Mijn moment van het weekend: ''Jaap en Dirk, twee echte Lopsters ....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bijna bij ieder duel waar ik voor de Ommelander Courant aanwezig ben gebeurt er wel iets wat het schrijven van een artikel waard is. Iets wat ik vanaf nu wat vaker met de bezoekers van Puurvoetbalonline wil gaan delen.
Johan Staal
Zaterdag was ik aanwezig bij het duel Poolster-SC Loppersum. Een duel in de derde klasse C tussen een in de onderste regionen vertoevende thuisploeg en een Loppersum dat het verrassend goed doet in deze volgens iedereen zware competitie. Er was redelijk wat  publiek richting Spijk gekomen voor een op papier leuk duel. Onder de toeschouwers waren ook Dirk Vink en Jaap Danhof die als trainer van Loppersum voor eeuwig als succesvol in de annalen zullen staan. Vink bracht de Lopsters van de vijfde naar de derde klasse en Danhof zorgde voor  de stap naar de tweede klasse. Beide mannen leverden een prestatie van formaat waar in Loppersum  met respect over gesproken wordt. Dirk Vink is trainer in ruste zoals dat heet en Jaap Danhof is als trainer van Noordster aan een tot nu toe zeer succesvol eerste seizoen bij zondag tweedeklasser Noordster bezig. Beide mogen voetbaldieren genoemd worden waarbij de aanwezigheid van Jaap ook nog eens gerechtvaardigd werd door de aanwezigheid van zoon Ruben die als ‘kapitein’ van de Lopsters een uitstekende wedstrijd speelde.  
Tijdens de wedstrijd verloor ik beide mannen een beetje uit het oog omdat de wedstrijd genoeg afleiding bood. Er gebeurde namelijk van alles in Spijk. Prachtige reddingen van beide keepers, stevige duels, ‘zuigpartijen’ vanuit het publiek richting de assistent-scheidsrechters, alles was aanwezig op en rond het hoofdveld in Spijk. Na een enerverende pot voetbal, waarin de 1-3 ook prima anders hadden kunnen zijn, zag ik Jaap Danhof en Dirk Vink terug. Beide stonden ze  van blijdschap op SC Loppersum-trainer Henk Buikema in  te ‘ beuken’. Zo blij waren beide oud-trainers met de overwinning van ‘hun’ Loppersum waar beide nog steeds vol vuur over kunnen spreken. Twee prachtige mannen die oprecht genoten van hun collega die als dorpsgenoot ‘gewoon’ doorgaat met dat wat Dirk Vink en Jaap Danhof ook lieten zien. Met een op papier kleine vereniging  prima resultaten behalen.