'Geen amateurvoetbal' met scheidsrechter Jan Venema: De beveiliging in de Euroborg deugt voor geen meter!"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ komen personen uit de amateurvoetbalwereld aan het woord die vragen en stellingen voorgelegd krijgen die geen betrekking hebben op het amateurvoetbal. Er wordt ze van alles gevraagd maar niets over het amateurvoetbal. De volgende in de rij is scheidsrechter Jan Venema. Ook de arbiter uit Winsum nam bij het beantwoorden van de vragen en stellingen geen blad voor zijn mond wat ook precies de bedoeling is van de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’.

 Jan Venema
De Graafschap en Cambuur hebben helemaal niets in eredivisie te zoeken: ‘Op dit moment volgens de stand niet, maar we zijn nog maar halverwege en er kunnen nog veel gekke dingen gebeuren. Als zal de begroting wel mede bepalend zijn. Ze komen kwaliteit tekort”
Het ‘nieuws’ rond Sabia en haar wel /niet baby is:  ‘Vervelend tot en met. Laat dat mens gewoon met rust.”
Poetin zei in zijn ‘troonrede’ dat Rusland spijt krijgt van het neerhalen van een Russisch vliegtuig. Dat betekent volgens jou: ‘Poetin wil zijn spierballen laten zien aan de wereld. Hij roept wel maar dat is gebruikelijk net als het import verbod. Ik zou willen dat hij bij de MH17 ramp ook eens zijn spierballen zou laten zien.”
Dat PSV de enige club is die overwintert in Nederland komt wel/niet door de hoeveelheid kunstgrasvelden in de eredivisie: ‘Hier komt het verschil in de begroting ook tot uitdrukking en niet het wel of niet spelen op kunstgras. Hoewel ik wel voorstander ben van “gewoon gras” Trainen op kunstgras trouwens prima.”
Vorige week werd er weer een groot kinderpornonetwerk opgerold. Dat is op dit moment wel/niet een nog groter gevaar voor de samenleving dan de IS: ‘Er leven in deze wereld nu eenmaal een hoop 'zieke mensen' die niet van kinderen af kunnen blijven. Uitroeien met wortel en al net als met de IS.”
De UEFA gaf FC Groningen een boete van 28.000 euro voor onder ander vuurwerk in het stadion tijdens duel tegen Liberec. Slapende beveiliging of: ‘Beveiliging in Groningen deugt voor geen meter. Ik moet een zakje met boterhammen laten zien als ik het stadion in kom en de Z side sleept ongestoord bergen vuurwerk mee.”
Dat FC Twente dreigt om te vallen is wel/niet eigen schuld dikke bult: ‘Bij Twent blijkt maar weer dat als je boven je stand leeft je altijd de rekening krijgt gepresenteerd. Doe maar gewoon en houd je aan je budget.”
De contractverlenging van Bert van Oostveen behoort wel/niet tot de grootste blunders in 2015: ‘Dat Bert van Oostveen geen zelfreflectie heeft was bekend, daarom stapt hij niet uit zichzelf op. Maar dat de RvC hem een nieuw contract geeft is een blunder van de bovenste plank.”
Staatssecretaris Martijn van Dam wil de verkoop van vlees tegen stuntprijzen niet verbieden. Ben jij het daar wel/niet mee eens: ‘De stuntprijs is het gevolg van een overbezette markt. Ze moeten daar maar eens goed naar kijken.”
Dat Gordon stopt als zanger bezorgt jouw wel/geen slapeloze nachten: ‘Naar mijn idee had jij gewoon niet moeten beginnen. Ramp van de eerste orde.”
Er is op dit moment ruim 24. 000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat verbaast jouw wel/niet: ‘Verbaasd mij niet. Ik ben benieuwd hoeveel gewonden dit keer het ziekenhuis opzoeken.”
Jouw favoriete muziekkeuze is: ‘ Venice, Meat Loaf en Status Quo
Louis van Gaal maakt het seizoen wel/niet af bij Manchester United omdat:  ‘Zolang de resultaten blijven komen  zal hij wel blijven zitten anders is het snel met hem gebeurt.”
De zussen en ex-vriendin van Willem Holleeder leven geen vijf jaar meer: ‘Dat weet ik niet ik hoop het wel voor ze. Hoewel ik van de getuigenbescherming in Nederland niet zo,n hoge pet op heb.”
Wat vind jij een ondergewaardeerde scheidsrechter in het betaald voetbal en waarom: ‘Jochem Kamphuis. Spelregeltechnisch altijd de juiste beslissing alleen niet zo,n ‘gladde ‘ als Nijhuis Blom etc.”