat zijn jouw ambities als trainer: ‘Op dit moment ben ik hoofdtrainer bij v.v. Haren. Daar ligt de moeilijke maar vooral mooie taak het team naar de toekomst toe enigszins te verjongen / vernieuwen. Een lastige klus omdat wij nu niet over A-jeugd beschikken, maar daarachter zit behoorlijk wat talent! Voor nu zullen we creatief moeten zijn, dus kijken ook om ons heen. Spelers die elders net tekort komen voor het 1e kunnen zich bij ons prima ontwikkelen. En wat de toekomst brengt? Alle opties houden we open.”
Bij welk tv-programma gaat de televisie direct op een andere zender: ‘NOS Studio Voetbal. Elke keer probeer ik er weer naar te kijken, maal al dat gelul door elkaar, word je moe van!”
Ben jij een boekenlezer of meer iemand van kranten en tijdschriften:’ Vakbladen en in de vakantie komt er af en toe een boek aan te pas. Daarnaast wordt er dagelijks veelvuldig op het internet gesurft.” 
Ochtend of avondmens: ‘Een avondmens. Behalve op de zaterdagmorgen dan kan ik lekker ontspannen kijken bij de diverse jeugdwedstrijden. Dat is en blijft toch het pure voetbal!”
Dat er tijdens de feestdagen veel Engels voetbal wordt uitgezonden ben jij wel/niet blij mee: ‘Denk dat je die vraag beter aan mijn omgeving kan stellen.”
 Een dorpsclub of een vereniging uit de stad:’ In Vries bij Vako een echte dorpsvereniging heb ik niet alleen als trainer een geweldige tijd gehad. Als je ziet wat er allemaal naast het voetbal georganiseerd wordt en hoe men daar met elkaar omgaat, geweldig! Is er een feestje dan loopt zowat het hele dorp uit. Daarnaast er nog een aantal mooie vrienden aan over gehouden.”
Nederland is wel/niet te vol: ‘Nederland is nooit te vol. Mensen met goede bedoelingen zijn wat mij betreft altijd welkom! In tijden dat het economisch voortvarend ging met ons land hoorde je geen wanklank. Nu het overal wat minder gaat en komt de regering aan iemands portemonnee dan denkt men sneller zwart/wit.”
 Mooiste stadion in Nederland: ‘Dan kies ik liever voor de kleinere romantische voetbalclubjes in de provincie; 1 veldje met een paar reclameborden, een ouderwets scorebord, de oudjes bij de kassa en waar moeke nog achter de bar staat.”
Muziekkeuze: ’Ik ben een groot liefhebber van Elvis. Graceland staat nog op mijn to do list.”
 Danny Blind: ‘Prima assistent trainer, maar niet geschikt als bondscoach.”
Wat voor type trainer is Cor Meijer: ‘Als trainer moet je soms een klootzak zijn, daarin schiet ik gelukkig tekort. Belangrijk vind ik o.a. de mens achter de voetballer; is bijvoorbeeld de thuissituatie niet goed, dan kun je daar als trainer beter op inspelen. Langs de lijn probeer ik rustig te blijven, maar als het moet zit ik er fel bovenop!”
Voedselbanken: ‘Moet niet nodig zijn! Het is toch onvoorstelbaar dat er inmiddels zoveel gezinnen afhankelijk zijn van de voedselbank, schande. Gelukkig leven wij in een land dat vaak ruimhartig doneert en voor een ieder een vangnet biedt. Nu nog een structurele oplossing!”

De KNVB moet eens stoppen om met twee maten te meten waar het gaat om straffen na een rode kaart
:’Één van mijn spelers kreeg dit seizoen 4 wedstrijden schorsing voor ouderwets 'pootje haken', tja.”
 
Bij wie zou jij als trainer wel graag eens in de keuken willen kijken: ·Ik heb via een goede kennis, een Noorse sportjournalist al een aanbieding op zak om een aantal dagen bij een Noorse profclub mee te lopen. Het is er nog niet van gekomen, maar staat zeker nog op de planning!”  
 
Deze maand wordt er aardig wat gegeten en gedronken. Dat is aan jouw wel/niet besteed
:
‘Een borrel en lekker eten de komende weken gaat zeker gebeuren, echter niet als kilo-knaller!”