Johan van der Veen(SV Bedum): Vele handen maken licht werk."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Johan van der Veen is op diverse fronten actief binnen SV Bedum. Johan is namelijk teamleider bij SV Bedum-zaterdag en SV Bedum Futsal 1. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van de commerciële commissie van SV Bedum. Over die taken en nog veel meer gaat het interview dat Puurvoetbalonline had met de Bedumer die graag zou zien dat meer personen zich zouden aanmelden voor een taak als vrijwilliger.

 Johan van der Veen

Johan, jij bent actief in de staf van SV Bedum-zaterdag. Wat is jouw taak binnen de begeleiding rond de eerste selectie: ‘Mijn taken bij SV Bedum - zaterdag 1 zijn alle zaken die er rond om een team zijn, vooral in de voorbereiding, roosters samenstellen voor vervoer, oud papier lopen, corvee schema, trainingskamp, materiaal (er voor zorgen dat alles terug komt rond een wedstrijd), kleding voor spelers tijdens wedstrijd dagen. En alle zaken die er bij komen kijken die niet voetbaltechnisch zijn. Maar het is teveel eer voor mij alleen om nu te zeggen dat ik dit allemaal doe! Wij bij SV Bedum- Zaterdag 1 hebben een uitgebreide staf, te weten hoofdtrainer, twee assistent trainers twee verzorgers en team manager en twee teamleiders. Teammanager Willem Huisman, Leider Albert Niemeijer en ik werken veel met z’n drieën samen en dit ervaar ik als zeer prettig. De zaken die moeten gebeuren voor. Tijdens, na een wedstrijd pakken we met zijn drie op. Hier hebben we wel een verdeling in gemaakt maar een ieder van ons kan iedere taak uitvoeren. Dus om terug te komen op jou vraag. Wat ik allemaal doe bij SV Bedum kun je beter stellen dat wij dat samen doen.”
Op dit moment staat SV Bedum-zaterdag te laag in de competitie omdat: ‘Ik vind dat wij meer kwaliteit hebben en beter voetbal laten zien dan dat de stand doet vermoeden. We hebben er een aantal nieuwe spelers bij gekregen, (waardoor de verwachtingen ook zeker hoger waren dan dat we nu staan) en daarnaast zijn er een aantal spelers weg gegaan en heb je de standaard dingen waar je tijdens een voetbalseizoen mee te maken krijgt zoals schorsingen en blessures. Daarnaast vind ik dat we ons zelf tekort doen, hiermee bedoel ik dat we de punten soms niet over de streep kunnen trekken. Dan ontbreekt de killersmentaliteit. En erg belangrijk een echte spits  die er  per seizoen 15 tot 20 ballen in schiet. die missen we bij Bedum al een aantal jaar helaas.”
Jij was een aantal jaren elftalleider bij SV Bedum-zondag. Waarom de overstap naar de zaterdag: ‘De overstap van Bedum Zondag naar Bedum Zaterdag was voor mij best wel een moeilijke keuze, ik heb de tijd als elftalleider bij zondag als een zeer leuke en plezierige tijd ervaren laat ik dat voor op stellen! Tijdens het laatste seizoen als leider van Zondag was ik ook al betrokken bij Zaterdag, dit omdat mijn jongere broer Arjen ook bij de selectie van Zaterdag 1 zat. Ik ben een liefhebber van het spelletje en ging mee naar iedere thuis en uitwedstrijd van Zaterdag 1. Als je er toch iedere keer bij bent waarom zal je dan niet een keer je handen uitsteken en wat kleine zaken doen. Wel heb ik toen tegen me zelf gezegd "dit word teveel" Naast elftalleider van zondag en grensrechter. was ik / ben ik ook nog actief op vrijdag voor SV Bedum zaal 1. dus vrijdag, zaterdag en zondag werd mij teveel. en heb ik besloten om bij zondag te stoppen als elftalleider om toch één  dag in het weekend voor mezelf te houden!”
Ben je verder nog actief binnen SV Bedum: ‘Zoals hierboven al aangegeven ben ik binnen SV Bedum op meerdere vlakken actief. Grensrechter bij zaalvoetbal 1, elftal leider Zaterdag 1 (Grensrechter waar nodig) en daarnaast maak ik deel uit van de commerciële commissie. 
Je bent nog regelmatig toeschouwer bij SV Bedum-zondag. Waarom gaat die ploeg
minimaal de nacompetitie halen: ‘Die ploeg is, helemaal na aanvulling op de selectie van vorig seizoen te goed om in de vijfde klasse te spelen. Ik hoop, en ga er stiekem ook een beetje van uit, dat trainer Dick Visser ze na 1 jaar 5e klasse D weer terug brengt in de 4e klasse. Hier horen ze minimaal thuis. en wens ze alle succes daarbij en zal zeker nog veel wedstrijden gaan bekijken!”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘In het dagelijks leven ben ik accountmanager bij Allfree, dit is een online marketingbureau. Wij genereren Leads (klant aanvragen) voor ondernemend Nederland. Het bekendste product dat we hebben is www.09000800.nl   met spoed een vakman bij u thuis!! Daarnaast beheren wij een aantal duizenden websites (stad en beroep) bv. www.amsterdamelektricien.nl  Ik zorg voor de vulling van Nederland en zoek bedrijven die meer klanten willen, omdat ze nu hun agenda's niet gevuld krijgen of willen groeien als onderneming.”
Kunstgras of natuurgras: ‘Lastige vraag ik vind het snelle spel op kunstgras aantrekkelijk om te zien, en je kunt altijd trainen. Dus kunstgras heeft zeker zijn voordelen. Maar er gaat toch echt niks boven natuurgras.”
Wat vind jij een overgewaardeerde voetballer in de eredivisie: ‘Ja dit is puur een mening, maar ik vind Maher echt een speler die het niveau van PSV niet aan kan.”
FC Groningen in Europa is een fiasco geworden of had jij het resultaat tot nu toe
wel verwacht: ‘Heel eerlijk gezegd had ik iets meer verwacht dan het resultaat tot nu toe. en zeker had ik meer gehoopt. Maar voor FC Groningen is het super mooi en goed om ook dit soort wedstrijden te spelen.”
Jij werkte samen met Dick Visser en werkt nu samen met René Wollerich. Wat is het verschil tussen beide hoofdtrainers: ‘Lastig om deze vraag te beantwoorden. Beide trainers hebben hun eigen kwaliteiten maar een andere aanpak. Ik kan in ieder geval met beide trainersgoed overweg, en het is aan hen om de elftallen zo goed mogelijk te laten voetballen.”
Voetbal Inside of Studio Voetbal: ‘Voetbal inside’
Na dit seizoen is volgens velen klaar Erwin van Looi. Wie zou jij graag als een eventuele opvolger zien: ‘Ik zou Gert-Jan Verbeek wel in Groningen willen zien. of een trainer met dezelfde mentaliteit.
Albert, Appie’ Niemeijer: ‘Ja, wat moet ik hier nu eens over zeggen, nee gekheid. Appie zoals wij hem aanspreken is een top gast, en doet super veel voor de club. Ik en iedereen
kunnen super met Appie overweg,”
Wat vind jij van de prestaties van de heren van DIO Bedum of is dat iets wat jij
totaal niet volgt: ‘Zeker volg ik DIO Heren 1. Ik ga graag kijken en heb nog geen thuis wedstrijd gemist. Alle respect naar het hele team toe, en een geweldige prestatie!
Wat heb ik niet gevraagd maar wil jij wel graag vertellen: ‘Volgens mij heeft 1 van mijn voorgangers dit punt ook al eens aangedragen, maar ik wil het ook nogmaals benadrukken. Een vereniging als SV Bedum heeft in totaal volgens mij bijna 1000 leden zowel spelend als niet spelend of reserve lid. Om een zo grote vereniging in goede banen te besturen en te zorgen dat iedereen met plezier naar de club gaat, heeft de vereniging een hoop vrijwilligers nodig. En wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om een ieder op te roepen binnen SV Bedum om toch
zijn of haar rol hier in te gaan betekenen. Dit kan simpel al door kantinediensten te  draaien, oudpapier lopen, of in een werkgroep / commissie plaats te nemen. Vele handen maakt ligt werk.”