Jeugdvoetballer van de week’ Jeroen van Straten : (v.v. Zeester): Zlatan is mijn grote voorbeeld."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

In de rubriek ‘voetballer van de week’ komt deze week Jeroen van Straten (v.v. Zeester) aan het woord. Jeroen beantwoordt een aantal vragen over een, Pannakooi, een vissersboot, de B-junioren van Zeester en waar hij over vijf jaar denkt te voetballen.
Jeroen van Straten
Jeroen, jij voetbalt nu voor Zeester. Heb jij eerst voor VVSV’09 gespeeld: ‘Ja, ik heb eerst 4 jaar bij SV Zeester gevoetbald, toen in 2009 heb ik bij VVSV'09 gespeeld tot en met de oprichting van Zeester. Toen ben ik weer terug gegaan naar VV Zeester. Dit omdat ik een echte zoutkamper ben, dus dan heb je ook vrij weinig met het dorp Ulrum. Van mijn toenmalige team was al duidelijk dat het uiteen zou vallen, dus daarvoor hoefde ik ook niet bij VVSV'09 te blijven.”
Je speelt voor de B-junioren van Zeester. Welke positie heb je in het team: ‘Ik heb eerst een tijd in de verdediging gespeeld, van links- en rechtsback tot voorstopper. Nu speel ik al een paar wedstrijden het middenveld op de links-mid positie, dat bevalt ook erg goed. Conditioneel was dat eerst erg wennen, maar dat wordt steeds beter.”
Wat is jouw grote voorbeeld als voetballer en waarom: ‘Mijn grote voorbeeld is Zlatan Ibrahimović. Dit omdat hij bekend staat als een voetballer die zijn eigen hoofd volgt, wat ik ook het liefst doe op het veld. Ook zijn grote mate van doorzettingsvermogen is een grote inspiratiebron voor mij.”
Sinds kort hebben jullie een Pannakooi in Zoutkamp. Hoe leuk is dat of iets dat meer voor de jongere jeugd: ‘Ik heb er zelf nog geen gebruik van gemaakt. Ik ben zelf niet een erg technische voetballer en dus ook absoluut geen trukendoos. Ik moet het persoonlijk hebben van mijn lichaam en kracht, dus dan is een pannakooi niet echt mijn ding. Maar ik denk zeker niet dat de pannakooi alleen maar voor jongere jeugd is. Ik denk dat ook de oudere jeugd, en zelfs senioren, veel plezier kunnen hebben van de pannakooi.”
Had jij verwacht dat Zeester op dit moment al zo groot zou zijn: ‘Ik had wel verwacht dat Zeester op moment van oprichting al wel een redelijk aantal leden zou hebben omdat men in Zoutkamp meteen enthousiast was en er in Zoutkamp over het algemeen veel jeugd is. Toch had ik niet verwacht dat Zeester zo groot zou zijn.”
Dat FC Groningen het niet echt goed doet in het Europa League Toernooi had jij wel/niet verwacht: ‘Ja, dat had ik wel verwacht eigenlijk. Groningen was gewoon niet opgewassen tegen Braga, Slovan Liberec en Olympique Marseille, die stuk voor stuk jaarlijks hoog eindigen in hun lokale competities terwijl FC Groningen standaard middenmoot eindigt.”
Ik zag jullie enkele weken in Leens spelen tegen LKC. Snap je mijn opmerking, toen was Zeester niet echt een team: ‘Ja, die snap ik zeker. Die wedstrijd, bijna elke wedstrijd, was het zo dat er maar 5 mensen waren die zich voor de volle 100% in zetten. Dat was erg jammer, omdat we naar mijn mening niet heel erg minder waren dan LKC. “
Wat heb jij met Paris Saint Germain Jeroen:  ‘Paris Saint Germain heb ik eigenlijk vrij weinig mee. Het enige is dat Ibrahimović er voetbalt, maar daar houdt het wel mee op.”
Op dit moment zijn de velden in Zoutkamp, iets wat bij veel clubs het geval is, te nat om op te trainen. Benadeeld dat je animo in het voetbal of zeg jij niks aan te doen: ‘Niks aan te doen, het is niet anders. Alleen is het natuurlijk altijd vervelend als je door bepaalde omstandigheden niet kunt trainen, maar als het door het weer komt moet je je er maar bij neerleggen. Het weer kun je nou eenmaal niet sturen.”
Doen jullie het een beetje goed in de competitie of zeg jij het kan wel beter: ‘We doen het niet bepaald goed in de competitie, we staan op moment van schrijven een na laatste. Dit kan nog veranderen omdat wij deze zaterdag tegen Zuidhorn B4 spelen, die zelfs nog onder ons staat, en dat is dus wel een kans om wat hoger op de ranglijst te klimmen. Maar mijn mening is dat wij het zeker nog wel beter zouden kunnen doen. Een voorbeeld hiervan is de inzet, die nog niet bij iedereen helemaal 100% is. Dit is dus nog een punt om aan te werken, maar met wat meer inzet verwacht ik wel dat we wat beter zullen presteren in het volgende seizoen.”
Denk jij dat volgend jaar het EK in Frankrijk vlekkeloos verloopt: ‘Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen met de huidige terreurdreiging. Ik weet zeker dat terroristen zullen proberen dit grote evenement te misbruiken om hun gruweldaden te verrichten. Echter zal, als er genoeg beveiliging is, het wel loslopen met het EK.”
Wat is in jouw ogen een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie en waarom: ‘ Dit vind ik een erg moeilijke. Ik denk Maher. Hij heeft nog steeds weinig laten zien bij PSV, en ben bang dat dat binnenkort ook niet gaat gebeuren.”
Ik begreep dat je vader een eigen vissersboot heeft. Dat betekent dat jij over een aantal jaren ook gaat varen of volg jij een andere opleiding: ‘Mijn vader heeft inderdaad de ZK49. Ik ben echter niet van plan om het over te nemen, dat wil mijn broertje graag. Ik zit nu in VWO 5 op Het Hogeland College in Warffum, en wil hierna gaan studeren aan de RUG en het bedrijfsleven in. Iets heel anders dan de garnalenvisserij dus. “
Over vijf jaar speel ik in ….: ‘ Een team van The Knickerbockers of in een van de seniorenteams van Zeester.”