Jop Gerrits(FC LEO): Carnaval is een ‘duvels’ mooi feest."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jop Gerrits voetbalt voor FC LEO. Bij de derdeklasser uit Leens is de Jop nog geen vaste waarde binnen de eerste selectie. Maar toch komt de naam van de 19 jarige verdediger regelmatig voor op het wedstrijdformulier van het eerste elftal. Over dat en vele andere onderwerpen ging het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de voetballer die Carnaval een ‘duvels’ mooi feest vind.

 image 2015 12 18 3
Jop , ben jij je voetballoopbaan bij FC LEO begonnen: ‘Ja, ik speel vanaf mijn zesde bij FC LEO. En ik moet zeggen dat ik het er prima naar mijn zin heb.”
Wat doe jij in het dagelijks leven: ‘Ik doe qua opleiding verpleegkunde en ik loop nu voor een half jaar stage bij Stichting Ilmarinen. Als bijbaantje werk ik in de agrarische sector en dat doe ik met veel plezier.”
Jij speelde vorig seizoen en ook dit seizoen een paar keer als rechterverdediger en tegen RWF als voorstopper. Welke positie heeft je voorkeur en waarom:Ik heb niet echt een voorkeur qua positie tussen rechtsback of voorstopper. Al denk ik wel dat mijn capaciteiten beter als voorstopper naar voren komen dan als rechtsback.”
Je bent nog niet echt basisspeler. Dat is lastig is of zeg je, ik moet geduld hebben:Ik weet dat ik nog lang geen basisspeler ben, maar ik denk inderdaad dat het een kwestie van tijd en ervaring is voordat ik mij zelf als basisspeler kan zien. Na de winterstop keren er waarschijnlijk drie spelers terug naar binnen onze selectie die normaal gesproken een basisplek hebben. Dus ik ga gewoon kijken hoe de rest van het jaar loopt en probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen.
FC LEO staat op dit moment wat onderin de derde klasse. Dit betekent dat het niveauverschil tussen de derde en vierde klasse erg groot is: ‘Het verschil tussen de vierde en de derde klas is inderdaad groot. Maar ik wil niet zeggen dat we het niveau niet aankunnen. Het klopt dat we niet veel winnen en dat het scoren niet zo gemakkelijk meer verloopt als vorig jaar. Maar dat heeft volgens mij meer te maken met dat we een ander soort team hebben als vorig jaar. Er zijn belangrijke mensen weg gegaan en gelukkig kwamen/ komen er ook weer een paar terug maar zo start je wel een nieuw seizoen voetbal en dat geeft toch wat onwennigheid en dat zie je weer terug in de resultaten.”
Wat heb jij met de Premier League: ‘Ik heb op zich niet zo heel erg veel met de Premier League maar het voetbal in Engeland vind ik mooi om naar te kijken. Als ik een club moet noemen waar ik wel wat mee heb is het Arsenal. Het is namelijk een mooie en degelijke club en de echte sportheld van Arsenal is natuurlijk Tony Adams.”
Vaak wordt gezegd, in Nederland kunnen we niet meer verdedigen. Is dat onzin of kern van waarheid: ‘ Ik denk dat hier wel een kern van waarheid inzit maar hoe dat komt en waar dat in zit weet ik niet precies. “
Wat vindt jij een onderschatte voetballer in de eredivisie en waarom: ‘Wat ik een onderschatte voetballer vind is natuurlijk Henk veerman. Als je bijvoorbeeld kijkt naar vorige week vrijdag van Heereveen kon je wel zien dat hij belangrijk is in de aanval. En het is natuurlijk gewoon mijn Idool omdat ik daar qua uiterlijk veel op lijk.”
Ik zag op je facebook het embleem van Ajax voorbij komen. Waarom denk jij dat Ajax dit seizoen landskampioen gaat worden: Ja deze vraag vond ik best vreemd ik vond nergens een embleem van Ajax maar misschien was dat wel een hele ouwe foto. Maar wie er dit jaar kampioen wordt durf ik niet zo één twee drie te zeggen omdat de top drie qua punten nog dicht bij elkaar staat.”
Klaas van der Ploeg is als trainer: ‘Een prima trainer die zeer betrokken is bij de club.”
Het kersttoernooi van FC LEO is: ‘Machtig mooi! Iedereen kent elkaar en het voetballen in de zaal is ook fantastisch.”
Wat heeft Jop Gerrits met carnaval: ‘Carnaval vind ik één van de mooiste feesten van het jaar omdat dat het dan gewoon duvels gezellig is.”
Natuurgras of kunstgras: ‘Natuurgras.”
PSV is voor de volgende ronde in de Champions League gekoppeld aan Atletico Madrid. Hoeveel procent kans heeft PSV volgens jou op het bereiken van de volgende ronde: ‘Ik denk dat PSV ongeveer 35% kans heeft om er een gelijkspel hier uit te krijgen. Ik hoop natuurlijk winnen voor Nederland maar ik denk dat dit net even een maatje te groot voor hen is. Maar ja je weet het nooit.”