Rik Duimering (Noordpool): 'Ik maak me soms boos om de commentaren langs de lijn."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

 Rik Duimering is een van de vele vrijwilligers die bij een amateurvoetbal regelmatig als assistent-grensrechter fungeert. Dit doet hij bij de voetbalvereniging Noordpool in zijn woonplaats Uithuizen. Daarnaast voetbalt hij zelf op zondag in het eerste elftal van Usquert. Aan Rik stelde Puurvoetbalonline een aantal vragen die betrekking hebben op zijn taak als assistent-scheidsrechter, wat de ambitie van Noordpool moet zijn en wat hij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie vindt
Rik Duimering
 Rik jij bent als vrijwilliger actief binnen Noordpool ben jij zelf ook als voetballer actief: ‘Ik ben in de D'tjes begonnen bij Noordpool. De laatste drie seizoenen heb ik niet gevoetbald  i.v.m steeds terugkerende  hamstring blessures. Vanaf het begin van dit seizoen voetbal ik op zondag bij VV Usquert 1.”
Een van jouw vrijwilligerstaken is assistent-scheidsrechter bij het 1e elftal. Word je langs de lijn niet ‘doodmoe’ van het commentaar wat je krijgt te horen: ‘Soms wel. Je krijgt soms de gekste dingen naar je hoofd geroepen. In de meeste gevallen reageer ik daar niet op en doe ik net alsof ik niets hoor. Soms word ik wel eens chagrijnig of boos waardoor ik wel reageer. Wat ik natuurlijk beter niet kan doen. Maar bij voetbal hoort emotie waarbij ook nog eens komt dat je het als grensrechter nooit goed kunt doen in andermans ogen.”
De Graafschap en Cambuur hebben helemaal niets in eredivisie te zoeken: ‘Cambuur speelt onder Henk de Jong leuk voetbal al hebben ze nu af en toe beetje pech. Maar Cambuur hoort wel in de eredivisie. De Graafschap heeft leuke voetballers maar die halen het niet in de eredivisie en zijn dus niet eredivisie waardig.”
Wat doe je in het dagelijks leven:  Ik werk bij Koskamp automaterialen b.v.  Daar verzorg ik de bezorging naar de diverse garages.
Oud-voetballer Jan Bos, de vader van o.a Rick, plaatste de opmerking, in Uithuizen behoort eigenlijk een derdeklasser te spelen. Deel jij die mening: ‘Ja die deel ik zeker. Vooral met de jongere jongens die nu in het eerste elftal spelen en de jongens die er al wat langer voetballen, zoals Johan Kluin en Jos Klip, moet dat op termijn mogelijk zijn.
Wat heb jij met Borussia Dortmund: ‘De sfeer die je meemaakt in het stadion daar is geweldig. Ik ben er zelf 2 keer geweest maar das echt super. Sindsdien ben ik Dortmund intensief gaan volgen.
Er gaan steeds meer geruchten dat clubs willen dat er in de eredivisie op dezelfde ondergrond gespeelt wordt. Dit gaat wel/niet lukken: ‘Ik denk dat het niet gaat lukken omdat er ook bepaalde teams zijn die al op kunstgras voetballen en teams op gewoon gras. Dus ik denk dat het niet doorgaat dat ze allemaal op dezelfde ondergrond gaan spelen.”
Jouw favoriete muziekkeuze is: ‘Dat is zeer divers . Wat ik dagelijks luister in de auto is vaak Radio NL of mijn favoriete band Volbeat. Dat is een hardrock band uit Denemarken.”
FC Groningen-coach Van der Looi verkondigde na het duel tegen Braga wel/geen gebakken lucht dat het ‘experiment’ met Tibbling op ‘10’ geslaagd was: ‘Daar kan ik geen antwoord opgeven. Ik heb die wedstrijd niet gezien.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in het betaald voetbal en waarom: Simon Tibbling. Die is echt goed ook al hoor je niet vaak zijn naam. Die gaat het denk ik nog ver schoppen.