Ingmar Vos(v.v. Eenrum): 'De KNVB is een amateuristisch zootje."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Sinds kort is Ingmar Vos een van de verslaggevers die ergens langs de lijn staat om voor de Ommelander Courant een verslag van een amateurvoetbalwedstrijd te maken. Aan mijn 43 jaar jongere ‘collega’ stelde ik een aantal vragen want naast verslaggever is de in Wehe Den Hoorn woonachtige Ingmar op nog veel meer fronten actief.
image 2015 12 07 2
Ingmar jij voetbalt in de C1 van Eenrum maar was ook keeper. Hoe zit dat precies: ‘Ik keepte tot begin van dit seizoen bij de B1 van Eenrum. Tegenwoordig ben ik centrale middenvelder in de C1. Wij staan op dit moment eerste en kunnen zaterdag 5 december tegen Warffum kampioen worden, mits we winnen. Alleen tegen Kloosterburen hebben we de punten laten liggen wat mede kwam door wat arbitrale invloed.”
Speel jij al vanaf de F-junioren voor Eenrum: ‘Ik ben als E- junior begonnen met voetballen bij FC LEO. Na de C2 ben ik overgestapt naar VV Eenrum waar ik inmiddels een aantal jaar voetbal. Ik fluit daar ook wedstrijden van de D en Dames 1, en ik zit verder in de jeugdcommissie.”
Sinds kort zijn we 'collega’s' nu ook jij voetbalverslagen schrijft voor de Ommelander Courant. Wat deed jou besluiten om dat te gaan doen: ‘ Ik ben al een klein jaar actief als fotograaf bij De Vries media. Die levert foto’s aan alle landelijke en regionale media, waaronder de Ommelander Courant. Ik zag laatst een advertentie dat ze nog een sportverslaggever zochten en dacht: dit is mijn kans. Ik vind het leuk als betaalde hobby. Ik denk niet dat ik er later mee verder ga, maar wie weet.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde doelman in de eredivisie en waarom: ‘ Sergio Padt van FC Groningen vind ik erg ondergewaardeerd. Hij keept goede wedstrijden en heeft een fijne manier van keepen. Hij kan best doorgroeien naar een hoger niveau en dat gun ik hem ook.”
De Bundesliga of de Premier League: ‘De Premier League. De manier van spelen is in Engeland leuker om naar te kijken. Het spel is wat feller, en dat wordt ook geaccepteerd door de arbitrage. De sfeer in de stadions is natuurlijk ook ongeëvenaard. “
Dat Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal zijn contract met drie jaar verlengd zag worden is wel/geen afgang: ‘Wel. Zoals het nu gaat bij de KNVB kan niet. Het komt over als amateuristisch zootje. Dat is iets wat niet alleen bij het nationale elftal te zien is. Ook op amateurniveau komt de KNVB vaak niet serieus over. Misschien moeten ze eens beginnen met het zoeken van een goede bondscoach.”
Louis van Gaal is wel/niet aan zijn laatste seizoen als manager van Manchester United bezig: ‘ Ik vrees van wel, maar ik hoop het niet. De resultaten zijn geweldig de laatste tijd, maar hij is wel dé man voor Manchester.”
Jij hebt naast het voetballen en het schrijven van verslagen nog een hobby. Kun je daar wat over vertellen: ‘Ik maak voor De Vries media foto's voor de media in Nederland. Mijn foto's zijn regelmatig terug te vinden op RTV Noord, DvhN en in de Ommelander. De foto's lopen uiteen van ongevallen en branden tot sinterklaasvieringen. Veel mensen verbaast het dat ik daar geld mee verdien.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Ik kijk eigenlijk niet zo vaak voetbalprogramma's, maar Studio Voetbal spreekt mij meer aan, ondanks dat Jack van Gelder weg is.”
De gelekte Doyen-documenten zijn volgens de oud-voorzitter van FC Twente Joop Munsterman vals. Geloof jij de oud-voorzitter: ‘Ik weet niet goed wat ik er van vinden moet. Munsterman is een hele goede man voor Twente geweest. Hij heeft ze kampioen zien worden en heeft ze uit de put getrokken. Ik zie hem hier niet voor aan eerlijk gezegd en denk misschien wel een beetje dat ze inderdaad vals zijn.”
Wie wordt er dit seizoen landskampioen en waarom: ‘Feyenoord. Ze hebben een individueel goed team, maar moeten dr juiste draai nog even vinden. Ik denk dat als ze die draai gevonden hebben, ze een hele grote kans maken op het kampioenschap. PSV en Ajax kunnen het dit jaar niet waarmaken denk ik.”
Met wie wil jij wel een dagje ruilen en waarom: ‘Met Sergio Padt zou ik wel eens willen ruilen. Het lijkt me geweldig om een keer in een volle Euroborg te mogen spelen.”