Het sterrenteam van Siert Haan(Noorpool/De Heracliden)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Voor weer een nieuwe aflevering van het ‘Sterrenteam’ van benaderde ik Siert Haan. De oud-speler van De Heracliden en Noordpool wilde graag meewerken maar had een wens. Siert vroeg of hij ook een paar spelers mocht opstellen waar hij niet mee had samengespeeld maar hij als nu liefhebber langs de lijn intens van kan genieten. Uiteraard werd dat verzoek ingewilligd en samen kwamen we deze week tot een prachtig ‘Sterrenteam’ van Siert Haan.


image 2015 11 30 1
 Siert Haan met kleinzoon Daan.
Doel: Henk Dijkema: ‘Henk was een zeer degelijke doelman. Maakte weinig fouten en ook niet onbelangrijk, Henk was altijd in voor een feestje.”
Verdediging:
Kees Jonker: ‘Kees was door zijn snelheid lastig te passeren. En kon ook nog eens een beetje voetballen ook.”
Henk Leegte: ‘Henk Leegte was een uitstekende centrale verdediger en een fantastische teamspeler. Samen met Henk ben ik in ’78 kampioen geworden.”
Antoon Velis: ‘Antoon woonde in Delfzijl maar kwam op een gegeven moment met trainer Hans Meijer mee. Antoon verzaakte nooit en kon je er prima bij hebben.”
Albert Brouwer: ‘ Onze voetballende verdediger. Albert wilde altijd voetballen. Dat was niet iemand voor een trap zonder bedoeling.
Middenveld:
Jan van Houten.: ‘ Jan had een gouden pass in zijn benen. Ze zeggen weleens, hij legt hem op zijn stropdas. Dat gold ook voor Jan.      Wat een geweldige voetballer.”
Bart Moes: ‘Ik heb nooit met Bart gevoetbald maar ken hem natuurlijk goed. Bart is een voetballer die door velen wordt onderschat. Toen hij nog in het eerste van Corenos speelde mocht ik hem graag zien spelen.”
Aalderd Duinkerken: ‘Ook met Aalderd heb ik nooit samengespeeld. Een speler die nog steeds heel erg belangrijk voor Corenos is. Aalderd had op een veel hoger niveau kunnen spelen maar is een Corenos-man in hart en nieren. Als trainer zou ik Aalderd altijd als eerste op wedstrijdformulier zetten.”
Roelf van der Land: ‘Met Roelf heb ik niet alleen bij Noordpool veel gevoetbald. Ook na schooltijd waren we altijd bezig. Een, misschien wel de beste, spelers waar ik mee heb samengespeeld.”
Aanval :
Klaas Knot: ‘Klaas was een hele elegante speler en had een prachtige bijnaam. De supporters noemden hem Edelhert. Klaas is een van de spelers die en bij De Heracliden en Corenos heeft gespeeld.”
Robin Zuidema: ‘Wanneer ik Robin zie spelen doet hij  mij aan vroeger denken. Ik  zie   mijzelf in hem terug. Ik was ook een spits die altijd ‘bezig’ was. Dat heeft Robin ook. Hij speelt ook op intuïtie. Een prachtige speler die nog wel hoger kan voetballen dan de tweede klasse:
Wissels:
Harry Tiekstra, Harm Wieringa, Klaas Burema: ‘ Eigenlijk alle drie wel basisspelers maar er mogen maar elf in. Daarom dit drietal op de bank en zoals men altijd zegt, met een goede bezetting van de bank wordt je kampioen”
Trainer: Henk Alkema: ‘Fantastische trainer met meer dan voortreffelijke oefenstof. En een fijn mens ook.”