Ferry Vos (vVVSV'09): 'Helaas zullen er in de toekomst steeds minder sportverenigingen overblijven."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ferry Vos is naast voetballer van VVSV’09 ook verder actief binnen de club. Was hij in voorgaande jaren elftalleider van het tweede en de E2, dit seizoen maakt hij onderdeel uit van de sponsorcommissie van de Ulrumers. Dat en nog veel meer vertelde de motorliefhebber in het vraaggesprek dat Puurvoetbalonline met hem had.

 image 2015 12 02
Ferry, jij speelt voor het tweede team van VVSV’09. Maar VVSV’09 is niet de club waar jou loopbaan als voetballer begon: ‘ Klopt, ik heb een seizoen bij FC LEO in de F-jes gevoetbald. De rest van mijn jeugd heb ik samen met neef Ludolf doorgebracht bij vv Kloosterburen. In Kloosterburen heb ik een prachtige tijd gehad.
Ben jij behalve als voetballer ook verder nog actief binnen de vereniging: ‘Ik ben de afgelopen twee seizoenen medeleider geweest bij het 2e elftal en afgelopen seizoen ook bij de E2. Momenteel maak ik deel uit van de sponsorcommissie.”
In het Europa League-toernooi waren de prestaties van FC Groningen niet best. Had jij dat verwacht: ‘ Je wist dat de FC het op Europees niveau lastig zou krijgen. Maar je hoopt natuurlijk op het beste. Het blijft toch je club.”
Dat het eerste elftal van VVSV’09 dit seizoen nog geen duel heeft gewonnen heeft als oorzaak: ‘Er zijn nogal wat spelers vertrokken afgelopen seizoen. Dit is aangevuld met jongens uit het 2e en de jeugd. Je moet opnieuw beginnen om een elftal te smeden en een collectief te vormen. Er zaten ook een aantal "net niet" wedstrijden bij, dat was jammer. Deze competitie is verder ook niet een van de makkelijkste.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik werk bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inmeten, vervaardigen en monteren van isolatiematrassen in vrijwel alle voorkomende industrieën. Hoofddoel is energiebesparing en veiligheid.”
Van der Looi wordt door velen gezien als een trainer die zijn team niet echt beter maakt. Deel jij die mening: ’Dat ze de beker pakten was natuurlijk mooi. Maar het is te verdedigend ingesteld. Ik zie liever een frisse, aanvallende coach komen.”
Hoe kijk jij aan tegen het 35+ en 45+ voetbal aan: ‘Een prachtige competitie. Ik heb als gastspeler drie wedstrijden meegespeeld met vvsv'09 35+. De wedstrijdlocaties zijn allemaal in de buurt en je komt veel bekenden tegen van vroeger en nu. Voetbal met een "lolletje " en ook de 3e helft doet het zeer goed.”
Hoe jammer is het dat de fusie tussen UVV’70 en Zeester op een mislukking is uitgelopen: ‘Natuurlijk is dat jammer, maar gedane zaken nemen geen keer. Vooral voor de jeugd is het erg jammer. Daar hadden mooie elftallen uit kunnen voortvloeien met brede selecties.”
Is het verstandig om volgend jaar het EK in Frankrijk te organiseren: ‘Er kan in een ander land binnen de EU ook iets gebeuren. Dat het in Frankrijk gespeeld word geeft wel weer een signaal af. Terreurdreiging zal voorlopig wel aan de orde blijven.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘ Ik kijk beide eigenlijk niet Doe maar VI, puur om Van der Gijp zijn geintjes.”
Jou omslagfoto op Facebook laat een prachtige racemotor zien. De motorsport is een duidelijke hobby van je: ‘Klopt'. Een Moto GP vind ik prachtig, evenals de WSBK alleen wordt dat niet altijd uitgezonden. Elk jaar gaan we met familie, vrienden en dorpsgenoten naar The Dutch TT. Een van de mooiste dagen van het jaar. De races, de gezelligheid, geweldig!
Wie wordt er volgens jouw kampioen van Nederland en waarom: ‘Ajax heeft een jong elftal wat nog iets beter moet gaan draaien. Feyenoord heeft wat ervaren spelers aangetrokken wat het verschil kan maken. PSV doet het ook keurig op Europees niveau. Moeilijk om nu al te zeggen...(Twente wordt het niet;) Ik denk dat Ajax kampioen wordt dit seizoen.
De gemeente De Marne wordt door velen als een krimpgebied gezien. Denk jij dat er over tien jaar meer of minder dan drie voetbalclubs bestaansrecht hebben: ‘Denk dat het er minder zijn. In het verleden is het aantal sportverenigingen al eens eerder teruggedrukt. In grotere gemeentes en ook in de stad zie je clubs fuseren. Dit zal niet voor niets zijn.”
Dat Voetbalschool Het Verschil bij VVSV’09 de trainers begeleid gaat zich….:’‘Voetbal techniek school is een geweldig initiatief. Ze kunnen met weinig middelen prima trainingen verzorgen. De jeugd die deze training volgt zie je ook vooruit gaan. Voor trainers een ideaal voorbeeld om kinderen van de juiste leerstof te voorzien.”
Met welke Nederlandse sportvrouw wil jij wel een avondje stappen en waarom: ‘Fatima Moreira de Melo. Hockey boeit me niet zo, maar een potje pokeren is leuk.”
Wat wil jij nog graag vertellen maar heb ik niet gevraagd: ‘Bedankt dat je mij hebt benaderd voor een interview.”