Marcel Dijkstra(v.v. Corenos): Een trainingsveld van kunstgras zou mooi zijn."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Marcel Dijkstra keerde na een jaar van afwezigheid voor aanvang van dit seizoen weer terug in de eerste selectie van Corenos. Over het hoe en waarom van zijn terugkeer vertelt de linkspoot in het vraaggesprek dat hij had met Puurvoetbalonline en waar verder het ‘trainingsveld’ in Roodeschool en de ‘ flow’ onderwerp van gesprek waren.”

 Marcel Dijkstra
Marcel , jij voetbalt voor Corenos. Daar is jouw loopbaan ook begonnen: ‘Ja, ik ben begonnen op mijn zesde in de F1 van Corenos. Daarna heb ik alle teams doorlopen tot waar ik nu ben, het eerste elftal.”
Ik mis een seizoen sinds jij voor de eerste keer voor het eerste elftal van Corenos uitkwam. Klopt dat: ‘.Ik heb anderhalf jaar niet gevoetbald. In die tijd deed ik veel aan kickboksen. Maar na een tijdje begon ik het voetbal en de gezelligheid op het sportpark toch te missen en ben ik weer bij Corenos teruggekeerd.”
Dit seizoen scoorde jij tot nu toe drie competitietreffers. Hoeveel gaan daar nog bijkomen: Ik hoop nog heel wat meer maar dat is niet eigenlijk niet zo belangrijk. Als wij als team maar veel scoren. Daar draait het aan het einde van het seizoen om want een mooie teamprestatie is nog mooier dan zelf scoren.”
In het Europa League-toernooi zijn de prestaties van FC Groningen niet best. Had jij dat verwacht: Ja de FC is geen ploeg die in het Europa League Toernooi thuishoort.”
De laatste drie competitieduels leverden jullie zeven punten op. Dat betekent dat er tot aan de winterstop een mooie serie aan zit te komen: ‘Ja dat denk ik wel. Het team draait goed de laatste tijd en het zou mooi zijn als wij deze vorm vast kunnen houden zodat we de rest van het seizoen bovenin mee te kunnen draaien.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben Hovenier bij Hoveniersbedrijf De Wilde Appel in Uithuizen.”
Met Germen Tamsma en Lars Baar heb jij de nodige concurrentie waar het gaat om een plaats in de basis. Waarom moet trainer Peter Ernst jou opstellen: Ik denk dat ik vanaf de linkerkant met mijn snelheid en linkerbeen heel gevaarlijk kan zijn. En ik heb een goede voorzet in huis.”
Wat is voor jou een voorbeeld als spits en waarom: ‘Ik heb niet echt een voorbeeld, heb ik ook nooit gehad.”
Erwin Van der Looi wordt door velen gezien als een trainer die zijn team niet echt beter maakt. Deel jij die mening: ‘Nee ik denk niet dat je dat alleen op de trainer af kan schuiven. Ik geloof dat hij ook de enige is die de KNVB beker heeft gewonnen met Groningen misschien met een beetje mazzel maar hij doet het wel.”
Wat zijn jouw verdere hobby’s naast het voetballen: ‘Gezellig zitten met vrienden thuis of in de kantine na de wedstrijd.”
Het schijnt dat de gemeente Eemsmond niet meer de gulle gever richting bijvoorbeeld de voetbalclubs kan zijn. Waarom moeten ze wél wat aan jullie trainingscomplex doen: ‘Omdat wij na een week stevige regen niet meer normaal kunnen trainen. Dan staan we op sommige plekken tot over onze enkels in de modder en dat is niet overdreven. Het is gewoon waardeloos. Hier gaat de kwaliteit van het spel ook van achteruit. Ik denk dat kunstgras een goede optie is. Al is het maar een klein trainingsveld. Maar ook dat zie ik nog niet zo snel gebeuren.”
Wie wordt er volgens jouw kampioen van Nederland en waarom: Ik denk PSV omdat ik ze vaak sterk vind voetballen.”