Jan Willem Bruins(De Heracliden): 'Ik speelde nog nooit twee seizoenen op dezelfde positie."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jan Willem Bruins ziet zich als een multifunctionele speler binnen de eerste selectie van De Heracliden. og nooit speelde hij twee seizoenen achtereen op eenzelfde positie zo bleek in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de voetballer die VV Groningen kampioen van 3C ziet worden.
 Janwillem Bruins
Jan Willem, jij voetbalt voor De Heracliden. Daar is jouw loopbaan ook begonnen: ‘Dat klopt niet helemaal, ik ben begonnen in de F’jes van Noordpool UFC. Hier heb ik tot ongeveer mijn 14e gevoetbald, hierna ben ik overgestapt naar SV de Heracliden. “
Met De Heracliden nemen jullie op dit moment een zesde plaats in. Dat is waar jullie behoren te staan of: ‘Ik denk inderdaad dat wij met deze selectie in de middenmoot thuishoren. De laatste jaren hebben wij wat kwaliteit moeten inleveren. Ook beschikken wij over een smalle selectie, bij blessures wordt het vaak puzzelen.”
FC Groningen bereikt de play-offs wel/niet: ‘Ik ga er wel vanuit dat de FC de play-offs haalt dit seizoen. Dat zijn ze naar mijn mening met dit team ook verplicht. Alleen is het voetbal vaak nog niet goed genoeg.”
Wat is Jan Willem Bruins voor type voetballer: ‘Deze vind ik lastig, ik heb eigenlijk mijn gehele voetballoopbaan nog geen 2 seizoenen op dezelfde positie gespeeld. Ene week stond ik op het middenveld andere weken weer achterin. Wat dat betreft ben ik een multifunctionele speler.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijks leven ben ik Werkvoorbereider/Service coördinator bij een revisiebedrijf in Hoogezand. Dit is vooral gericht op de olie en gas industrie.”
Trainer Jan Medema vertrekt na dit seizoen als trainer. Wat voor type trainer moet er als zijn opvolger komen: ‘Dat klopt, ook al vond ik de samenwerking met Jan Medema wel prettig. Ik denk dat wij behoefte hebben aan een trainer die weet wat hij wil met dit team en vooral boven de groep staat.”
FC Groningen moet na dit seizoen wel/geen afscheid nemen van Erwin van der Looi: ‘Ik denk wel dat het verstandig is na dit seizoen afscheid te nemen van Eewin van der Looi, ook al doet hij het qua resultaten niet heel slecht. Vorig jaar natuurlijk nog met de FC de beker gewonnen. Echter heeft het dit seizoen qua voetbal niet over, het spel is vaak niet om aan te zien, ik denk dat ze wel gebaat zijn bij wat vers bloed.”
De houding van ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang zorgt voor grote vraagtekens binnen de club. De Chinees zou 3,7 miljoen euro overmaken aan de Haagse club, maar is plotseling onbereikbaar. Dit wordt wel/niet de ondergang van ADO: ‘Ik durf niet te zeggen of dit de ondergang van ADO wordt, ik ben wel van mening dat ze risico hebben genomen om met een Chinese investeerder in zee te gaan. Dit is altijd maar afwachten wat er terecht komt van de gemaakte afspraken. In het ergste geval kan dit natuurlijk nadelige gevolgen hebben voor de club. “
Na Siemen Mulder heeft nu ook Chris Mulder zijn eerste wedstrijden in de Jupiler League gefloten. Had jij dat verwacht: ‘Dit had ik wel verwacht, ik ken Chris persoonlijk ook goed. Ik ben wel eens met hem mee geweest als hij ergens een wedstrijd moest fluiten en wij zelf vrij waren. Ik wist dat Chris een goede scheidsrechter kon worden, alleen dat het allemaal zo snel ging had ik niet verwacht.”
Ben jij ook nog anders dan als speler actief voor De Heracliden: ‘Momenteel ben ik alleen als speler actief bij de Heracliden.”
De laatste weken worden de FIFA-bobo’s bij bosjes opgepakt. Eindelijk maar toch of dweilen met kraan open: ‘Eindelijk maar toch, op deze manier wordt het voetballen de dupe van deze mannen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren, wat mij betreft kun je hier niet hard genoeg tegen optreden.”
Wie zie jij bij jullie in 3C kampioen worden en waarom: ‘Ik zie VV Groningen wel kampioen worden in deze klassen, goede ploeg met veel kwaliteiten, ze blijven hun wedstrijdjes winnen.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Ryan Thomas van PEC Zwolle, vind ik een leuke beweeglijke voetballer. Met zijn jonge leeftijd denk ik dat hij nog wel een stapje omhoog kan ik het Nederlandse voetbal.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Kijk eigenlijk naar geen een van de twee, maar als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar Voetbal Inside.”

:

-