'Geen amateurvoetbal' met Noordwolde-keeper Roelof Bolt : een harde knal in een stadion is niet bepaald sfeerverhogend."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ komen personen uit de amateurvoetbalwereld aan het woord die vragen en stellingen voorgelegd krijgen die geen betrekking hebben op het amateurvoetbal. Er wordt ze van alles gevraagd maar niets over het amateurvoetbal. De tweede in de rij is Noordwolde-keeper Roelof Bolt die bij het beantwoorden van de vragen en stellingen geen blad voor zijn mond nam en wat ook precies de bedoeling van de rubriek ‘Geen amateurvoetbal’ is.

 Roelof Bolt
Is de ‘top drie’, met Ajax, PSV en Feyenoord, in de eredivisie herstelt, of denk jij dat we een andere landskampioen krijgen: ‘ Ik hoop dat Feyenoord het een keer waar gaat maken. Het is de laatste jaren steeds net niet, het mag van mij ook wel een keer net wél worden.”
Geen FC Groningen-supporters mee naar Marseille een verstandig besluit of: ‘ Met de wetenschap achteraf, van de aanslagen in Parijs, denk ik dat het wel een logisch besluit is. Waren deze aanslagen er niet geweest, was het natuurlijk volstrekt belachelijk geweest. Als je als club je eigen supporters niet in het gareel kunt houden is dat het probleem van de club Marseille, niet van de supporters van FC Groningen.”
Danny Blind is niet de juiste keuze als bondscoach omdat: ’ Iemand met welgeteld 1 jaar ervaring als hoofdtrainer lijkt me niet de juiste persoon om bondscoach te worden. Daarbij komt dat de KNVB Hiddink op straat zet vanwege de slechte prestaties, maar vervolgens zijn assistent die er al die tijd bij heeft gezeten, het klusje af laat maken. Alsof die er dán ineens een heel ander idee over heeft.”
Het ‘nieuws’ rond Sabia en haar wel of niet baby is iets ...: ‘Is dat nieuws? Volgens mij zijn er belangrijkere zaken die wél de aandacht verdienen.”
Dat de Turken een Russisch vliegtuig neergehaald hebben zorgt voor nog meer ellende in de wereld: ‘Dat lijkt me duidelijk.”
Louis van Gaal lukt het niet om Manchester United kampioen van Engeland te worden: ‘Fout! Ik denk dat United 'gewoon' kampioen van Engeland wordt dit seizoen. Het mag dan dodelijk saai zijn om naar te kijken misschien, maar ze krijgen haast geen goal tegen en daar ligt de basis voor het aanstaande kampioenschap.”
De UEFA gaf FC Groningen een boete van 28.000 euro voor onder ander vuurwerk in het stadion tijdens duel tegen Liberec. Slapende beveiliging of:  ‘Ik vind het te makkelijk om dat alleen op de beveiliging van FC Groningen te schuiven. Die verantwoordelijkheid ligt ook deels bij de desbetreffende supporters. Daarbij komt dat ik een harde knal niet bepaald sfeer verhogend vind, dus snap de meerwaarde er nooit zo goed van.”
Dat FC Twente dreigt om te vallen is het begin van nog meer ellende in de eredivisie of een incident: ‘Het is natuurlijk geen incident meer en ook niet het begin van. Er zijn de laatste jaren nogal wat clubs omgevallen door financiële problemen. Bij Twente was het natuurlijk wachten tot de grote zeepbel een keer zou knappen. Een luchtkasteel bouwen blijkt niet zo moeilijk, het in stand houden van dat luchtkasteel blijkt vele malen lastiger. Hoogmoed komt voor de val. Ik zal er geen traan om laten als Twente er aan kapot gaat.”
Max Verstappen is binnen vijf jaar wereldkampioen in de formule 1: ‘Ik ben niet een heel actieve volger van de Formule 1, maar vind het mooi dat hij zo goed presenteert. Als ok de verhalen mag geloven schuilt er een potentiële wereldkampioen in hem, laat maar zien dan!”
Jesper Dost is een prima aanwinst voor FC Groningen: ‘Dat is tot nu toe nog niet gebleken. Als je voor anderhalf miljoen euro gekocht wordt en vervolgens nog geen deuk in een pakje boter hebt geschoten, tja.. Toch heb ik wel vertrouwen in Jesper Dost. Hij heeft bij Zwolle laten zien wat hij kan, het zou bijzonder zijn als hij dat een half jaar later ineens niet meer zou kunnen.”
Jouw favoriete muziekkeuze is: ‘Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde soort muziek. In de auto en op het werk luister ik altijd naar Q music. Bevalt me prima.
Welke twee clubs degraderen uit de eredivisie en waarom: ‘ De Graafschap zal wel rechtstreeks degraderen, gewoon te weinig kwaliteit voor de eredivisie. Verder denk ik dat Twente, ook als ze niet door de KNVB aangepakt worden, zal degraderen. De gifbeker gaat helemaal leeg in Enschede.”
Rutte riep vorige week dat we in oorlog zijn met de IS. Wat vind jij van dat soort opmerkingen: ‘ Ik kan daar niet zoveel mee. Volgens mij is het al jaren oorlog in het Midden-Oosten, maar nu het iets te dichtbij komt zijn 'we' ineens in oorlog met IS.”
Een Nederlandse club zal nooit meer de kwartfinale van een Europees toernooi bereiken: ‘ Met de huidige financiële verschillen in het Europese voetbal zie ik dat in ieder geval in de Champions League niet meer gebeuren. In de Europa League heb je misschien nog een keer een kans om per ongeluk ver te komen als je een keer een gunstige loting hebt.”