Dames in het amateurvoetbal:Grieta Keurentjes, vrijwilligster SV Bedum: Veel ouders zien een voetbalclub als kinderopvang."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In het amateurvoetbal zijn veel dames actief als vrijwilligster in welke functie dan ook. Puurvoetbalonline wil daar wat meer aandacht aan besteden in de rubriek: ‘Dames in het amateurvoetbal’. De volgende in deze rubriek rij is Grieta Keurentjes, vrijwilligster binnen SV Bedum.
image 2015 12 15 1
Grieta, jij bent als vrijwilligster actief binnen SV Bedum. Wat was voor jou de reden om vrijwilliger te worden: ‘Vrijwilligster worden was eigenlijk vanzelfsprekend toen mijn zoon Kas ging voetballen. Er waren toen (nu nog) tekort aan vrijwilligers en ik vind dat je als ouders ook verantwoordelijk bent voor een gezonde vereniging die hoofdzakelijk door vrijwilligers wordt gerund. Met ons betrokken en verbonden te voelen komen we een heel eind want de vereniging is een gemeenschap waar we samen de schouders onder moeten steken. Ook zijn de sociale contacten natuurlijk erg leuk!”
Wat doe jij als vrijwilligster binnen de vereniging:‘ Toen ik de eerste ledenvergadering bijwoonde was oa de kantine vrijwilligers een groot probleem. Zo groot dat bv de keuken dicht moest op zaterdag. Ik dacht dat is zonde dat zijn juist mooie inkomsten voor de vereniging. Dus ik doe hoofdzakelijk de kantine. En het is ook nog leuk ook!”
Ben jij zelf actief geweest als voetbalster of in een andere sport: ‘‘Nee ik heb zelf niet gevoetbald, ik kom wel uit een voetbal gezin. Zelf deed ik aan vroeger korfbal en nu loop ik 2-3 keer per week hard.”
Op vrijdag 13 november werd de wereld opgeschrikt door de aanslagen in Parijs. Moet daarom het EK volgend jaar wel in Frankrijk gehouden worden: ’Ja ik denk dat het gewoon in Frankrijk moet plaatsvinden, je moet niet wijken voor terrorisme.”
Welke drie nummers moeten wat jou betreft in de top 2000: ‘Dat is moeilijk er zijn zoveel goede en mooie nummers, de nieuwe top 3 is ook prachtig! Maar de nummers waar ik de radio altijd iets harder van zet zijn: Phil Collins - In The Air Tonight. U2- Sunday Bloody Sunday. Coldplay- The Scientist
Britse bommenwerpers hebben hun eerste luchtaanvallen op Syrië uitgevoerd. Denk jij dat bommen het IS-probleem op gaan lossen: ‘Nee, er moeten gesprekken komen en in het uiterste geval bommen werpen.”
Ben jij een ‘voetbalvrouw’ die de eredivisie op de voet volgt of: ‘Nee ik volg de eredivisie niet, mijn zoon is helemaal op FC Barcelona gericht en raakt er niet van over uitgepraat, dus daar weet ik alles van.”
Studio Voetbal of Voetbal Inside: ‘Als ik moet kiezen dan Voetbal Inside. Ik kijk het niet vaak en zeker niet als er leuke programma's of series op de tv zijn.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Naast gezinsmanager (man en 2 kinderen) werk ik in een cadeauwinkel in het UMCG. Het is een hele diverse winkel met lectuur, snoep, wenskaarten en cadeauartikelen. Ook help ik af en toe op de school van de kinderen als creamoeder en luizenpluizer. Verder mag ik graag lezen.”
Steeds vaker wordt er gezegd, de huidige generatie onvoldoende wil investeren in zijn/haar hobby wat het voetballen toch is: ‘Bij Kas is dat zeker niet het geval, hij leeft voor voetbal en binnen onze club vind ik dat er zeer veel tijd word besteed aan het motiveren van de jeugd, waardoor er binnen alle teams (leiding en kids) alles in het werk wordt gezet om daar waar mogelijk is lekker te voetballen.
Begrijp jij dat clubs steeds moeilijker vrijwilligers kunnen vinden: Ja daar lopen wij helaas ook tegenaan. De ouders zijn steeds minder betrokken bij de sport van hun kind en zien de zaterdagochtend voetbal als leuke kinderopvang. Verder denken ze dat ze het zelf erg druk hebben met hun overvolle agenda's. Want het samenzijn en iets doen met je kind is volgens mij niet allen leuk maar zorgt ook voor ontspanning. En het aanbod in de vrijetijdsbesteding is erg groot. Terwijl een paar uur in de maand ook helpen is. Want Samen is niet alleen!
Met welke Nederlandse trainer die in het binnen of buitenland actief is zou jij wel een avondje uit willen en waarom: Foppe de Haan. Volgens mij is het een leuke nuchtere man met een groot voetbalhart!”
Wat heb ik niet gevraagd maar wil je nog wel graag vertellen: ‘Ik vind het leuk dat je de vrijwilligers onder de aandacht brengt. Met mij zijn er namelijk heel veel mensen achter de schermen die zich inzetten voor hun club!”