Niels Oosterhof(v.v. Glimmen):' Reijnen is geen verdediger waar FC Groningen op kan bouwen."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Niels Oosterhof speelt vanaf het seizoen 2010-2011 voor de voetbalvereniging Glimmen. De 23 jarige verdediger kwam toen over van FC Lewenborg. De reden van die overstap, het aanstaande vertrek van trainer Gerrit Marsman, hoe ‘leuk’ of het is om met twee oudere broers in een team te spelen en wie er volgens Niels in zaterdag 3C kampioen wordt komt allemaal tersprake in het vraaggesprek wat Puurvoetbalonline had met de jongste van de broertjes Oosterhof had.

 Niels Oosterhof
Niels, In 2010 maakte jij, als ik goed ben ingelicht, de overstap van FC Lewenborg naar Glimmen: ‘Ja dat klopt. Ik heb in mijn jeugd alle elftallen van FC Lewenborg doorlopen. Alleen in het laatste jaar  als A-junior  kon Fc Lewenborg geen team meer op de been brengen  waar we mee konden presteren. Toen besloot ik om naar Glimmen te gaan.”
Na dit seizoen vertrekt Gerrit Marsman als trainer bij Glimmen. Had jij dat verwacht: ‘Persoonlijk had ik het niet zien aankomen maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen. Als je zolang trainer bent van een club komt er natuurlijk een moment dat je merkt dat de groep toe is aan iets anders en dat je misschien persoonlijk ook toe bent aan wat anders. Vanuit dat standpunt vind ik het een juiste beslissing die Gerrit heeft genomen.”
Jij voetbalt samen met je broers Rick en Tim in een team. Hoe ‘leuk’ is dat als jongste van het stel: ‘Op sommige momenten is dat heel leuk maar er zijn zeer zeker ook momenten geweest dat ik het een stuk minder vond. We kunnen het tijdens trainingen en wedstrijden aardige aan de stok met elkaar krijgen maar dat is gelukkig na afloop snel vergeten.”
Glimmen kwam in het seizoen 2012-2013 uit in de tweede klasse. Dat was te hoog gegrepen of: ‘Het was niet te hoog gegrepen omdat wij op dat moment een selectie hadden die gewoon in de 2e klasse kon meedraaien. Dat hebben wij ook bewezen door in de 2e helft van de competitie meer dan 20 punten te behalen. Alleen hebben we ons in de 1e helft van de competitie te kort gedaan door te lang op dezelfde manier door te voetballen zonder resultaat te halen. We dachten dat we punten zouden behalen door op dezelfde manier te voetballen als we in de 3e klasse deden. Alleen werd het tegendeel snel bewezen. Naar mate we anders gingen voetballen gingen we ook punten halen.”
FC Groningen en Europees voetbal is geen gelukkige combinatie. Dat hij jij wel/niet verwacht: ‘Dat had ik wel verwacht maar niet gehoopt. FC Groningen heeft kwalitatief niet genoeg in huis om te kunnen overwinteren in Europa. Alleen had ik wel gehoopt/verwacht dat Fc Groningen betere resultaten zou gaan halen tegen een volgens mij gelijkwaardig Librec.”
Dat Rick op dit veertien keer heeft gescoord zorgt tegenover zes goals van Tim zorgt voor prachtige grappen in de kleedkamer: ‘Er zullen zeer zeker wel wat grappen gemaakt zijn maar ze zijn niet zo goed geweest dat ik mij ze kan herinneren. Het scheelt natuurlijk ook wel dat Tim aardig wat doelpunten heeft voorbereid voor Rick.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijkse leven studeer ik Integrale veiligheid aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.”
Ik zag jullie vorig seizoen in de nacompetitie twee keer in actie tegen Marum en dacht die gaan via Zuidhorn naar de tweede klasse. Waar ging het fout: ‘Volgens mij duurde het seizoen gewoon net een paar wedstrijden te lang voor ons en konden we niet meer optimaal presteren. En tegen een team als Zuidhorn moet je gewoon optimaal presteren als je daar van wil gaan winnen.”
Jouw vader Jan kon ook aardig voetballen. Wat heb jij als voetballer vaan hem geërfd: ‘Voor zover ik zelf kan oordelen heb ik eigenlijk alleen zijn positie centraal achterin van hem geërfd. Meer dan dat zou ik eigenlijk niet weten misschien kunnen andere mensen daar wat beter over oordelen.”
Wie wordt er kampioen bij jullie in 3C en waarom: ‘VVG, omdat VVG tot nu de beste ploeg is waar we met Glimmen tegen gevoetbald hebben en waar we uiteindelijk ook terecht van hebben verloren.
Wat is volgens jou een overgewaardeerde verdediger in de eredivisie en waarom: ‘Als die echt een overgewaardeerde voetballer is weet ik niet maar Reijnen vind ik op dit moment geen verdediger waar Fc Groningen op moet of kan bouwen.”
Als team heb je een type Rick Oosterhof nodig omdat: ‘Je soms iemand nodig hebt die even net iets meer geeft tijdens een wedstrijd dan de rest van het team.”
We hadden het net over een verdediger maar wat verder volgens jou een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: ‘Luciano Narsingh vind ik een overgewaardeerde voetballer in de Eredivisie. Zijn enige wapen is zijn snelheid en als dat er niet uit komt tijdens een wedstrijd dan komt die ook totaal niet voor in het spel.”
De nieuwe trainer van Glimmen moet: ‘Ambitieus zijn en passen bij een dorpsclub als Glimmen.”