Christiaan Buntjer(Corenos ):' Van keeper naar voetballer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Christiaan Buntjer maakte dit seizoen een opvallende ‘move’. De oud-doelman van o.a. De Pelikanen en Neptunia maakte namelijk de  overstap  naar Corenos. Niet als doelman maar als veldspeler. Over het hoe en waarom vertelt hij in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline had met de als voetballer die bij Corenos aan een nieuwe uitdaging begint.

 Christiaan Buntjer

Christiaan  , ik zag jouw naam bij de selectie van NEC Delfzijl staan maar las ook , nieuwe uitdaging bij Corenos verklaar je nader: ‘Het seizoen 2014/2015 ben ik grensrechter geweest van het 1e  elftal van NEC Delfzijl omdat ik een blessure aan mijn schouder had (uit de kom ). Maar omdat ik graag betrokken wou blijven bij de selectie werd ik assistent-scheidsrechter. Prachtig seizoen meegemaakt. Kampioen in de 3e klasse C geworden met een team dat voor het eerste met elkaar voetbalde. In de voorbereiding op seizoen 2015/2016 ben ik weer gaan keepen. Helaas liet mijn schouder me weer in de steek en is van het keepen niets meer van terecht gekomen. Ik ben bij Corenos terecht gekomen omdat ik daar een paar keer een feestje had. Ik voelde mij er direct thuis bij mensen die daar al jaren zitten. Ik werd direct in de groep meegetrokken en dat had ik minder bij NEC Delfzijl. Wat dat betreft kun je zien dat Corenos een hechte familieclub is. De gezelligheid en het respect voor elkaar is erg hoog en dat vind ik gewoon mooi aan deze club. Door mijn schouderblessure heb ik besloten om als veldspeler door te gaan en waar ik terecht kom zie het wel. Natuurlijk hoop je het 1e  elftal te bereiken, Maar je bent niet voor niets keeper geworden he. Haha.”
Voor je bij NEC Delfzijl terecht kwam speelde je voor De Pelikanen, Godlinze en Neptunia. Bij welke club speelde jij in de jeugd: ‘Ik heb mijn jeugd bij VV de Pelikanen doorlopen. Een mooie tijd gehad met leuke spelers die nu bijna allemaal in het 1e elftal spelen. “
Ben jij vanaf de jeugd al doelverdediger: ‘Ik was vanaf de F pupillen al doelverdediger, ik wou ook niks anders. Keepen blijft het leukste wat er is. Lekker vies worden in de modder, heerlijk. Maar helaas is dat nu anders gelopen Shit happens
Voor Cambuur begint het er na het verlies tegen De Graafschap wel heel erg beroerd uit te zien: ‘Dat klopt, erg jammer voor Cambuur. Heb wel een zwak voor Cambuur omdat ik Henk de Jong een geweldige man vind. Een mooi mens om mee te werken lijkt mij.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik werk Bij PHI Logistics in Farmsum. Daar ben ik order picker/verzamelaar voor klanten die geurtjes bij het bedrijf bestellen.”
Wat zijn jouw verdere hobby’s naast het voetballen: ‘Ik mag graag lekker darten als ik daar tijd voor heb. Een beetje gamen en lekker opstap gaan met vrienden.”
Van welke trainer heb je tot nu toe in je carrière het meeste geleerd: ‘ Ik heb met verschillende trainers gewerkt. Maar van twee trainers heb ik echt iets geleerd. Ik heb heel kort met Richard Nuus gewerkt bij VV de Pelikanen, die liep daar stage volgens mij, en die man heeft heel verstand van het spelletje.( niet voor niks kampioen met WVV zondag 1e klasse) En mijn oude keepertrainer Jaap Kiewiet, dat is echt een geweldige man. Rustig legt dingen goed uit zoals wat je al keeper moest doen. Hoe je positie in de goal moest zijn. Heel veel van geleerd van deze twee mannen!”
Max Verstappen wordt tussen nu en vijf jaar wereldkampioen Formule1: ‘Nou laten we hem maar geen druk opleggen. Deze jongen heeft bijzonder veel talent, meer als zijn vader vind ik. Maar de kans is er zeker dat hij het gaat worden. Alleen vind ik een ding jammer, Dat Jos (zijn vader) er steeds bij is, ik erger me kapot. Ik denk dat Max wel persoonlijkheid voldoende heeft om zelf beslissingen te nemen. Pa profiteert hier duidelijk een beetje van het talent van zijn zoon.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen van Nederland en waarom: ‘Ik hoop natuurlijk Feyenoord. Alleen denk ik toch PSV. Die hebben een brede selectie en kunnen blessures opvangen al spelen ze nog niet constant. Maar na de wedstrijd tegen Manchester United is het vertrouwen weer groot in Eindhoven.”
Danny Blind had wel iets meer respect mogen tonen voor Robin van Persie: ‘Ik vind het wel goed zo. Dat gezeur om het Nederlands Elftal. KNVB is Ajax, Danny Blind is Ajax. Zolang die man nog trainer is, kijk ik der niet eens meer na. Maar voor de topscoorder allertijden mag je wel wat respect tonen vind ik. Maar de Robin van Persie Van Manchester United zie je niet meer. Erg jammer!”
Na ‘Parijs’ wordt het nooit meer hetzelfde in de voetbalstadions: ‘Ja verschrikkelijk wat er is gebeurd. Mensen durven niet meer na het stadion. Het wordt inderdaad niet meer zo zoals het was. Maar wat doen wij als 'gewone' volk eraan. Wij kunnen niks doen tegen dit soort terreuraanslagen.”
Wat is een overgewaardeerde keeper in de eredivisie: ‘Cillissen Ik vind hem uitstekend hoor, maar sommige zeggen het is de nieuwe Van de Sar. Ik kan je een ding vertellen. Hij is goed, maar wordt nooit zo goed als Van der Sar.”
Dat waarschijnlijk alleen PSV overwintert in Europa is een schande voor het Nederlandse Voetbal: ‘Nee, dat is geen schande. Nederland is een opleidingsland voor talenten die we toch niet kunnen behouden voor top landen zoals Engeland, Duitsland, Spanje etc. Het heeft allemaal met geld te maken, als Manchester United 300 miljoen euro mag besteden en PSV bijvoorbeeld 65 miljoen dan zegt dat genoeg.”
Wat wil jij nog graag vertellen maar heb ik niet gevraagd: ‘Bedankt voor het interview Johan. En ik wil toch nog graag zeggen, wees welkom bij Corenos zodat je als buitenstaander kunt zien wat voor gezellige club Corenos is!”